שאלה כללית

itai_asp

New member
שאלה כללית

אומרים ש ASP מקל מאוד על בניית מערכת חדשות במה בדיוק?

rmarko

New member
מתכוונים בכלל לצורת עבודה

asp/database. אין ממש שימושים נפוצים ל- asp בלי גישה למסד נתונים (ולכן קיומו של אחד הספרים הראשונים של הוד עמי בנושא asp3 לדעתי חסר סיבה - קניתי אותו במטרה ללמוד איך לגשת למסד נתונים, וכל שקיבלתי זה חצי ספר אחד כתוב בפירוט, וחצי אחר במעין חפיפניות מתסכלת שצריך לקרוא פסקה 7 פעמים כדי להבין את המשפט הראשון - עם מעין טובה בסוף הספר - SQL Reference בלי הסברים בלי כלום). באותה מידה אפשר להגיד ש- PHP ו- CGI מקלים על בניית מערכת חדשות.

itai_asp

New member
מה זה אומר

שבשביל "להקל על עצמי" אני "צריך" למשל לכתוב את התוכן של כתבה מסויימת במסד נתונים?..

rmarko

New member
למה בכלל צריך asp?

זאת בעצם השאלה שאתה שואל? אתה מבין את ההבדל הבסיסי בין עמודים סטטיים לדינמיים? סתכל על הפורום הזה לדוגמא - שמת לב שהעמודים מתחלפים אוטומטית, וכשכל פעם שהודעה חדשה מצטרפת לפורום, אוטומטית רואים את ההודעה הזאת מיד כשמסתכלים על האינדקס שוב פעם? איך היית בדיוק רוצה לעשות את זה עם קבצי html סטטיים? כל פעם להכנס לתוך הדף ולערוך אותו? אני מניח שזו אופציה. אבל מה יקרה כשצריך יהיה להעביר עמוד? אז כבר תצטרך לעדכן קובץ אחר. ומה אם עכשיו אני אענה להודעה בעמוד 8 - ואקפיץ אותה לעמוד הראשון? מה אז, נערוך 9 עמודי html? עם טכנולוגיית דפי-שרת-אקטיבים (active server page) בתור מתכנת לך יש את האופציה ליצור עמודים שלא צריכים להשתנות כלל ופולטים מידע מעודכן בהתאם למה שיש לך במסד הנתונים. מתכנת הפורומים של תפוז בנה את המנגנון כך שבכל פעם שמישהו עונה להודעה ומוסיף עליה טקסט, היא מוקפצת למעלה העמוד הראשון - מבלי שיהיה צורך לעבוד על 9 עמודים, אלא רק על שתי רשומות במסד נתונים. בעמודי חדשות, בוא ניקח את ynet כדוגמא, נראה לך שכל יום מעדכנים את החדשות סטטית בתוך עורך html? מה פתאום - מכניסים את הנתונים למסד נתונים, וקבצי asp הם אלה שפולטים את המסד נתונים החוצה בתצורת html בכל פעם מחדש באופן המעודכן ביותר. מפתיע אותי שאתה כאן כבר כמה חודשים, ורק עכשיו מתעוררת השאלה הזאת

יוסלה

New member
אם כבר אז... ../images/Emo3.gif

מה דעתכם שחברי הפורום ביחד, יבנו מערכת חדשות משוכללת מאוד. כל אחד יבנה דף אחד או שניים. סוג מסד ושמות שדות ואופן הפעילות (לדוגמא אחד- דף תצוגה, שני תגובות על הכתבה) וכמובן מאחור מערכת ADMIN לערוך כתבה, לעדכן כתבה, למחוק תגובה וכן לא להציג תגובה כלשהי. מהי הכתבה הראשית, מה המשנית ומה נכנס לארכיון. ולסיום איחוד של כל העבודה. אני בכו"א מתחיל לבנות מערכת כזו, חשבתי לזרוק את הרעיון (כמה עמודים - די נכבדים בנויים) כל חבר יבנה עמוד אחד ולבסוף יקבל את כל המערכת כולה. מה דעתכם?

יוסלה

New member
למה (בקמץ) או למה (בשווא)

חוץ מזה יש לך קשר למשפחת מרקוביץ הבני-ברקית?

rmarko

New member
לא שידוע לי, המשפחה שלי מהונגריה

לפחות סבא וסבתא שלי מצד אבא
והתכוונתי ללמה בקמץ, למרות שגם בשווא יכול לעבוד.

itai_asp

New member
ענית לי באופן כללי מדיי

או שבעצם לא ענית לי בכלל על השאלה...
אני בטוח שאף אחד בתפוז לא מעדכן את הדפים של הפורומים כל פעם שיש הודעה, ומודע ליתרונות האדירים של ASP על HTML, לפחות לרוב... השאלה שלי הייתה *איך* משתמשים ב ASP בשביל להקל על עריכת החדשות, מכניסים את התוכן של הכתבה למסד נתונים והדף מציג אותה לבד? מה ASP יכול לעשות בשבילי ש HTML לא יעשה, ושוב, השאלה נשמעת כללית, אבל אני מדבר ספציפית על עריכת חדשות וכל מה שקשור בזה, מהסיבה הפשוטה שאף פעם לא התעסקתי עם עריכת חדשות ב ASP.

rmarko

New member
שאלה יותר מדי כללית

תפוס אותי מחר באייסיקיו, אני אסביר לך כבר שם. זה לא המקום.

למעלה