שאלה לאייקידואיסטים

שאלה לאייקידואיסטים

אני יודע שיש הרבה סגנונות ואסכולות תחת המושג "אייקידו". אני יודע שאמן אייקידו יכול ואמור להיות יכול להתגונן ביעילות מול התקפות של חרב (אמיתית), בטח ובטח מול התקפות של איזה קיק-בוקסר חמום מוח. והשאלה: איך אפשר ללמוד אייקידו, מבלי לעבוד בשיעורים על פול-קונטקט, במהלכם האחד תוקף את השני בעוצמה, בבעיטות ובאגרופים, כמו שעושים בסגנונות פול-קונטקט שונים - בעוד שהפרטנר אמור להישאר הרמוני מול התוקף ולהשתמש באייקידו "כנגד" (זה לא בדיוק "כנגד", בגלל זה המרכאות...) ההתקפה? האם נוהגים כך, מרמה או משלב מסויים של הלימודים?

מה, האייקידו הוא פול-קונטקט

מההתחלה
לא, נו, באמת. במובן שעובדים תמיד במגע עם ה"יריב". בעיקרון, ככל שרמת המתאמן עולה אז מוסיפים עוצמה ומהירות. עושים גם ראנדורי, שזה התקפה חופשית ומוסיף גם את אלמנט ההפתעה שיש בקרב. לצערי יש דוג´ואים שבהם השתרשה מסורת של "עדינות", שממשיכים גם בדרגות מתקדמות לעבוד לאט וחלש, ומצפים מה"אוקה" שיעשה את כל העבודה בגלל שהוא נחמד. איכס.

אז למה את מרגישה שאת לא יכולה

עדיין להתגונן ביעילות מספקת? ואם לחדד את השאלה: - ברמתך (שודאן, או אחד לפני, לא?), עד איזה רמה של התקפות את חווה, תוך נסיון להגן על עצמך מפניהן באמצעות אייקידו? - באיזה רמה מגיעים לרמת התקפה שדומה לפול-קונטקט ולומדים לטפל בה באמצעות האייקידו? - האם מותר לתוקף (המדמה תקיפת אמת) לבצע בעיטות מעופפות, חניקות, אגרופים לפנים, בעיטות לרגליים וכולי, או שלא מקפידים להתנסות בעבודה מול התקפות מגוונות מבחינת סגנון ועוצמה?

כי.

א. אני לא שודאן, ולא אחד לפני. שתיים לפני וגם זה בדוחק. ב. אני יכולה לקבל התקפה אמיתית, או כמעט אמיתית. כלומר יצא לי לקבל התקפות מאד חזקות ומהירות. לפעמים אני מצליחה לעשות את הטכניקה, ולפעמים לא. ברמה שלי גם יצא לי לתרגל קצת התקפה חופשית, ואכן קיבלתי אי אלו בומבות ששיכנעו אותי שלא כדאי להסתבך אם אנשים רעים אמיתיים. יש לי בעיה רצינית של מציאת התגובה המתאימה מתוך מה שאני יודעת בתנאים של "הפתעה" - אני עוצרת לחשוב!!! ג. באייקידו לא מתרגלים בעיטות, בטח לא לפני שודאן. יש מגוון קבוע של התקפות, והטענה היא שהטכניקה לא תלויה בהתקפה עצמה, אלא בכיוון שלה בלבד. כלומר אין הבדל בין התקפה בסכין שיורדת ישר אל הראש לבין בעיטת פטיש שיורדת ישר אל הראש. ואם אתה יודע מה לעשות כנגד הראשון, אז תעשה אותו דבר נגד השני, ויהיה בסדר. ואם אתה יודע טכניקה שעובדת נגד אגרוף לבטן, היא תעבוד גם נגד בעיטת עקב לבטן, וכו´. אם לא מתרגלים נשק אז מגוון ההתקפות הוא מאד מצומצם (אבל יש חניקות
) ד. בעבודת מתקדמים די מקובל (אפילו בעבודת זוגות רגילה) שאם הטכניקה לא טובה, אז האוקה מנצל את זה, או ל"הפיכת טכניקה" או להכניס אגרוף בחלק גוף בלתי מוגן, אבל זה בד"כ נעשה בצורה ידידותית, כלומר אגרוף כזה הוא באמת רק סימון.

מממ.... בד"כ כל מה שאת אומרת נכון..

