שאלה-כמותי

NIR1122333

New member
שאלה-כמותי

A*B>10 B בין 0 ל2 מה נכון בהכרח? א.A קטן מ5 ב.A גדול מ5 ג.A גדול מ20 ד.A קטן מ20 בעיקרון פסלתי את כול התשובות:| ... התשובה: 1

NIR1122333

New member
ככה

אם B שןוה 1 וA שווה 6 זה קטן מ10... אני חושב יש לי איזה בעיה עם הבהכרח הזה:\

מורנימי

New member
פסילה שגויה

אם B שווה 1, אז כדי שAB יהיה גדול מ10, צריך שA יהיה גדול מ10. אם A גדול מ10 אז הוא בפרט גם גדול מ5 :)

SHARON 103

New member
מוזר קצת....

אם B יהיה למשל 1 ואז A יהיה למשל 8 (כי זה מעל 5) אז מתקבל אי שיווין לא נכון. אני חושב שזה צריך במקרה הזה לפי התשובות להיוץ מעל 20.... מעניין מה האחרים יגידו...

NIR1122333

New member
לא חושב..

לא רשום שהמספרים שלמים,ככה שאם A שווה 50 וB שווה עשירית למשל גם התשובה הזאת לא נכונה...

a n a t 1 2 3 4

New member
אני חושבת ש

אממ.. לפי דעתי צריך להתחשב פה בתחום המקסימלי שם b . הערך המקסימלי שואף ל2 . מכייון שיש כל מיני שברים שהם קצת קטנים מ2 ולא כל כך משמעותיים לתרגיל אפשר להציב b שווה ל2 ומציבים אותו בנוסחה הראשונה מקבלים שa גדול מ-5. בתרגיל צריך להתחשב בערך המקסימלי של b ולעיתים קרובות לנסות לשנות את הסימן לשווה ומכאן להגיע למסקנה. התשובה 2 . מצטערת אם ההסבר לא יצא כל כך מובן

בז שנות

New member
במילה אחת למה

למה החלטת שB שווה לערך המקסימלי שלו? ואם כן למה ג לא מתאים?

Oasis1

New member
הצגת יותר פשוטה של השאלה

מהמשואה הראשונה לאחר חלוקה בb מתקבל שa>10/b . כיוון שהתחום הגדול ביותר של b זה שהוא שווה ל2 וכבר אז יוצא שa שווה 5, הרי שכלל שנקטין את b הרי ש a יגדל. התשובה הנכונה היא שa גדול מ5.

gabimaor

New member
יפה מאוד

העיקרון פה הוא בדיקת קצוות. על מנת לבדוק את הערכים הגבוהים של a נבחר b קטן וההיפך. יש לא מעט שאלות מהסוג הזה מפוזרות בפרק הכמותי.

למעלה