שאלה כללית

נוי9

New member
שאלה כללית

באיזה גיל לדעתכם נשים "צריכות" להתחיל לנתב את חייהן כדי למצוא את הקשר הרציני שיוביל לנישואין? אני יודעת שזו שאלה כללית ואין תשובה שמתאימה לכל אחת, אבל למשל יש לי חברות שכבר מעכשיו יוצאות רק עם גברים שיש להם פוטנציאל מובהק להיות "האחד", לעומת זאת, אני עדיין נמצאת בקשר לא מחייב עם מישהו כבר דיי הרבה זמן והן רואות בזה סוג של בזבוז זמן יקר.. אני בטוחה שיש אמצע אבל מעניין אותי לשמוע את דעתכם בנושא. ילדה או מפלצת את יותר ממוזמנת להגיב.

יוֹאב

New member
מה שטוב לך

אם תרגישי שעדיין טוב לך לחיות חיי נעורים, ולהשתולל, מה יהא הטעם בנסיונות התמסדות מאולצים? כשתרגישי צורך בזוגיות ממוסדת, יציבה, מחייבת ואיתנה - את תדעי.

לי דווקא יש תשובה

לדעתי בגיל 30 כבר צריך להיות עמוק בתוך הקשר המחייב והרציני. כלומר החל מגיל 28 מומלץ למי שמעוניינת מתישהו במשפחה וילדים (בדרך הקונבנציונאלית) להתחיל לסנן את הדייטים שלה לפי פרמטרים שמובילים לחופה. הסטטיסטיקה מוכיחה שככל שמתרחקים מעלה מגיל 30 הסיכויים לזה קטנים (לגבי גברים אפשר למשוך עוד 5 שנים). אם במקרה מוצאים את ה"אחד" לפני, אז לא הייתי זורקת אותו רק בגלל שעדיין לא הגעתי ל-28. מחכה ל"עליהום"...

seeyou

New member
"רואות בזה סוג של בזבוז זמן"../images/Emo13.gif יש דעה ש

"אתה לא יכול לחסוך זמן. אתה יכול רק לבזבז אותו אתה יכול לבזבז אותו בחוכמה או בטיפשות." ו"טיפשות" זאת אבחנה סוביקטיבית אם לחברה יש מטרה בחיים להיות במסגרת הנשואים אז היא הולכת בדרך פרגמטית רצוי להיכנס למסגרת כזאת בגיל צעיר מאשר "מבוגר" מאחר שעם הזמן אננשים קולטים את ה"קשיים" שבזוגיות והופכים לבררנים-ביקורתיים.בגיל צעיר לוקחים את החיים בקלות יותר(ההורמונים עוזרים
) אצלך,המטרה בחיים היא ליהנות מהחיים ולא המסגרת או שם המסגרת ייתכן שהיא לא "מתאימה" לסוג זה של חיים ואת לא מתאימה בסוג שלה. וטוב תעשו שכול אחד יעשה במה שהוא "נוצר"
הנשואים לא מתאימים לכול אחד וגם חיי "ללא גבולות או הגבלות" לא מתאימים לכול אחד. נחזור לשאלה: "באיזה גיל לדעתכם נשים "צריכות" להתחיל לנתב את חייהן כדי למצוא את הקשר הרציני."? תלוי בפרוש שנותנים ל"קשר רציני".
יוסי

נומלה

New member
ביום שבו

לא מתחשק לך יותר להזדיין סתם בשביל הכיף עם גברבר מזדמן אלא את רוצה שהוא גם יגיש לך קפה בבוקר.

nowonder

New member
יש לי נוסחא

פשוטה מאוד לעניין. אבל היא שוכללה על ידי רגרסיה רבת-משתנים, ויש לה R בריבוע מובהק. נוסחא: כל דור = 4 שנים. בדור של סבתא שלי זה היה 17. של אמא שלי 21. בדור שלי 25. בדור שלך 29. קראתי גם לא מזמן מאמר שמציע נוסחא סטטיסטית לנבא את שרידות הזוגיות בעזרת 5 משתני מפתח. אם את רוצה, אני יכולה להביא לך תקציר שלו. אה, והתשובה לחיים לקיום ולכל השאר היא 42. יש לך עוד 6 שנים, בנתיים, תזדייני בהנאה.

niva99

New member
סיקרנת אותי ../images/Emo12.gif

את מוכנה לפרט את דבריך בנושא ?:"ראתי גם לא מזמן מאמר שמציע נוסחא סטטיסטית לנבא את שרידות הזוגיות בעזרת 5 משתני מפתח. אם את רוצה, אני יכולה להביא לך תקציר שלו. אה, והתשובה לחיים לקיום ולכל השאר היא 42".

nowonder

New member
או, טוב ששאלת.

שלא יגידו שאני ממציאה. (אבל קודם הבהרות: אני יודעת שאני קוראת יותר מדי, אין טעם להעיר לי. וגם, אני לא אומרת שאני מסכימה עם המאמר.) במחקר שערכו קבוצה של חוקרים אירופאים על מדגם של כאלף זוגות, הם פיתחו נוסחא סטטיסטית שכוללת כמה משתנים בעלי השפעה מובהקת על הצלחת הנישואין. הנה ארבע מהם: 1. הפרש גילאים (בת הזוג צריכה להיות צעירה מהגבר בעד חמש שנים) 2. מעמד סוציואקונומי (בני זוג ממעמד סוציואקונומי דומה) 3. השכלה (בני זוג עם מספר שנות השכלה דומה) 4. אינטיליגנציה (בת הזוג צריכה להיות עם אייקיו יותר גבוה מזה של בן הזוג) עורכי המחקר מבטיחים שאם כל הקריטריונים מתמלאים יש כמעט 30% יותר סיכוי לנישואים מוצלחים. ואם את רוצה לקרוא את כל המאמר, אז מצורף לינק. ובקשר ל 42. זה מתוך הספר הקלאסי, החשוב, המשפיע "מדריך לטרמפיסט בגלקסיה". כדאי לך לקרוא.