אז באים אלייך ב"צ´וקי" נורא נורא מהר.... וחזק... אבל ברחוב יש דבר שנקרא "גורם ההפתעה" שבאותו רגע יהיה לך נורה קשה לעשות את מה שלמדת... ובאייקידו (לפחות שאני יודע) לא עובדים כ"כ על מצבי לחץ והפחתתם... אז יכול להיות שלא יצא לרובנו להגן ברחוב... תלוי באישיות של הבנאדם לפניקה שהוא יכנס כשהוא יראה מישהו עם סכין רץ אליו וצועק אללה ואקבר... בתודה אלירן

באייקידו לא עובדים על הפחתת

לחץ, אלא על ניטרול לחץ. ובמשמעות הרחבה של לחץ: לא רק לחץ שנגרם מהתקפה ברחוב, אלא גם לחץ שנגרם ע"י זה שההורים מציקים לך, הילדים מתחצפים, המורים מעמיסים טונות של שיעורי בית, והחברים דופקים ברז. הטענה היא שאותן שיטות יכולות לאפשר לך להתמודד ביעילות עם בעיות אלה וגם עם בריוני רחוב.

אוקיי...

אני לא מתכוון לפגוע חס וחלילה באייקידו אבל... אני ראיתי ראנדורי (נגד 2) של אנשי אייקידו שאני מתאמן איתם ואחרי חצי דקה הוא כבר איבד את העשתונות ולא ידע מה לעשות... מצד שני ראיתי קרב של אנשי קרב מגע שמתאמנים איתי נגד 3 אנשים (באימון) והם הסתדרו יפה מאוד... וכל הזמן הצליחו גם להתחמק מהיריב וגם לפגוע בו...

אררר, עלה בדעתך שזה פונקציה

של רמה? תאמין לי שראיתי אי אלו אנשי אייקידו שעושים ראנדורי גם נגד 4 אנשים ומסתדרים יפה. ונכון, ראיתי גם כאלה שמאבדים את העשתונות. (ואפילו הייתי כאלה שמאבדים את העשתונות). אז מה?

כי זה לא שיטה ממשית להפחתת לחץ...

זאת שיטה יותר לעבודה הרמונית... לא מה שיש "שם בחוץ" ברחוב! אני מתכוון אנשים שמתאמנים אותו זמן... אצל אותו מורה

ההתקדמות באייקידו מאד איטית.

זה מוסכם על כולם. לכן אי אפשר להשוות עם שיטה אחרת על בסיס זמן.

זו דוקא שיטה מאוד יעילה להגנה עצמית

אפילו באותם מקרים שבהם המורה לא מודע לכך (או לא מכוון את זה בכדי שזה יהיה כך). הסיבה לכך היא העוצמה של מייסד השיטה, שעדיין עוברת גם דרך "חוליות בלתי מודעות" של מדריכים, בדומה לאנרגיית הרייקי... אין חולק על כך שעבור בעלי הדרגות הגבוהות זוהי שיטה סופר-יעילה להגנה עצמית. ובקרב הדרגות הנמוכות יותר, ובכן, חלקם אולי לא מרגישים שיש להם יכולת התגוננות טובה, אבל יכולת התגוננות לא נמדדת בראנדורי ידידותי עם אנשי קרב-מגע... והמבין יבין...

אצלנו בשיטה...

לפחות בדרגות הגבוהות.. אין כזה דבר "חבר באימון!" אתה בא על מנת לפגוע בדיוק כמו איזה מטורף מהרחוב... ושאתה מתקיף אתה לא יכול לבוא "בכאילו" להתקיף כמו שרוב התלמידים עושים, אז אתה עושה חלש את התרגיל... מה קורה עם מישהו עם יד פי 10 בגודל משלך יבוא ויתן לך מכה... היד שלך תישבר! בגלל זה... רוב המורים עובדים ב"כאילו התקפה" אצלנו זה לא ככה... (קרב מגע-אייקי) וזה לא שיטה סופר יעילה כי אף אחד ברחוב לא יבוא להתקיף אותך "שומֲן או צוקי שזה אגרוף שמיועד לבטן או נו.. שחכתי איך קוראים לזה המכה הצידית שיש שמה... החיים ברחוב כבר לא שלוש התקפות למשל בסכין יש לך כל מיני דקירות במקל, כל מיני התקפות אתה לא יכול לדעת מה הוא בא לתקוף אותך ובאימונים- להיתאמן חזק... ולא בכאילו!

