שאלה כללית

ABMAA

New member
שאלה כללית

חיטטתי פה טיפה בפורום וראיתי שממה שאנשים רושמים די קשה להגר לאירופה אלא אם כן יש לך דרכון של האיחוד או אתה לומד באירופה.
השאלה שלי היא אז איך בעצם כן עוברים?
כלומר האם לכל מי שכאן והיגר יש דרכון אירופאי?
או היגר ע"י לימודים לתואר כלשהו?

מה שאני שואל זה בעצם - מה הסיפור שלכם? איך הגעתם לאן שהגעתם ולמה?

(גילוי נאות - אני כרגע מנסה להתקבל ללימודים לדוקטורט באירופה, ותהיתי למקרה שלא אצליח להתקבל איזה עוד דרכים יש לי)

יש כל מיני סוגי אשרות

אבל אם אתה מדבר על הגירה ולא מעבר זמני, ויזת סטודנט לא תופסת בגלל שהיא ניתנת לזמן מוגבל כמו גם אשרת עבודה (אני לא יודעת אם דרך זה אפשר לנסות לקבל תושבות קבועה, מאמינה שזה משתנה ממדינה למדינה וסוג המקצוע). שתי הדרכים העיקריות הן אכן אם יש בידיך דרכון אירופאי או בן זוג עם דרכון אירופאי.

ABMAA

New member
הקטע הוא

שיש לי דרכון רומני ולאישתי לא. חשבנו על פשוט לקום ולעבור נגיד לגרמניה או משהו אבל מכיוון שיש לנו ילד קטן זה לא נראה לנו כאופציה חכמה לעזוב מבלי שיש לנו הכנסה שמחכה לנו שם.
לכן אני מנסה להבין איזה אופציות עומדות בפניינו.
אם אתקבל לדוקטורט אני יודע שישנם מדינות (בעיקר סקנדינביה ושוויץ למשל) שישנה אפשרות לקבל הארכה על הויזת סטודנט לאחר גמר הלימודים על מנת לחפש עבודה

forglemmigej

New member
אם יש לך אזרחות רומנית אין לך שום בעיה להתישב

בסקנדינביה לא צריך שום ויזה ואתה עושה איחוד משפחה עם האשה והילד. ביתר המדינות תוכל להתישב בלי בעיה החל מראשון לינואר 2014.

ABMAA

New member
כן אבל...

כרגע אין לי שום עבודה שמחכה לי שם (אני מחפש) ונראה לי טיפה טירוף לעבור עם ילד קטן מבלי שיש לי יכול הכנסה, לא?

forglemmigej

New member
לאף אחד לא מחכה עבודה צריך לכתת רגליים ולחפש

אתה צריך להגיע עם סכומים רציניים להתחלה, לא תקבל שום סיוע מהמדינה ועבודה זה לוקח הרבה זמן למצוא לא פחות משנה. האם אתה יכול לעמוד בזה ? מה הקטע לעבור סתם לאירופה אם אין באפשרותך לעמוד בהוצאות.
מדינות היום רוצות מהגרים עם הרבה כסף, מקצוע נחשק , בריאות טובה ויכולת להשתלב, 99% מהתנאים תלויים בך .

republik

New member
אפשר לחפש גם מהארץ

כן זה קשה יותר וצריך להיות בהיכון לעלות על טיסה וקורות חיים עם כתובת וטלפון של חו"ל הן פחות אטרקטיביות אבל זה אפשרי. הכל תלוי כמה רוצים בזה, כמה סבלנות יש וכן- גם במקצוע וביכולות האישיות.

סקנדינביה כדוגמה לאזרח רומני?

או שזה פשוט ככה בכלל בכל מדינות האיחוד? (מדבר כמובן לראשון לינואר בכל מקרה)
ז"א הסעיף של איחוד משפחה זה תהליך סטנדרטי במדינות האיחוד לכל אזרח אירופאי שנשוי ללא אזרחית?

הדרישות משתנות ממדינה למדינה

ותלויות (או שלא, בהתאם למדינה) אם מחזיק הדרכון האירופאי הוא אזרח המדינה אליה הוא מעוניין להגר עם זוגתו או שהוא מחזיק באזרחות של מדינה אחרת באיחוד.

Nobilis

New member
משתנות ולא משתנות

אם אתה אזרח אירופי *שלא מהמדינה אליה אתה עובר* ואתה יכול להראות שיש לך ממה לחיות (עבודה, חסכונות, וכו') בן/בת הזוג יקבלו אישור שהיה ועבודה. הטפסים אולי שונים, אבל העיקרון זהה.

ולשאלת התאריך - החל מה-1 לינואר 2014 אין מגבלות על אזרחים רומנים ובולגרים בכל המדינות.

למעלה