שאלה כללית

FineSilverMan

New member
סיפור חיי...

אפשר להגיד שזה סוג של היצע וביקוש הדדי.
כלומר, בצורה בנאלית, ניתן לחלק את האנשים לארבעה:
&nbsp
1. אלו שיש רצון הדדי לא להפגש
2. אלו שרוצים אותך ואת לא רוצה אותם
3. אלו שאת רוצה אותם והם לא רוצים אותך
4. אלו שיש רצון הדדי להפגש
&nbsp
לכל מחפש יש אחוזים שונים בהתאם למידת האטרקטיביות.
&nbsp
את תמצאי את מי שיעשה אותך מאושרת, כפי שתעשי אותו...
כל עוד תשחקי נכון עם הקלפים שיש לך.

Berethor

New member
זה לא מספיק שאת מעוניינת בו, השאלה היא האם גם הוא מעוניין בך

מדובר בתופעה באתרי הכרויות, זה לא משהו שקורה רק אצלך, להרבה אנשים בדרך כלל לא עונים, במיוחד עם האנשים שהכי רוצים שהם יענו, עדיף מראש לבוא עם הציפיה שרוב הסיכויים שלא יענו לך. באתרי הכרויות זה אפילו לא בטוח אם לא עונים לך משום שהם לא מעוניינים בך או משום שהם סתם לא עונים כמעט אף פעם, אני מאמין שזה שילוב של שני הסיבות. בכל אופן אחד הקשיים הכי גדולים בהכרויות זה לא רק ההכרות עצמה וההתאמה אלא גם העניין שמי שאת מעוניינת בו יכול להיות לא מעוניין בך, ומי שמעוניין בך את יכולה להיות לא מעוניינת בו, זה לא נעים אבל זה לגיטימי, כמו שאת פוסלת, יכולים לפסול גם אותך. פשוט אל תבואי עם יותר מדי ציפיות, כי לא בטוח שהצד השני יהיה מעוניין או/ו יגיב לך אפילו. זה עושה רושם שאנשים באתרי הכריות מרגישים שאם יגיבו אז זה מחייב אותם למשהו, כאשר למעשה אפשר גם לשוחח קצת וזה הכל, זה גם בדרך כלל מה שקורה.

Shamy

New member
באתרי הכרויות זה מבוסס בעיקר על מראה חיצוני

בזמנו כשהייתי באתרים האלה , מי שלא פנה אליי אמרתי זבש"ך והמשכתי הלאה

חבל לבזבז אנרגיות על אנשים שלא שווים אותם, שווה להשקיע את האנרגיות במי שרוצה ומתעניין ונראה ונשמע לנו מעניין מספיק להכיר מעבר למסגרת הוירטואלית

ועוד מילה על האתרים, רב הזמן ממה שיצא לי לראות את תראי את אותם אנשים במספר אתרים ולכן המבחר לא כזה גדול כמו שנדמה לנו
והם עלולים לייאש,אבל...אל תתייאשי

מכל האתרים היחידי שאני חושבת שאני יכולה להמליץ עליו הוא OKCUPID השאר היו ממש גרועים בעיניי

Berethor

New member
יש מצב, אבל ככה זה גם במציאות, רק בפורומים וצ'אטים זה לא ככה

במילים אחרות, בכל מקום שרואים איך שהאדם נראה, הרושם הראשוני הוא לרוב בעיקר לפי המראה, ואפילו במקומות שלא רואים איך האדם נראה, במוקדם או במאוחר זה יתגלה, במיוחד אם רואים שזה הולך לכיוון של קשר יותר קרוב. אני לא מתכחש לעובדה שגוף/מראה זה דבר חשוב, אם כי באופן אישי אם אני פונה למישהי באתר הכרויות, זה לא דווקא משום שאני חושב שהמראה שלה כל כך מרשים, אלא אם הוא סביר מבחינתי ומעלה, למעשה עם אלו שנראות כמו דוגמניות יש לי גם הכי פחות ציפיה שיענו, וזה עוד בהנחה שהן אמיתיות בכלל. מה שכל כך טוב בOkCupid זה שיש באתר הזה הרבה יותר שאלות שעוזרות להכיר את האישיות של האדם גם מבלי לדבר איתו, ולראות אם זה מספיק מתאים מראש, בדומה לשיפוט לפי מראה, וביחד איתו. בOkCupid יש גם את אחוזי ההתאמה, שרובם מבוססים על אישיות ועל דברים שקשורים באישיות בדיעבד ורואים אחוזי ההתאמה ביחד עם התמונה על ההתחלה וזה גם דבר שעוזר. כן אין מבחר כל כך גדול באתרי הכרויות, במיוחד התחשב במספר האנשים הרווקים שיש במדינה, זה הסיבה שיש לא מעט אנשים שנרשמים במספר אתרי הכרויות, אפילו אם חושבים שאחד מהם הוא הרבה יותר טוב ויותר נוח לשימוש.

supersonic777

New member
במקום לשבת בבית ולרחם על עצמך,צאי החוצה,תלכי לחוג כלשהו...

תעשי קורס שמעניין אותך,כך תוכלי להכיר אנשים ולהגדיל את המעגל החברתי...
זה שאת בין הקירות,לא יביאו חברות/חברים...