אתה צודק, אבל......................

כל מה שאמרתי בהודעה הקודמת, אולי למעט הראנדורי הידידותי עם אנשי הקרב מגע...

תלוי בהגדרות

האם להסתבך בקרב רחוב ולנצח זה הגנה עצמית יעילה בעיניך?? בעיני זה לא. הטכניקות של האייקידו, כאשר הן מבוצעות נכון, עובדות כנגד כל התקפה. כל התקפה ולא רק מה שמתרגלים בד"כ בדוג´ו. אבל! ההצלחה תלויה בביצוע נכון, ולכן לוקח יותר זמן ללמוד, ובכך השיטה פחות יעילה. צריך לזכור שהביצוע הנכון של הטכניקות באייקידו הוא רק אמצעי למשהו הרבה יותר רחב. וכאן נכנסת השאלה למעלה. המטרה של האייקידו היא לא ללמד אותך טכניקות. "טכניקה זה למתחילים" כמו שהרבה סנסיים אוהבים להגיד. לפיכך אם המטרה שלך היא רק ללמוד מה לעשות בקרב רחוב כשאתה כבר בפנים, האייקידו הוא שיטה לא יעילה להגיע למטרתך.

... בשנייה אחת שינית את כל התורה!

בקרב מגע לא מסתבכים בקרב רחוב... אני בטוח ש(אני לא רוצה להעליב אבל)המורה שלך . . . אם יבוא אליו מישהו בדקירה רגילה...(מלמעלה למטה) והוא ינסה לעשות לו תרגיל נגד "שומן" אז 95% שהוא לא יצליח לעשות את זה

mapopo

New member
היי MEIMIS - יש לי שאלות....

יש לי כמה שאלות ממה שאמרת... 1. אתה אומר שאתם מתאמנים בכל הכח... אז אני שואל... מה קורה עם פציעות אצלכם??? 2. כמה זמן מתאמן מחזיק מעמד אצלכם באימונים?? 3. אתם משתתפים בתחרויות??? ואם כן.. מה ההצלחה בתחרויות??? - לא ראיתי אתכם בתחרויות שמאורגנות ע"י לחימה משולבת??? וכולם מוזמנים להתחרות... 4. גם סכינים אתם מתאמנים על באמת???, ובכל הכח??? בקיצור איפה הגבול אצלכם????? 5. ותפרט על השיטה שלכם קצת אם תוכל... בברכה... MAPOPOO לחימה משולבת

אוקיי

1. אנחנו מתאמנים בכל הכח ובכל הרצינות... בדרגות אצלנו (חומות ומעלה) כבר יודעים איך לשמור.... אבל אף פעם אל תעשה אימון ב"כאילו" התקפות 2. אני מתאמן 9 שנים ומדריך שנתיים וחצי 3. קרב מגע היא לא שיטה תחרותית!!!! 4. אנחנו מתאמנים עם סכין (ממקל) ויש פגיעות בגוף... אם אתה צריך לחטוף חטפת... לא מתאמנים ב"כאילו" אם אתה רוצה להתאמן בכאילו אומנויות לחימה זה לא בשבילך! 5. אייקי העמותה לאומנות קרב ישראלית נגד אלימות רחוב ראש השיטה עמי ניב שיטת אייקי מוכרת בהתאחדות העולמית.. עמי ניב חגורה שחורה בג´ודו, בג´יוג´יטסו, אייקידו, דאן 6 בקרב מגע, ועושה עכשיו מבחן לחגורה שחורה באייקיג´יטסו...

ועל סמך מה אתה אומר את זה?

בהתחשב בעובדה ש"שומן" בהגדרה זה בדיוק התקפה מלמעלה למטה (ואנחנו מתרגלים את זה גם עם סכינים)? בכלל, אתה יודע, ההגדרות שלך נורא מוזרות. נראה לי שלמורה שלך (או אולי לך?) מאד חשוב לשים גדרות בין אייקידו לבין דברים אחרים, אז הוא ממציא סייגים שלא קיימים במקור. צוקי זה אגרוף מהחגורה?? שומן אוצ´י זה איזה התקפה מיוחדת? זה מאד מוזר.

אוקיי....

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה... שומן היא התקפה מלמעלה למטה... למשל אני מתקיף ביד ימין שומן רגל ימין מתקדמת איתה, נכון?!

למעלה