nowonder

New member
אוף

הקישור לא עובד, אז תעשי חיפוש על שם המאמר: Optimizing the marriage market: An application of the linear assignment model בזורנל European Journal of Operational Research

אייבורי

New member
סוד הנישואים

לאחרונה, בעקבות מפגש עם חברי ילדות גילה לי חבר את סוד הנישואים. יושר ופחד ואז אישתו חייכה ואמרה, לפעמים יש לי הרגשה שהוא ממש מפחד ממני תגובתו לא מפחד, מבועת מפחד.

נומלה

New member
ראית את אוכלוסית המחקר?

זה לא אקסטרפולציה גדולה מידי להניח שישראלים הם כמו שוויצרים?

הזמנת אותי כל כך יפה

לחפירה בנושא כל כך כללי, שאין מנוס אלא לתת תשובה מוכללת
בנוסח ניפוץ מיתוסים של כלליות 1. "פוטנציאל מובהק להיות 'האחד'" - אין באמת 'חיה' כזו. בכל רגע נתון יש הרבה 'אחדים' שיכולים להתאים ולענות לצרכים שונים של אישיות בואריאציות משתנות. מי שנמצא שם ועונה לנו למרבית הצרכים באותו רגע שצץ הצורך 'להתמסד', בדרך כלל 'ממונה' להיות 'האחד', ובכך נעצר <כיום יש לומר - לעת עתה> תהליך החיפוש/המיון. אבל העניין של 'למצוא האחד' מתברר כהזוי רק בהמשך - כשצרכים משתנים עם הזמן, 'והאחד' לא בהכרח משתנה בהתאם לצרכים... 2. "באיזה גיל לדעתכם נשים "צריכות" להתחיל לנתב את חייהן?" למה שזה לא יהיה - בשום גיל! נכון, יש מספיק גורמים שמנסים לנתב אותנו 'כי צריך' לכל מיני מקומות - החיים בעולם של מדדים, הדודות הפולניות שבוחשות מרגע הלידה ועד אחרי הלוויה, התחרות מול חברות והעיניים הגדולות. וכל הצרות מתחילות ונגמרות כשמפנימים באופן עיוור את 'הצורך' לחיות בקצב מדומיין של 'הנכון' החברתי האבסולוטי, ומנסים לכנס את העצמי <בלחץ, גם אם התבנית מרובעת והעצמי הוא עגול> לתבניות של 'צריך' סטנדרטי ומנורמל. מותר האדם מן הבהמה ביכולת הבחירה המודעת. 3. מתי "למצוא את הקשר הרציני שיוביל לנישואין?" - כל אישה חיה, נושמת, צומחת ומתפתחת בקצב שונה, לחלק לא מתאים ליצור מסגרת כלל, לחלק לא מתאים להעניק מעצמה גם בגיל 40, לא כולן רואות את עצמן יולדות/ מטפחות ילד, חלקן כלל לא רואות את עצמן חולקות חיים עם מישהו, אבל כן רוצות ילדים, וחלקן בשלות ושלמות כבר בגיל 23 לבנות קן חמים וממוסד ללא כל צורך בשוטטות וחיפוש אחר חוויות. לצערנו, חלק ניכר מהנשים נוהרות "למצוא קשר שיוביל לנישואין" מהסיבות הלא נכונות - חלקן בעיקר כי יש בכניסה יום לונה פארק נושא של משחקים 'בנסיכה', מרוכז ונושא פרסים וטבעת זהב מגניבה ונוצצת <מטורף יותר משנה לשנה>. חלקן מחפשות להתמכר לאשליה של 'קביעות'. נישואין בסופו של דבר היא רק מסגרת סטטוטורית, אבל היא לא ערובה למענה וסיפוק צרכים רבים ומשתנים. מה שחשוב באמת בכל שלב בחיים, זה רצון משותף של שני בני אדם לחלוק חוויות/חיים אחד עם השני והיחסים עצמם. אם את בקשר 'לא מחייב' שממלא אותך באופן שנחוץ לך בתקופה הנוכחית - זה מה שכרגע את צריכה. אבל אם שאלות 'ניתוב' בכל זאת מעסיקות אותך - תתחברי אל הבטן שלך. היא האיבר הכי 'חכם' בגוף האישה, והיא תנחה אותך לגבי מה באמת נכון לך בכל הנוגע לכל אחת מהשאלות - מה, עם מי, למה, כמה, מתי ואם בכלל
. ואפרופו כל הפוסט שלך - הכרתי כמה זוגות שהתחילו כקשרים של סקס ורוקנרול 'לא מחייבים' בתקופה סטודנטיאלית, שהתפתחו עם הזמן לקשרים משמעותיים יותר, ובחלוף תקופה הקימו בית יציב ואיתן בישראל. אז גם כאן אין באמת 'מתכון'. שפע אושר

I C E M A N 7

New member
מאמר נאה ../images/Emo45.gif

רק הערה קטנה לגבי 3... נראה לי ששכחת איזשהו מניע, משני כמובן, של נשים לנהור לחופה... או שאולי אותו מניע נחשב אצלך סיבה נכונה

I C E M A N 7

New member
בטח ../images/Emo8.gif

התקף כוסית לא כוסיות. התקף כוסיות זה משהו אחר לגמרי
בחייך, את בטוח יודעת על מה אני מדבר

למעלה