שאלה כמותית

olgazi

New member
שאלה כמותית

בחנות כלבים 45 כלבים. 1/5 מהכלבים בהירי פרווה. מספר הכלבים המעורבים קטן ממספר הכלבים הגזעיים וגדול ממספר הכלבים בהירי הפרווה. כמה כלבים גזעיים יש בחנות? 1)19-26 2)1-26 3)10-23 4)23-35

yanivnivos

New member
דעתי

לדעתי התשובה היא 2: 45 כלבים 9 בהירים גזעי > מעורב > בהירים גזעי > מעורב > 9 זתומרת שמעורב לפחות 10 גזעי > 10 > 9 גזעי > 19 זתומרת הוא חייב להיות 45-19 = 26 מקסימום. הסבר גרוע, אבל זה מה יש.

PinkyRaSta

New member
התשובה היא ../images/Emo210.gif

4. כי המצב הוא כזה: גזעיים > מעורבים > בהירים (9) אז יש לפחות 10 מעורבים, ואז יש לפחות 11 גזעיים, אז כבר פוסלים את תשובות 2 ו-3 ואז בודקים את המינימום והמקסימום של 2 התשובות האחרות ורואים אם זה מסתדר עם הנתון הראשוני..

Proteous11

New member
איך 35 מקיים מקס ?! ... לא מסתדר לי

חמישית זה 9 , נשארו 36 כלבים , 9 < מעורב < גזעי 23 מקיים , מאחר ונותרים עוד 13 כלבים להיות מעורבים ... 35 גזעיים , זה אומר שיש מעורב אחד בלבד ....?!?! ... אני כנראה מפספס פה משהו ...

olgazi

New member
בהתחלה גם

אני חשבתי ככה. אבל אין שום מניעה שכלב בהיר יהיה גם מעורב לכן זה מסתדר....

erezhustla

New member
אוי אחת השאלות המתחכמות.... ../images/Emo4.gif

וזה לא שאין מניעי שבהירי פרווה יהיו גזעיים. כל כלב חייב להיות גזעי או מעורב.. ולכן המינ' - 23 (ו22 מעורבים) המקס' - 35 גזעיים (ו10 מעורבים כי חייב להיות יותר מ9) שאלה לא קשה אחרי שמבינים את הכוונה.. אבל גם אני טעיתי בה כי הפרדתי את בהירי הפרווה לקבוצה נוספת..

למעלה