שאלה לאוויר

שאלה לאוויר

רוב האנשים כאן, כמו רוב האנשים בעולם, נפגעו לא פעם. ואני מתאר לעצמי שחלקם פגעו, לא ביודעין, ולא בכוונה, כי כך דרך האדם. אז אקב חוויות שהיו לי לאחרונה אני תוהה, האם אנחנו פוגעים כמו שנפגענו? האם זה שנפגעתי גורם לי לפגו באותה צורה? פוגם בי באותו מקום כך שאני ממשיך להעביר את הכאב והחסך הלאה?... בן אבויה - בראשית כ"ב 7

אמממ...

אני מדבר רק מהרובד האישי, לא יודע איך זה מתנהל אצל אחרים. היה מקרה לפני שנתיים שפגעתי בבנאדם בצורה ממש מכאיבה ומגעילה, ולא כ"כ הבנתי את הרגשות שלו בזמנו. לפני כמה חודשים, עבר עליי בדיוק אותו המצב והכאיבו לי באותה הצורה - ופתאום נכנסתי לנעליו של הבחור שפגעתי בו. אז אולי הגורל גורם לכך שניפגע אם פגענו... או נפגע אם אנחנו אמורים לפגוע, בדיוק כמו "מגלגלין זכות ע"י זכאי וחובה ע"י חייב"... אבל אם יש לך את המוסר האישי הזה, אני חושב שמחובתך שלא לפגוע בצורה שפגעו בך. ואתה לא תולעת, אתה בנאדם עם רגשות.

מרציפן3

New member
לפי דעתי

כן, ככל שהפגיעה שאותה אנו חשים יותר עמוקה, כך היא "נחרטת" אצלנו יותר עמוק, והיא משפיעה (בדר"כ לרעה) על הדרך בה אנו מגיבים בכל מיני סיטואציות, וגורמת לנו לפגוע באחרים, אלא אם כן הבנאדם עובר תהליך של ריפוי ריגשי והחלמה ע"י עבודה עצמית כל שהיא..

סורנטו

New member
היי בן אבויה, כולנו נפגענו לפחות פעם, כולנו

פגענו בלי כוונה פעם, הגדולה של האדם לא לנקום על הפגיעה (אני מפנטזת כן לפגוע אבל לא עושה...) וכאשר הוא נפגע, מתנצל. לי בדרך כלל קורה כשאני מרגישה שמשהו נפגע בגללי, אני מתנצלת. אם אני נפגעת ברור שרוצה שיתנצלו או לפחות יסבירו. שבוע טוב,

גנימדס

New member
סוביקטיבי

אי אפשר להשוות. מה שאתה חש-לאו דוקא חשים אחרים מה שחשים אחרים לאו דוקא אתה חש. אבל....יש אמת במה שאמרת, לפעמים אניישם שרע להם-גורמים לכך שיהיה רע לאחרים. במודע או לא במודע. איני יודע אילו חוויות היו לך, אך אני חושב שכאב הוא רגש סוביקטיבי, שנמדד אחרת בכל פעם. אי אפשר להשוות בין כאבים. אבל כן אפשר להתנצל אם פגענו ואם אי אפשר להתנצל- אפשר לפחות ללמוד מזה לפעם הבאה שבוע טוב!

konito

New member
מדוע שאדם יפגע כי פגעו בו?

בדיוק ההפך, אדם שנפגע צריך להיות יותר רגיש לכאב ולתוצאות מעשיו כשהוא בסיטואציה הפוכה. כך לפחות אני תמיד התנהלתי. הרבה אנשים פוגעים באחרים שחטאם היחיד היה שרצו בפוגעים. כשאדם מתיחס למישהו לא יפה זה בעיקר אומר עליו!

yuni9

New member
כל הפוסל במומו פוסל

בדרך כלל אנו מזהים באחרים פגמים שנמצאים בעצמנו. אם לדוגמא לא היינו מעלים על דעתנו אפשרות של גנבה בכלל. אם היינו רואים מישהו גונב לא היינו חושדים בו בכלל. מה שכן צריך זה לנסות לראות כמה שיותר את הטוב באחרים. שזה קשה מהרבה סיבות, אבל פשוט כדאי לנסות. וגם כן לראות את הטוב שבעצמך, ככה תוכל לזהות אותו גם באחרים. במקרה שנפגעתי בעבר קשה לי לראות את הטוב שבאחר. וכמו כן אני גם לפעמים מפתח תחושת אשמה בעצמי על מה שקרה לי. כאילו אני הייתי לא בסדר שלא אמרתי לא או שלא היה לי את הכוח להתמודד איתו בשעת מעשה או לאחריו. עיין בסיפור של הרב קרליבך בספר החדש שיצא. בהתחלה יחסית על מטמא הרוחובות הקדוש. על מי שהיה בשואה ויצא משם, והעצה איך לא לאבד את עצמו לדעת, ולא להתייאש מהטוב שבעולם, אף על פי שהוא נפגש עם שיא הרוע. הקושי המרכזי הוא להפוך את הגישה, אבל אחרי שהופכים אותה הכל נהיה קל יותר.

למעלה