שאלה כללית

dory141

New member
שאלה כללית

בתקופה האחרונה, אני בעימות (לא אמיתי, עקרוני) עם אבא שלי בענייני רוסיה תחת מנהיגותו של פוטין. אני טוען שפוטין מסוכן לשלום העולם בגלל הפלישה של רוסיה לאוקראינה - והוא טוען שחצי האי קרים שייך לה ושאובאמה בהצבת טילים התגרה והתחיל את העימות. אגב, האחרון שטען כך בהיסטוריה היה סדאם חוסיין לפני כיבוש כוויות...
אני לא תמכתי באובאמה, שהיה נשיא רע והוביל בהתפרסות את מדיניות החוץ האמריקאית. אבל, אני לוקח צד שהוא אפילו לא פרו אוקראיני או אנטי רוסי, אלא אנטי פוטין. פוטין הוא סוג של נתניהו, רק עשיר ובעל יכולת ורצון לרצוח מתנגדים לשלטון או לפחות לכלוא אותם. מעבר לכל זאת, רוסיה עוזרת למדינות שעוינות את ישראל.
איפה אתם בעניין?

ish50

New member
בסוגיית סיפוח חצי האי קרים

אני מפנה אותך לציטוט מהויקיפדיה
"ב-17 במרץ 2014, בעקבות משאל עם שתוצאותיו הראו מובהקות שכ-95% מתושבי חצי האי קרים רוצים להסתפח לשלטון הפדרציה הרוסית, הכריז הפרלמנט של חצי האי על עצמאותו ומיד ביקש להסתפח אל השלטון הרוסי.[1] הוחלט על שני שטחים בחצי-האי שהם כעת שייכים דה-פאקטו לשלטון רוסיה - והם הרפובליקה המקומית והעיר סבסטופול. ..."
כך שאי אפשר להתעלם מכך שהסיפוח הזה הוא לא רק גחמה אישית של פוטין אלא רצון רוב מוחלט של האוכלוסיה שם - וזו עובדה

וכל זאת ללא שום קשר לדעתך האישית על פוטין או ביבי גם

dory141

New member
ממש רוצים

רוצים מפחד. גם מהיטלר פחדו, ופוטין הוא לא היטלר.

ish50

New member
תגובה אמוציונלית שלא מבוססת על עובדות

העובדה היא שרוב אוכלוסית קרים הם רוסים
"60% רוסים, 25% אוקראינים וכ-10% טטרים של קרים"
ועובדה היסטורית נוספת שרוב האוכלוסיה בחצי האי הזה עד ערב מלחמת העולם השניה היה בכלל טאטרי
כלומר אוכלוסיה אנטישמית ששיתפה פעולה באופן גלוי עם הנאצים ימ"ש והשתתפה באופן פעיל בטבח ביהודים במהלך המלחמה וגם לפניה- והרוסים שכבשו את המקום באותה מלחמה ארורה גרשו את המנוולים האלה משם - וטוב שכך
ובכלל מה איכפת לנו כישראלים וכיהודים מהעם האוקראיני עם ההיסטוריה האנטישמית הרצחנית המבחילה שלו ?

ish50

New member
ביננו - מה בדיוק מפריע לך שהרוב הרוסי המאכלס את חצי האי קרים

רוצה לחיות בצדק תחת משטר רוסי ולא תחת משטר אוקראיני זר ?
וממה בדיוק לדעתך הם פחדו כשהצביעו בעד עצמם באותו משאל עם?

dory141

New member
ממש לא אכפת לי מאוקראינה

אכפת לי מזה שפוטין מתערב במזה"ת ומסייע לארגונים ולמדינות שמביעים עוינות לישראל.

ish50

New member
המציאות מלמדת אותנו שדווקא מי שאמור היה להתערב לטובת ישראל

במקומו , פישל בגדול עם התיאוריות ההזויות האובאמיות והמופרחות שלו
שהביאו למזרח התיכון כאוס איום ונורא
וגם
ופינה את הזירה לפוטין ודומיו
ודווקא עם אותו פוטין אנחנו בינתיים מתואמים ומסתדרים לא רע..לפחות מבחינה בטחונית
לא ככה?

למעלה