שאלה לאודי/מילה

nili6

New member
שאלה לאודי/מילה

שמתי לב שהשפה שלכם בניתוחים היא שונה. שאלתי, האם זה נובע מלימוד במקומות שונים, או מה? ותודה מראש על ההתייחסות:)

shamon51

New member
להיות או לא ? גרפולוג ?

היי נילי, בגרפולוגיה כמו בפסיכולוגיה יש לא מעט שיטות וגישות על פי פרויד, יונג, אודם, קורן וכדומה (קצת ערבבתי) ויש גם כאלה שלמדו בבית בשיטת "עשה זאת בעצמך" אם תרצי לעשות בחינות של האגודה אז היום הם דורשים 3 קורסים בפסיכולוגיה ולימוד אצל מורה "מוסמך" שלהם. בכלל כל הנושא לא ממוסד (אין קבלת רשיון לעסוק בגרפולוגיה) אלא!! כמה אנשים הקימו אגודה והם מחלקים תעודות משל עצמם דרך אגב המצב דומה בארצות אחרות כמו ארה"ב שם יש מספר ארגונים כאלה שמעון

shamon51

New member
ושכחתי להוסיף

ולכן השפה שבה כל אחד משתמש היא פונקציה של איפה הוא למד והנסיון כמובן שמעון

nili6

New member
תודה, שמעון, ושאלה נוספת

תודה שמעון. רגע, אז מה שאתה בעצם אומר, אפשר ללמוד לבד, ולגשת לבחינה?

shamon51

New member
לא ממש, נדמה לי שצריך מורה

תסתכלי ב http://www.graphology.org.il/index.asp ותתקשרי לאגודה לשאול אולר במייל

מילה1

New member
הי נילי!

כרגיל, "רק על עצמי לספר ידעתי"- אני אישית די "פריקית" של אודם ולכן משתמשת הרבה במושגים שלו, ובסיווג הטיפוסים שלו. אני חושבת שבשנים האחרונות רוב המורים לגרפולוגיה בארץ שמים דגש מיוחד על אודם (אין מה לעשות, הבן-אדם ענק!). לעיתים אני נעזרת גם במושגים של יונג, לה-סן, פרויד, בקיצור- מושגים שאמורים להיות מובנים למי שלמד גרפולוגיה או מתעניין בתחום. יש לי רק בעיה של כתיבה קצת בולמוסית ותזזיתית (הנובעת מאופיי הלא מאורגן במיוחד) בכל מקרה, אם משהו לא מובן - אפשר לשאול ואסביר. ביי.

למעלה