שאלה לאבינועם הדס

KOBITHEMAN

New member
שאלה לאבינועם הדס

שלום אבינועם ! יופי שהנושא הזה בכלל עולה. כל כך הרבה אנשים סובלים מהבעיה הזו וזו הפעם הראשונה שהנושא בכלל עולה כאן. אני בן 34 ומתמודד על תפקיד של ראש צוות בחברה. אני יודע שהתפקיד החדש יצריך הופעה מידי שבוע בפורום מנהלים וכבר מעכשו אני לא ישן טוב בלילה מהלחץ. בפעם האחרונה שהייתי צריך לדבר לפני קהל נתקפתי בהלה ופשוט מצאתי סיבה וברחתי. מה לעשות - הצילו !

פחד קהל

תישן בשקט. המתח וההתרגשות טבעיים לחלוטין. אתה יכול "להתגנב" לישיבה כמו זו שבה תשתתף ותלמד כיצד היא מתנהלת. ואז, שב בבית בשקט, תתכנן לעצמך מה תגיד , לי, באיזה נושא, מה תציע, מתי כדאי לשבת בשקט ומתי כדאי להתערב בשיחה (כדאי להגיד מעט עם טעם רב מאשר הרבה דברים חסרי טעם), תכנן מראש. תכנן לעצמך על מי הכי כדאי להשפיע בישיבה, מי יהיה לצידך ומי יראה בך מתחרה או אוייב. בסך הכל אם אתה מרגיש שהפחד עלול להכריע אותך, קח כמה שעורים אצל מאמן אישי, ממנו תלמד כיצד להתמודד עם הלחץ, תרכוש לעצמך כמה "קונצים" ויחד עם זה ביטחון עצמי. עקרונית, כמעט כל אחד נלחץ כשמגיע תורו לדבר. ולבסוף...ממש ממש אל תאבד את העשתונות בגלל חשש מביקורת רעה. מביקורת לומדים. קבלת את המינוי בזכות. תנצל את הזכות הזאת ותתקדם. בהצלחה ! אבינעם הדס |סלינק|www.allbiz.co.il/icu

KOBITHEMAN

New member
פחד קהל - שאלה לאבינועם הדס

האם העובדה שאני לא מצליח להתמודד עם דבר פשוט כמו קריאה של דו"ח בפני אנשים, אומרת עלי שלא אצליח להנהיג צוות? ההתרגשות שתוקפת אותי לקראת כל פגישה פשוט גורמת לכך שאני מתחיל לחפש סיבות מדוע לא להגיע לישיבה. זה לא שאני סתם מתרגש, אני ממש נתקף פניקה, דפיקות לב חזקות מאד ואפילו טשטוש חזק בעיניים. מה לעשות?

למעלה