שאלה כללית ...

gurke

New member
רק נתתי דוגמא..

ברור שבאנגלית לא, אבל בעברית? בטוח שכן! וזה כן קשור לטלוויזיה..תבדקי אפילו, תראי שהרוב המכריע של הילדים בארץ לא קוראים כמעט בכלל! ואם תעשי עוד בדיקה, תראי שבממוצע (ממה שאני זוכר, זה בערך) ילד רואה 4-5שעות טלוויזיה ביום! זה ממש לא בסדר...אז לא צריך לקרוא ממש (נגיד כמו הדוגמא שאני נתתי, שלי), אבל חייבים לקרוא, זה מפתח את המוח, בניגוד לטלוויזיה - שהורגת תאי מוח בקצב.

ZoHaRoT

New member
ברור שיש משהו נכון במה שאתה אומר...

אבל זה לא בסדר להכליל.. אתה הגבת לה כאילו שהיא אחת מאותם אלה שהם במקרה הרוב... לדעתי זה לא בסדר להכליל... אבל זו רק דעתי.

gurke

New member
לא הכללתי, ולא אמרתי שהיא אחת כזו

רק התייחסתי לביטוי 'אני רק בת 12' בהקשר של "בדרך כלל לוקח לי חודשיים לסיים ספר של מאה עמודים" אני רקאומר שזה לא בסדר שבגיל 12 ילדים מרגישים שהם לא אמורים לקרוא.

המסכה3

New member
בשנה שעברה(גיל11) קראתי את החמישי

בשבוע וחצי(בעיברית
). אני תולעת ספרים אבל אין לי מה לקרוא

כנסו שניה

גמאני במבט לאחור הספר הראשון באמת הכי משעמם, אז איך זה שכשאני וכולם באו לקרוא פעם ראשונה את הספר הזה הוקסמנו ממנו והוא נראה לנו הכי טוב שאפשר?

gurke

New member
היינו ילדים יותר קטנים, אני מניח

זה היופי בקשר שלנו (שלי לפחות) עם הספרים, אנחנו מתבגרים יחד איתם

המסכה3

New member
"היינו ילדים וזה היה מזמן../images/Emo174.gif../images/Emo83.gif../images/Emo6.gif

גם אני הוקסמתי מהראשון וחשבתי שרולינג לא תתעלה על עצמה (כמה שטעיתי
)

kordilia snake

New member
../images/Emo163.gifהספרים הראשונים באמת משעממים אבל מספר השלישי זה נעשה יותר מעניין... אני ממליצה לך להמשך לקרוא../images/Emo13.gif

קרנולה

New member
בדיוק הסיבה בגללה

הפסקתי בסביבות עמוד 70 (בכיתה ה') וחזרתי לקרוא אותו מההתחלה בח'-ט' ההתחלה משעממת. למרות שעכשיו כשאניקוראת אותה שוב, אני מתלהבת נורא, כנראה שאני סתם משוחדת. ההתחלה לא משהו. הקונדסאים צדקו (NEVER JUDGE A BOOK BY ITS COVER, THE COVER MAKES IT LOOK SO MUCH BETTER - נו, לפחות ההתחלה) בכל אופן. קיבלתי עדות שלהרבה מבוגרים שלא מתביישים להודות שהם פשוט התאהבו בספר, נשאבו פנימה, לא מסוגלים להפסיק ו"סדרה פשוט נפלאה וקסומה". הם לא יגידו 'גאוני' כי זה לא לרמה שלהם, אבל לא חשוב, אני יודעת שהם סתם מתפדחים יותר מדי והם חושבים שזה מצוין.

למעלה