Berethor

New member
המצב המונוגמי האידיאלי הוא להכיר את "אחד/אחת" כמה שיותר מהר

אם השעיפה היא למונוגמיה אז כמה שיותר קשרים עם אנשים שונים ככה זה גם יותר גרוע, אם השעיפה היא להיות עם כמה שיותר אז המצב אולי שונה, חוץ מזה להיות כל פעם עם מישהו אחר נקרא "מונוגמיה סדרתית", משום שמונוגמיה אמיתית/מוחלטת זה להיות רק עם אחד/אחת לכל החיים, ככה זה גם עובד אצל בעלי חיים מונוגמיים, שיש להם נאמנות עד המוות ובלא מעט מהמקרים אפילו אחרי המוות של אחד מבני הזוג. מי שנמצא בזוגיות וחושב על מה "הוא פספס" בחוץ, זה חשיבה לא מונוגמית, זה יכול להעיד על שני דברים עיקריים על אותו אדם, א' הוא בזוגיות עם מישהי שמאוד לא מתאימה לו, ב' מונוגמיה אמיתית היא לא באמת בשבילו, כי תמיד הוא מחפש להיות עם מישהי אחרת, במילים אחרות גם זוגיות אמיתית היא לא בשבילו, ואני לא מגדיר "זוגיות פתוחה" כזוגיות אמיתית. המחשבה שאולי יש משהו בחוץ תמיד תהיה קיימת, זה בכלל לא קשור לכמה אנשים היית איתם, זה עניין אישיותי בעיקר, ובהרבה מקרים אנשים שהיו עם הרבה כבר "לא יכולים" לעצור, היצר הלא מונוגמי כבר משתלט עליהם והם כל הזמן מחפשים להיות עם מישהו אחר. תמיד יהיה את התירוץ של אולי יש משהו יותר טוב או יותר מעניין בחוץ, אפילו אם יש להם זוגיות טובה, זה כמו תאוות בצע, אין לזה סוף, עדיף בכלל לא להיות חלק מזה. חוץ מזה מבחינה אידאלית "אחת" שהיא יד ראשונה זה הרבה יותר טוב "מאחת" שהייתה עם "המון", כמו שכריס בראון אמר בזמנו "היא לא שלי אם היא של כולם". ההחלטה עם איזה בת זוג להיות היא לא פשוטה, אבל יש אפשרות לבחור גם בלי להיות עם "כולם".

לא מצטערת

מכל דבר, חוויה ומערכת יחסים לומדים. אם לא הייתי עד היום חווה הייתי נשארת חסרת בטחון. הדבר הכי חשוב בעיני זה אופי. נכון שהקשרים לא צלחו אבל זה לא משהו שאני פדנטית לגביו. אני בטוחה שאם תאהבי מישהו לא תרצי אף אחד אחר, וגם אם זה לא יצליח, לא נורא חווית ניסית למדת. את נשמעת מישהי רגישה שיכולה לתת את כל הלב בלי לתהות על אחרים ואולי תמצאי שבסוף מתאים לך מגוון חוויות רבות, פשוט מבולבלת מהחיים. יהיה בסדר בסוף, אם לא תוותרי תמצאי את התשובות שלך. מנסיון:)

Shamy

New member
שאלה נהדרת

והתשובה שלי - היות וטבע האדם הוא סקרן והעולם החברתי שלנו מופצץ במסרים חברתיים מיניים והמון פורנו

אז בכולם מתישהוא תתעורר השאלה ,האם ניסיתי כל מה שרציתי ומספיק לפני שאני מתמסד? ולכן רק בשם התשובה לשאלה האישית הזאת עבור כל אחד ואחד ולצורך השקט האישי שלנו (הנה עשיתי ,ניסיתי כל מה שרציתי , עכשיו אני רוצה להתמסד) כדאי להתנסות בכל מיני דברים וקשרים שכן גם מהם נלמד על חוויות חיים מסוימות ונפתח ראיית עולם והבנת קשרים חברתיים ופיתוח אמפטיה הרבה יותר טובה

מאידך , יש מספיק אנשים גם שיגידו שעבורם יספיק להם פרטנר אחד לכל החיים ולא להתנסות עם אחרים ולחכות לאהבת אמת ודיסני וכל זה..וזה גם בסדר...

זה מאוד תלוי באופי האישי שלך

תרשי לי לנסות לקדם את זה לראשי?

anesthesi

New member
לכל ניסיון בחיים יש ערך

אם את לומדת ממנו.
לי לדוגמה לא היו הרבה מערכות יחסים ברזומה (אני בן) אבל אני חושב שמכל אחת מהן למדתי והפקתי לקחים.
אני לא יודע להגיד אם בזכות המערכת הראשונה (שלא היתה מאוד מוצלחת) אני כלכך מעריך את הנוכחית שהיא אשתי.
ז"א, יתכן שאני כן משווה ואומר, "וואו.. זו ליגה אחרת..."
האם זה היה ניסיון הכרחי בשביל שאדע להעריך את מה שיש לי? לא יודע.
אגב, אצל אשתי אני די מערכת יחסים ראשונה, ואני לא חושב שהיא מצטערת שהיא לא ניסתה עוד או חוותה עוד (אני אומר את זה על סמך שיחות והיכרות, אבל מי יודע...).
ז"א, אני חושב שאם טוב לך, והמערכת טובה לך ומספקת אותך מכל הבחינות, אז למה שתצטערי שלא טעמת עוד?

למעלה