שאלה לאושינקה

שאלה לאושינקה

שלום לך, ראיתי שאת מיודדת עם הפורום של תומס הייל אז רציתי לשאול לגבי התרופות FAVOXIL וגם SINGULAIR באיזה LEVEL הן נמצאות מ-L1 ועד L5. אם גם תוכלי לאמר לי כמה אחוז מהם עובר לתינוק זה בכלל יהיה מצוין. (התינוקת שלי בת 8 חודשים) הייתי עושה זאת בעצמי אבל אני לא כ"כ מיודדת עם השפה האנגלית
אני מודה לך מראש אפרת

אושינקה

New member
שלום אפרת

הנה המידע על פי הייל: פלובוקסאמין (FAVOXIL) – קטגוריה L2 הוא מפרט על שמונה מקרים שונים בהם נמדדו רמות התרופה באמהות ובגוף התינוק. הוא מסכם כי על בסיס שמונת הדוגמאות הללו רמות התרופה שעברו לתינוקות היו מזעריות, ושלא דווחו תופעות מדאיגות אצל היונקים. (מדובר על מינון של 50-300 מיליגרם ביום) מונטלוקאסט סודיום (SINGULAIR) – קטגוריה MODERATELY SAFE L3. בקטגוריה זו ד"ר הייל כולל תרופות משני סוגים: 1) אלו שלא נעשו עליהם מספיק מחקרים בשביל להחליט עד כמה הן בטוחות, 2) ואלו שנעשו מחקרים והראו שיש אפשרות לתופעות לוואי מינימליות במקרה של התרופה הזו מציין הייל כי אין שום מחקרים על חלב אם ועפ"י יצרן התרופה כן נמצאו רכיבי התרופה בחלב חיות. מנגד, תרופה זו אושרה לשימוש בילדים מגיל 6 חודשים. עוד גורם שחשוב לזכור הוא גיל התינוק. ככל שהתינוק בוגר יותר הוא נחשב בקבוצת סיכון נמוכה יותר.

למעלה