שאלה לאדריכלים

Almost me

New member
שאלה לאדריכלים

האם יש באיזשהו מקום רישום של בתים ומי היה האדריכל המבצע? אני רוצה לבדוק אדריכלים על פי בתים שנעשו בעבר - אבל אני לא בטוחה שהאנשים אליהם יפנה אותי האדריכל יהיו ממש אובייקטיבים.

arcdsgn

New member
היי almost me,

לכל מבנה קיים תיק ורוד המכיל תכניות ואישורים. תיקים אלו נמצאים ברשויות אשר בתחום השיפוט של המבנים (ארכיוני עיריות ומעצות בארץ) הללו. בדף הראשון של כל תכנית הגשה כזו תחת הכותרת עורך הבקשה ימצא שמו של מתכנן המבנה בין אם הוא אדריכל או מהנדס או הנדסאי בתחום. כל שעליך לעשות הוא לפנות לארכיון מחלקת התכנון והבניה באיזור בו נמצא הבית "המסקרן" בשעות הקבלה ו"להתריד" את העובדים המסורים הם "ישמחו" לעזור. בהצלחה.

Almost me

New member
התכוונתי הפוך

הייתי רוצה לבדוק לדוגמא אדריכל (למשל אתה?) והייתי רוצה לראות בתים שאותם בנית ועל פיהם להחליט, לי חשוב שאלו לא יהיו בתים עליהם תמליץ לי אתה מכיוון שמן הסתם בוודאות האנשים שאליהם תשלח מרוצים/ מקורבים ובקיצור - עדיין משוחדים. לדוגמא, אמא שלי שיפצה את ביתה בעלות של כ-30,000 $ בחודשיים שלושה הראשונים היו מפנים אליה אנשים שיראו את הבית, לאחר מכן (כשהמרצפות התחילו לזוז וכשהסתבר שהצנרת של המזגן סתומה וכדו´) מאיזשהי סיבה הפסיקו להגיע אנשים... בקיצור יש איזשהי אפשרות לעשות מעקב אחרי עבודות עבר של אדריכל ספיציפי או שצריך לנבור?

arcdsgn

New member
למה הפוך?

אתם רואים בית יפה, רישמו את הכתובת, גשו לעיריה (כמפורט בהודעה הקודמת). אני מבין שאתם רוצים להיות משוחררים "מאוביקטיבית" בהמלצות, זה יפה, אך את עלולה לגלות שביקור ברשויות עולה הרבה יותר בריאות מלהתדפק על דלתם של בעלי בתים יפים, לשאול מי תכנן ולגשת למשרדו. המאגרים של רוב הרשויות ממוחשבים אך מסופקני אם ניתן לערוך "חיפוש" במאגר שלהם לפי שמו של המתכנן.

ועוד אפשרות...

היי לך ואם כבר מצאת בית שנאה לך, למה שלא תדפקי על הדלת ותשאלי? (לא בין שתיים לארבע...) מניסיון , זה נורא מחמיא לבעל הבית שמישהו עוצר ומחמיא לו על ביתו-מבצרו. רוב האנשים יהיו יותר ממרוצים להראות לך את הבית ולספר סיפורי סיפורים. כך תוכלי לשמוע מהם מי מה וגם מו. אם האדריכל יהיה מומלץ, אז תוכלי כמובן לקבל מהם את מספר הטלפון שלו. כדאי לעשות את סיור הכתובות בסופ"ש כי האנשים נינוחים יותר, הבית מסודר בדרך כלל ולא מתביישים להראות את הבלאגן... בהצלחה

למעלה