שאלה כמותית

laker000

New member
שאלה כמותית

למי שבאמת יודע..: אם ידוע שבמשולש כלשהו מתקיים יחס צלעות שמהווה יחס פתיגוראי, אבל לא ידוע על זוויותיו כלום, האם אפשר להסיק שהוא ישר זווית? לדוג' נתון משולש שבו יחס הצלעות הוא 3:4:5. האם הוא ישר זווית? כי ראיתי שתי שאלות במקומות שונים שדי סתרו זו את זו. לא היו הסברים אבל לפי התשובות באחת נרמז שכן ובאחת שלא. תודה

Aeroguy

New member
כן בטוח,

אפילו כשעבדתי בבניה ורצינו לעשות זווית ישרה הסתמכנו על היחסים האלה._(מה שאתה רואה את הפועלים הערבים עם החוטים)

גמני חשבתי על

זה, למישהו יש רעיון? אינטואיטיבית אני חושבת שישר אפשר להסיק שיווצר משולש ישר זוית... כמו שאם נתונות לי 3 נק' אני אוכל לתחום אותן בעיגול אחד בלבד.. שלושת הנק' האלה הן בעצם זויות היקפיות על העיגול, שיחסן נשמר. למרות כל זה לא הצלחתי להוכיח את זה אלגברית.. וגם המדריך שלי אמר שזה לא בהכרח משולש ישר זוית (בלי הוכחה). כל החכמים, יש רעיון??

KINGAR

New member
המדריך שלך טועה

משולש שיחס הצלעות שלו 3,4,5 מוכרח להיות ישר זוית. הוכחה אינטואיטיבית:(מצריך קצת דמיון) קחי צלע באורך 5 תחברי לה מצד אחד צלע באורך 4 ובצידה השני צלע באורך 3. חיבור הצלעות הינו כמו מפרק כך שהם יכולים לנוע לכל הכיונים (צלע 3 ו4 יפגשו ליצור זוית 90 מעלות),כעת אם תנסי לשנות את הזוית ולקחת את אחת הצלעות ימינה הצלע השניה לא תגיע לנקודת המפגש,ובאופן דומה אם תנסי לקחת את נקודת המפגש שמאלה שוב אחת הצלעות תהיה קצרה מדי. למעשה ישנם שתי נקודות בלבד בהן הן נפגשות(צלע 3 ו4) קצה לקצה מעל צלע 5 ומתחת לצלע 5 ובשניהן הן יוצרות זוית של 90 מעלות.

KINGAR

New member
הוכחה נוספת

קיים משפט דמיון/חפיפה בין משולשים צלע-צלע-צלע כלומר 2 משולשים שלשניהם גודל צלעות זהה חיבים לקיים גם גודל זויות זהה. מכיון שאנו יודעים שקיים משולש שיחס צלעותיו 3,4,5 בעל זוית ישרה מכאן שכל משולש בעל יחס צלעות זהה יהיה בעל זוית 90 מעלות כיוון שהוא חיב לחפוף את המשולש המקורי.

Ann2922

New member
השאלה שנשאלת היא אחרת, האם ניתן

ליצור משולש שהוא לא ישר זווית מהצלעות 3,4,5 אני ניסתי לעשות את זה עם סרגל, בשביל ההוכחה ולא הצלחתי להגיע למשולש אחר רק למשולש ישר זווית ( בשום משולש אחר היחס לא התקיים) ומצאתי ההוכחה " של משפט פיתגורס" נכון גם המשפט ההפוך, הקובע שמשולש שבו ריבוע צלע אחת שווה לסכום ריבועי הצלעות האחרות, הוא ישר זווית

למעלה