שאלה לאדון זיו טל.

שאלה לאדון זיו טל.

קראתי בשבת את המאמר המרתק בעיתון מעריב שמבוסס על מחקרך, ויש לי רק שאלה קטנה. כתוב שם שריכארד קאודר נולד ב1900, ומצורפות שתי תמונות בהן הוא מופיע אבל מהתרשמות שלי. הוא נראה בהן כבן 65-70, ולא 40-45, כפי שהיה אמור להיות בתקופת המלחמה. למה זה? האם יש טעות לכתב וקאודר אכן נולד לפני 1900? או אולי סיבה אחרת ?

גם אנשים אחרים יכולים

לעזור לי בתעלומה זו. אבל אם אף אחד לא יודע, ניאלץ לחכות למר זיו טל.

זיו טל

New member
תשובה למיסס רובינזון ( הלחן נהדר)

ריכארד קאודר מסר לחוקריו כי תעריך לידתו הוא 6 ספטמבר 1900. ברשומי הקהילה היהודית בוינה מצאתי אכן את התאריך הזה. מצאתי - לעומת זאת - גם ריכארד קאודר שנולד 6 שנים לפני כן. הוא אכן נראה מבוגר לגילו אבל עיקר ההתרשמות מבוסס על שערו האפור. יש לי תמונות דיגיטליות שלו ושם פניו צעירות יותר ואם משנים את צבע השער הוא בהחלט גבר צעיר בשנות הארבעים. כיון שיש לי הרבה חברים שהאפירו בגיל מוקדם - זה לא כל כך תמוה. אם תחשבי על כל התלאות של קאודר זה אפילו הגיוני ששערו יאפיר. יש עוד נקודה להניח שהוא בגיל מבודר יותר ממה שהצהיר והיא העובדה שהיה נשוי לצעירה מבוגרת ממנו ב 6 שנים - הגברת וולה רוסלר יוהדיה מוינה. יתכן והוא משקר באשר לגילו. התמונות בעתון עושות לו עוול - בספר הוא נראה טוב יותר. סליחה על העכוב בתשובה אבל צוק העיתים..........

תודה על התשובה.

עכשו כשאני חושבת אז אני נזכרת שהיה כתוב בכתבה שהוא הופיע ב64` מבלי לפרט היכן, ונעלם. לכן, בתמונה בעיתון שבכיתוב נאמר שהיא מ43` ובה הוא נראה כבן 65, מה קרה 21 שנה לאחר מכן? האם הוא הופיע כישיש בן 86 או שאז רק היה בן 64 (לפי הדעה שנולד ב1900) ? לא ברור. אגב, יש לי שלוש הערות. א) הדגשתי קודם שלא נאמר בעיתון היכן הופיע, אלא שהוא הופיע ונעלם מבלי להשאיר עקבות. אולי אתה יודע, היכן הופיע ובאיזה הקשר? ב) בתמונה בה הוא עומד שלוב זרוע עם אשתו ועם קצין וורמאכט, בלתי מתקבל על הדעת וזה גם ילד יגיד לך, שיש ביניהם 6 שנים אלא כ20 שנה. ג) אתה אומר "תלאות". אין אני מכירה את קאודר באופן ברור כמוך, אבל התרשמתי מהתמונה הנ"ל בבודפשט, שהוא לא ממש סובל, אלא מבלה. בכלל, התרשמתי אחרת ממך לגבי האיש. לטעמי, לא מדובר בגיבור שסיכן את נפשו, אלא בהרפתקן נועז במיוחד שנהנה להתל בכל העולם, ומשום מה גם יצא מזה בשלום. מכאן ועד להגיע למסקנתך, נראה שהדרך ארוכה.

למעלה