שאלה כללית ...

בלינקה

New member
גיל 30 זה בסדר? ../images/Emo13.gif

ממש ממש נהנית. כולל להודיע לבעלי שבסופ"ש הראשון אחרי שיהיה לי הספר, הוא לוקח את הילדה והם עוזבים את הבית, שאוכל לקרוא בשקט. הראשון הוא באמת לגמרי ספר ילדים, והם הופכים "בוגרים" יותר ואפלים יותר עם הזמן. מצד שני, יכול להיות שהארי פוטר לא מדבר אליך. זה קורה, אתה יודע

בלינקה

New member
ויש גם אנשים הרבה יותר מבוגרים שנהנים ממנו

סבתא שלי. בת שמונים וחמש. מחכה בקוצר רוח לשביעי שיצא כבר

את צוחקת עליי!

הלוואי שסבא שלי היה קורא את זהXD מצד שני, הוא בטח יצטרך תרגום לפרסית XD (או לחילופין הסבא השני שלי- למרוקאית)

sashkashurik

New member
וואלה!?

אני אמרתי את אותו הדבר לבעלי!
שיעזבו אותי בשקט שניהם (הוא והילד שלי) שאוכל לקרוא. אחרי שאני אסיים, אני אחזור אליהם.

uw213

New member
עמוד 60?!

נו, בדיוק בעמודים האלה מתחיל הסיפור האמיתי. ושני הספרים הראשונים באמת מאוד חלשים לעומת האחרים, אבל גם הם חביבים ומומלץ לצלוח אותם ולהגיע אל השלישי המצויין, ומשם להמשיך הלאה, כי גם הספרים הבאים מעולים.

PooKiPsiT

New member
אני (בערך..)

אמנם בת 24, אבל מאוד נהנתי מהספרים ומחכה בקוצר רוח לשביעי. השאלה היא האם מתחברים לעולם הקסמים של רולינג או לא. גם שמעתי כמה אנשים אומרים ששני הספרים הראשונים של הסדרה הם טיפה ילדותיים. מהספר השלישי זה מאוד משתפר. אני אישית נהנתי מכולם.

yoavj1

New member
אני אישית אהבתי גם את ההתחלה של הראשון

אבל יש הרבה שאומרים שהשלושה פרקים הראשונים בערך משעממים ואח"כ מתחיל להיות מעניין. תקרא עד הסוף לדעתי ואז תחליט אם להמשיך לקרוא את הספרים.

נירנו

New member
הארי פוטר../images/Emo8.gif

היי אני אישית קראתי בכיתה ו' את הראשון ולא אהבתי אותו יותר מידי ולא הבנתי למה כולם מתלהבים...
אבל ראיתי את הסרטים וממש אהבתי את השלישי ובמקרה היה לי בבית את השלישי באנגלית אז שנה שעברה קראתי את השלישי באנגלית ואחרי שסיימתי אותו קניתי יום אחרי את הרביעי והשאלתי את החמישי והשישי וממש התמכרתי לסדרה בלי לזכור את מה שהיה בספר בראשון ובלי לקרוא את השני.(השלמתי את הספרים מאוחר יותר
) סה"כ קראתי את השלישי-שישי בשלושה שבועות... אני ממליצה לך להתחיל מהספר השלישי ובכל מקרה את כל המושגים שאתה צריך להבין בשביל העלילה רולינג חוזרת עליהם בכל ספר. תהנה(-: ובקשר לגיל.. אני לא מכירה אנשים בני 25 פלוס שקוראים אותו .. אבל אני לא מכירה הרבה אנשים בגיל הזה

אם......

כשאתה שואל בפורום הארי פוטר אתה לא מצפה שאנשים יגידו לך שזה ספר משעמם .......(נכון?) אבל זה נכון שבספרים האחרים (3 ומעלה ) - שאני לפחות קוראתי אני כאילו נשאבתי לספר- אי אפשר להפסיק לקרוא עד סוף הספר ... ואני קראתי לרשונה את הראשון והשני אחרי שקראתי את השישי ומיבחינת איכות הכתיבה השישי הרבה יותר מעניין ויפה מהראשון והשני ......... ואני חושבת שזה ספר שמתאים לכל הגילאים אמא שלי (40+) נהנתה מהספר אז ____

צונית

New member
אתה מוכר לי מאיפשהו... ../images/Emo8.gif

או שזה רק נדמה לי..? אם זה לא הסגנון שלך אז אתה לא חייב לקרוא אותו. אבל אני מעריכה אותך מאוד על זה שניסית...

