שאלה לאבי שדה - בת שנה

anat21

New member
שאלה לאבי שדה - בת שנה

ביתי בת שנה. בתחילת הלילה נרדמת די בקלות במיטה שלה- כלומר אני משכיבה אותה לאחר קריאת סיפור ויוצאת מהחדר, לאחר זמן קצר היא נעמדת ובוכה בכי מחאה קצר. אני חוזרת לאחר מספר דקות ומשכיבה שוב ויוצאת, והיא כבר נרדמת בעצמה. בסה"כ היא יודעת להרדים את עצמה. הבעיה היא שהיא מתעוררת מספר (לעיתים רב) של פעמים בלילה, ומיד נעמדת ובוכה. גם אם היא כבר מפסיקה לבכות - היא נשארת לעמוד ולחכות לי, ובוכה שוב. היא לא נשכבת שוב ומנסה להרדם - עד שאני מגיעה, משכיבה אותה בחזרה והיא נרדמת לבד. היא נרדמת רק עם מוצץ בפה, ולמרות שאני שמה הרבה מוצצים במיטה - היא מחכה שאני אשכיב אותה ואביא לה את המוצץ בכל יקיצה כזו. יש לציין כי לאחרונה היתה חולה לעיתים קרובות. בימי המחלה העברנו אותה לישון במיטה שלנו. לאחר מכן החזרתי אותה למיטה שלה. מה ניתן לעשות כדי להרגיל אותה לא להעמד מיד ולקרוא לי ביקיצות האלו, אלא להמשיך לשכב ולהכנס למצב שינה מחדש?

יקיצות מרובות

סיבת היקיצות של בתך אינה ברורה די הצורך. אם להניח שהיא לא מתעוררת מסיבות פיזיות הרי שייתכן שהיא בודקת נוכחות ע"י הקריאות הליליות. ייתכן שהשינה המשותפת בזמן המחלה גם הגביר את הלחץ שלה לשמור על קרבה אלייך. בשלב זה לא הייתי מנהל "קרב" גדול. הייתי ניגש אליה מראה לה איפה המוצץ (במקום לשים לה אותו בפה) אומר לה לילה טוב ויוצא מהחדר כפי שאת עושה בתחילת הלילה. להערכתי תחול רגיעה בתוך זמן קצר. במידה והיא תמשיך להתעורר לעתים קרובות מאד יש מקום לבחינה של הנושא מחדש.

למעלה