שאלה כללית

nati012

New member
שאלה כללית

אני עצמי חילונית ובמקרה נקלעתי לפורום שלכם. יפה לראות שיש לכם פה קהילה וירטואלית נעימה ותומכת לכל אורך תהליך החזרה בתשובה שאני בטוחה שהוא לא קל. א ב ל כיוון שברשת האינטרנט ישנם גם אתרי תועבה (שלמען האמת קצת קשה לא לשים לב אליהם) שמעתי שבחברה הדתית ובעיקר החרדית המחמירה יותר יש איסור על שימוש במחשב בכלל וברשת האינטרנט בפרט. כיצד, אם כן, מותר לכם לגלוש באתר תפוז? הרי המחשב שלכם אינו מוגבל לגישה לאתר זה בלבד.

אביבה12

New member
נתי ערב טוב

כיוון שזהו פורום של חזרה בתשובה, כולנו בהיותנו חילוניים נחשפנו לאינטרנט והשתמשנו בו. למרות שאני חושבת שאולי גם דתיים מלידה גולשים באינטרנט (בזאת אינני בטוחה), אך כיוון שכולנו מבוגרים, אנו גם יודעים להשתמש במה שאפשרי ומותר. המחשב וגם האינטרנט, בטח ידוע לך, הוא גם כלי עבודה ואם גולשים למקומות הנכונים, אין בזאת שום סתירה להיותנו דתיים. את כותבת שנקלעת לפורום שלנו "במקרה". אין מקרה בחיים, הכל מכוון מלמעלה ואכן את מוזמנת להישאר כאן עמנו. רק טוב אביבה

נתי, ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo13.gif

האנשים כאן בפורום ברובם חוזרים בתשובה כלומר אנשים שמכירים את הפורום עוד מתקופת היותם חילוניים. לכל אחד יש את הרב שלו וכל מקרה נדון לגופו. לא כל הרבנים אוסרים את האינטרנט. גם הרבנים שכן אוסרים - מתירים זאת לצורך עבודה. לגבי אתרי התועבה - זה שהאתר נמצא שם זה לא אומר שנכנסים אליו. אפשר לחסום את הגישה לאתרים האלה כך שזה לא בעיה. בכלל, אפשר להגביל את הגישה רק לאתרים ספציפיים כך שזה בכלל לא בעיה. אותי למדו שאין כלי שהוא לא טוב. כיצד האדם משתמש בכלי הוא שקבוע האם השימוש שנעשה טוב או לא טוב. למשל, יש אדם שינצל את האינטרנט להכנס לאתרי תועבה. יש אדם שני, כמו האנשים כאן בפורום שמנצלים את האינטרנט להתעלות מבחינה רוחנית. בצורה הזאת האנשים שמנצלים את האינטרנט לדברי קדושה - מעלים את הכלי ששמו אינטרנט לקדושה.

למעלה