צלליות

New member
תכלס זה בדרך כלל ככה

לא מתחברים לספר ישר על ההתחלה זה ככה בכל ספר אבל כנראה שבגלל שכל כך הרבה אנשים אוהבים אותו והמליצו לך עליו אתה מצפה להתחבר אליו ממש על ההתחלה.. אני ממליצה לקרוא את הראשון ואת השני עד הסוף. הם באמת קצת יותר לילדים אבל הם טובים כמו כל השאר ואם תתחיל מאחד אחר אתה לא תבין כלום ועוד יותר לא תתחבר (למרות שאני התחלתי מהרביעי אבל אחותי קראה את כולם לפני זה ועזרה לי הרבה.. חוץ מזה אחרי שקראתי את הראשון שני שלישי הרבה יותר נהנתי)

YaYa07

New member
הקטע בספר הראשון

שבהתחלה לא קורה כלום, יש רק הסברים על עולם הקוסמים והבסיס של כל הספרים. גם אני לא התחברתי כל כך לספר הראשון בהתחלה (אני בת 15) כי האמת שהוא ספר ילדים. ככל שמתקדמים בעלילה (ובספרים) זה נהיה יותר ויותר מרתק עד למצב שאי אפשר להפסיק לקרוא! ואגב, יום אחד הכרחתי את אמא שלי לקרוא את הספר הראשון, והיא כבר סיימה את כולם מרצונה החופשי. קל להתחבר לספר הזה מהמון סיבות- הוא גם קליל וגם כבר (כן כן, זה ייתכן), יש בו הומור וגם עצב, מתח, וכל מה שיש לספר טוב להציע.

YaYa07

New member
ועוד דבר..

קח עצה ממני ואל תקרא הודעות בפורום עד שתסיים לקרוא את כל ששת הספרים (ואולי גם את השביעי, הוא ממש עוד מעט יוצא) כי מדברים פה בעיקר על מה שקרה בספרים האחרונים ותאוריות לספר השביעי, וחבל שתגלה כל מה שייקרה. בכל מקרה, תהנה מקראית הספרים

ZoHaRoT

New member
ההתחלה של הראשון באמת די משעממת...

אבל תתגבר ותמשיך... הוא ממש מעניין אחרי כל הפתיחה וההסברים של ההתחלה...

Mcfly for ever

New member
גם אני קארתי את הספר הראשון עד עמוד 60-70 ..

בערך ולא ממש התחברתי אליו אבל אחותי שיכנה אותי לקרוא אותו מההתחלה ותאמת... סיימתי אותו תוך שלושה ימים שזה די מוזר בישבילי כי בדרך כלל לוקח לי חודשיים לסיים ספר של מאה עמודים ואני רק בת 12 אז לדעתי כדאי לך לקרוא אותו מההתחלה וככה תביני אותו יותר כי באמת כדי לך לקרוא אותו והפרק הראשון באמת קצת משעמם אבל אם לא תקראי אותו לא תביני כלום ואני מבטיחה לך שהספר ממש יפה...

gurke

New member
*רק* בת 12?

בגיל 12 כבר אמורים לקרוא הרבה יותר מזה... אני לא מאשים אותך, ממש לא, ואל תעלבי, זה אשמת הטלוויזיה בעיקר וכל התעשייה הזאת שמרחיקה את הילדים מהספרים. אני, למשל, בגיל 11 וחצי קראתי את כל הספר החמישי באנגלית, בשבוע. ההודעה הזאת לא באה ממקום של התנשאות, אלא פשוט ממקום של יאוש מהעובדה שאנשים לא קוראים יותר..

ZoHaRoT

New member
אתה מגזים.

אי אפשר לצפות מילד בן 11 לקרוא ספר כזה ענק באנגלית... אז אתה טוב באנגלית אבל בכל זאת... אני עוד מעט בת 14 ואת הספר השני לא הצלחתי לקרוא באנגלית... וזה בכלל לא קשור לטלוויזיה או משהו כזה... אני קוראת המון.

למעלה