שאלה לאור רבני...

Moledet972

New member
שאלה לאור רבני...

"ביום שירדן תהיה פלשתינאית - אני אסכים איתך - עד אז - אין לך לגיטימציה להגיד זאת. ", לפי דברי עינבר. האם לדעתך במקרה שענבר מתאר, זה יהיה מוסרי להעביר את הערבים ביש"ע לירדן? (זה גם לענבר. הרי אז אתה מכליל אותם. אתה אז רואה בהם כקבוצה, ואז אתה מחליט בשבילם...)

EverMan

New member
במידה ותהיה מדינה פלשתינאית

אין פה טרנספר. הם חוזרים חזרה למדינה שלהם בה הם שווי זכויות. זה חילופי אוכלוסין וזה דבר מקובל.

Moledet972

New member
השרשור ברח לאן שהוא, אבל - וודאי

ענבר יאשר את דבריו... אז - מה דעתך? בנוסף - כך גם ענה היום מוסי רז לשאלה בנושא - "טרנספר של בני אדם למדינתם הוא מוסרי ביותר".

ביקשתי את השרשור לא כי אני לא

מאמינה לך אלא כי רציתי לדעתת מה ההקשר ע"מ לענות. אשמח אם תנסה למצוא אותו.

Moledet972

New member
לא היה ממש הקשר. שאלתי אם הוא

חושב שטרנספר של אנשים למדינתם הוא מוסרי, או משהו כזה... האם את מסכימה לדבר הבא: "טרנספר של אנשים למדינתם הוא מוסרי"

כו, אבל חסר לנו שירדן

תהיה מדינה פלסטינאית עם שלטון פלסטינאי. כי אם זה יקרה זה יקרה ע"ב הטרנספר - ע"ב שנאה ותהיה לנו בעייה רצינית.. אין לי כח לפרט עכשיו...

מה זה משנה?

לא אכפת לי שישנאו אותי, העיקר שכשהם לא יהיו פה יותר הם לא יוכלו לפגוע בנו בתדירות שהם עושים זאת היום. המטרה היא לא לגרום להם לאהוב אותנו, אלא לגרום להם להפסיק עם הטרור, והטרנספר משיג את המטרה הזו בשלמותה.

EverMan

New member
"לא אכפת לי שישנאו אותי"

(מעניין למה זה בחיים החברתיים שלך) אבל לי מאוד אכפת שתהיה פה מלחמה וימותו מאות ואלפי חברים שלי בשדה קרב !

אולי תסתום את הפה כבר?

אתה נשמע ממש אומלל עם כל הירידות האלה, אתה ממש בנאדם מעיק! מה הקשר לחיים חברתיים עכשיו? אתה בכלל מכיר אותי? לא, תסתום! התכוונתי שלא אכפת לי שהפלסטינים ישנאו אותי (כאילו לא יכלת להבין את זה לבד, אבל לא, ענבר חייב לריב), ואכן, אם הם יהיו אי שם בירדן, לא תהיה פה שום מלחמה, וגם אם תהיה, אנחנו לא בימי הביניים ופה לא נלחמים עם כידונים וחניתות! אנחנו לא נצטרך לצאת לשום שדה קרב, כמה גיחות קטנות לירדן והסיפור גמור. תפסיק לזרוע פאניקה וריבים, אתה סתם מזיין לנו את הפורום.

EverMan

New member
בישראל שאתה רוצה לחיות בה

תהיה מלחמה תמידית ... לא יהיו לאנשים שני רגליים וראש על הכתפיים (ללא כדור ז"א). אתה רוצה מלחמה עם לבנון סוריה ירדן איראן ועירק ? אתה לא מכיר את האזור שלנו כמה הוא רגיש ? אתה רוצה למות במלחמה ? כי אני לא.

EverMan

New member
שמע , שירדן מדינת אויב , פלוס

סוריה עיראק איראן ולבנון ... זה דיי דורש מלחמה ... אבל אתה ... "מה לך ולמלחמה"....

הם לא יפתחו נגדינו במלחמה

בדיוק כמו שלא פתחו עד כה. טעדיפה מלחמה עם גבולות ברורים על מלחמת טרור, שאין לך מושג איפה היא תפגע, ובמי. אני מעדיף שחיילים יעמדו בקו החזית (ואני ביניהם בבוא העת, זהו התפקיד שלהם) מאשר שסבתא ונכד בן 8 ירצחו באוטובוס.

למעלה