שאלה כללית

Emc2

New member
שאלה כללית

כיום, זוג הפטפונים ברשותי מחוברים למערכת הסטריאו (הביתית) שלי כאשר יש לה שתי רמקולים YAMAHA NX-E 100 ואפשרות הקלטה גם כן על קלטות ומיני-דיסקים. הייתי מעוניין לחבר את זוג הפטפונים ישירות למחשב על מנת להקליט. עכשיו כמה שאלות קודם כל איזה זוג רמקולים הייתם ממליצים לי לקנות על מנת להנות מאיכות סאונד גבוהה יותר? (המערכת תומכת בזוג יציאת פלוס סאב, כאשר כרגע מחובר ליציאת הסאב סאב תוצרת SOUND WORKS + זוג רמקולים של CREATIVE עשר ס"מ כ"א). האם עלי לחבר את זוג הפטפונים ישירות לכרטיס הקול של המחשב דרך כניסת המיקרופון ובכך "לסתום" את האפשרות של חיבור מקרופונים? או שהאפשרות השנייה, האם כדי לי לקנות מערבל צליל (אני לא בטוח שככה קוראים למה שאני מתכוון, הכוונה היא לאותם "לוחות" אם מספר רב של כניסות) מחברת ברינג הגרמנית? או שבכלל כדאי לי לקנות את ה- FINAL SCRATCH החדש מבית STANTON כאשר אני יעשה בתוכנה שימוש הפוך כאשר אני מעביר שירים מהפטפונים למחשב במקום מהמחשב לפטופנים? יצא מבולבל אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי

baduist

New member
היי מותק, מה´שמע?

קודם כל, לגביי הרמקולים, אני מציע שתשאל בפורום אחר פה, אודיו וצליל, או משהו כזה. שם מתעסקים במערכות ביתיות - אם מה שאתה מחפש זה איכות לשם הנאה. אם אתה מחפש משהו "מקצועי", אתה תצטרך "מוניטורים", נקרא להם "רמקולים אולפניים" לרגע.:). לגביי הפטיפונים, אני מניח שמדובר בפטיפונים חדשים (יחסית), כלומר של DJ´ס, לא של סבתא, נכון? אז קודם כל, באופן כללי, אני לא בטוח אם פטיפונים של היום עדיין עובדים בעצמת פונו, אבל גם אם כן, לא הייתי מחבר אותם ישירות לכניסת המיק´ של הכרטיס. כדאי אולי לכניסת הLINE IN. אם כדאי מיקסר? אני לא בטוח שכדאי, תלוי מה אתה רוצה לעשות, ואיך הפטיפונים שלך מחוברים כרגע. אם יש לך מיקסר של דיג´יי, כדאי אולי לחבר כבל בין יציאת הLINE שלו לבין כניסת הLINE בכרטיס. ------------ לגיי הפיינאל סקראצ´, איבדתי אותך:) נסה שוב:)

Emc2

New member
אוקיי

קודם כל תודה.... כן שחכתי לציין... אז ככה זה לא שאני מחפש שתי יציאות מכרטיס הקול שלי... הפטפונים שלי (GEMINI XL-500 II) מחוברים למיקסר שלי (STANTON SK-2F)... אופס
... אז כן זה מצמצם את האפשרויות... תראה אני יודע שלכרטיס הקול שלי יש שלוש יציאות... שתיים לרמקולים, ימין ושמאל, ויציאת נוספת למיקרופון אבל אני יכול להכניס עליה כל כניסת סטיראו שאני רוצה... דרך אגב מישהו מוכן להסביר לי מה ההבדל בין מוניטורים לרמקולים "לשימוש ביתי"? פיינאל סקארץ... :)... טוב מצטער, התקלתי אותך... זאת ההמצאה החדשה של חברת STANTON האמריקאית שזה בעצם מין פלאג אשר מאפשר לדי ג´יי ל"סחוב" איתי את כל הווינלים על המחשב.... מחברים את יציאת הרמקולים של המחשב למין עיגול מתכתי כזה (הנה תראה) בקיצור... אם מעניין אותך תקרא.... אם לא אז לא.... עכשיו אני מניח שלא תוכל לענות על השאלה שלי האם זה עובד באופן הפוך כאשר אני מחליף בין הכבלים... לא אז לא....

baduist

New member
איזה כרטיס יש לך?

איזה מין כרטיס רק עם כניסת מיק´? או שפשוט אנחנו לא מדברים על אותו דבר. ההבדל בין כניסת מיק´ לכניסת ליין, הוא שכניסת מיק´ היא מוגברת, ולא באותה עצמה שאתה צריך. מעבר לזה, פשוט תכניס מהיציאת מיקסר, לכניסה בכרטיס - אם יש בעיות, תחזור. ------------------------------- מוניטורים, הם רמקולים שמיועדים לשדר לך כביכול תמונה רחבה ונכונה כמה שאפשר של הסאונד שלך, כדי שתוכל למצוא את כל הבעיות שבבית לא שומעים. כביכול. דרך אחרת להסביר - רמקול ביתי מתוכנן לשפר את הסאונד, כדי שתרצה לקנות את הרמקול ולהינות ממנו בבית. מוניטור, ישתדל לייפות כמה שפחות, כדי שתצא עם תוצאה הכי "שטוחה". בהנחה שאם זה נשמע טוב על המוניטור, זה בטח בטח יישמע טוב בבית. זה בקיצור קיצור.

Emc2

New member
טוב...

אבל ככה נגמרות לי כל הכניסות ככה שאם אני רוצה לחבר גם מספר גדול (3-4) של מיקרופונים אני לא יכול.... יש לי יציאת אחת למיקרופון על המיקסר עצמו אבל זהו!... אז כדאי לי לחבר את כל הכניסות שאני רוצה למערבל צליל, ומשם ישירות יציאת למחשב? כלומר אני מחבר את המיקרופונים למערבל ביחד אם המיקסר ומשם ישירות למחשב.... טוב בוא נסביר את זה ככה.... :) מה צריך על מנת לפתוח סטודיו הקלטות ביתי? אני ישמח אם תוכלו להסביר לי ולתת תמונות, דוגמאות, גרפים, תרשימים... תודה

Emc2

New member
שאני אומר

מערבל צליל אני מתכוון לדבר הנ"ל.. אני לא בטוח שאכם קוראים לזה בעברית מערבל צליל לכן אני מוסיף תמונה

baduist

New member
זה תלוי, כמו

שאמרתי לך באייסיקיו בכל מיני דברים, וכל אולפן הוא אחר, אז נמשיך באייסיקיו, וא יהיה צורך נחזור לכאן אח"כ:)...

למעלה