שאלה לאיילת

smyds

New member
שאלה לאיילת

שלום רציתי לשאול כמה זמן ניתן להקפיא קציצות בשר ביתיות מטוגנות? תודה
 
אוכל מוכן

,עשוי להיות קצת מסוכן, כשמוציאים מהמקפיא, ולא מקפידים על הכללים הבאים: כשמקפיאים אוכל נא, נוהגים לבשל אותו אחר כך, מה שמבטיח שיעבור את מאה מעלות הצלזיוס האמורות לנטרל אותו מחיידקים פוטנציאלים. כל מרכיב מזון מן החי מכיל אי אלו חיידקים ובנוסף להם עלול להכיל חיידקים בלתי ידועים ובלתי רצויים. תהליך הבישול הורג את החיידקים הללו בדרך כלל, אבל השהייה של התבשיל בטמפרטורות שבין 20 ל-80 מעלות מעודדות את התרבותם של חיידקים שלא הושמדו לחלוטין. קציצות אמורות להיות מבושלות לחלוטין ולפיכך נטולות חיידקים, אבל מה, בתהליך הצינון שקודם להקפאה, עלולים בכל זאת להתפתח חיידקים שמגיעים מהידיים שטיפלו בהן, ומאוד המון מקומות. מצב ההקפאה מכניס את החיידקים לתרדמת ואם לא תחממו את הקציצות כהלכה, עשויות להיות בעיות קיבה אחר כך. נשמע מפחיד נכון? ובכן אם מקפידים לרכוש את הבשר מקצב ידוע וידידותי, וחשוב מזה- מכינים את הקציצות מבשר טחון טרי, ולא מקפוא שהופשר, אפשר יהיה לאכול מהקציצות בחודש הקרוב מקסימום חודשיים. הן לא תהיינה טעימות או בריאות מעבר לזמן הזה.
 
למעלה