שאלה כללית ...

שאלה כללית ...

המליצו לי על הארי פוטר לפני כשבוע בערך והחלטתי שאני אלך על זה ובאמת לקחתי את הספר הרשון מהספרייה והוא די משעמם אותי ( אני מקווה שלא יכו אותי על זה שאני אומר את זה בפורום של הארי פוטר ) , אני כבר בעמוד 60 בערך ועדיין לא התחברתי אליו ממש . השאלה שלי האם זה כך בדר"כ בספרים האלה וכמו כן האם יש כאן אנשים מעל גיל 25 שקוראים את הספרים הללו וממש נהנים ??? אשמח לתגובות והערות .

Gummy Bears

New member
ובכן,

הספר הראשון באמת הספר הכי משעמם בסדרה, לטעמי. עם הזמן הספרים הופכים להיות מרתקים יותר, מצחיקים יותר, מעניינים ומדהימים הרבה יותר, והם הופכים מסתם ספר משעמם ליצירת מופת. שווה לצלוח את הראשון, עם כל מנת השעמום שבדבר, בשביל להגיע לקטעים המרתקים באמת. מה גם שאותי הספר הראשון ריתק בפעם הראשונה, ורק בפעמים הבאות התחיל להיות צפוי ולא מעניין. את כל שאר הספרים אני קוראת שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב וזה אף פעם לא נמאס. אני ממליצה לקרוא ולהנות מכל רגע. לגבי השאלה השנייה, בפורום הזה ספציפית ידוע לי על אדם אחד מעל גיל עשרים וחמש שקורא את ה"פ ונהנה (יעקב, השמע קול, קוקוריקו תרנגול), אבל יש קהילות שלמות של ה"פ למבוגרים. ה"פ הוא ספר שמיועד לילדים אומנם, אבל כיום יש מליוני מבוגרים ברחבי העולם שנהנים ממנו כ"כ. כך או כך, תקראתקראתקרא. אולי אני לא האדם הכי נטרלי לשאול אותו, אבל אני ממליצה בחום לקרואלקרואלקרוא. אחזור על זה לשם ההדגשה: תקרא. תקרא. תקרא. בהצלחה!D:

המסכה3

New member
אני מכיר אנשים בני40+ שנהנים מה"פ../images/Emo83.gif|פי

המסכה3

New member
תיקון: שנהנם מה"פ ../images/Emo8.gif../images/Emo78.gif../images/Emo83.gif../images/Emo174.gif;

המסכה3

New member
אני קראתי בעיברית../images/Emo9.gif../images/Emo83.gif../images/Emo174.gif

כי כשהתחלתי לקרוא את הראשון ידעתי קצת אנגלית והמשכתי לקרוא בעברית (רק לפרוטוקול אני בן 12
)

sashkashurik

New member
אם אתה בקיא מאוד באנגלית,

כדאי לך מאוד לקרוא באנגלית! לכל שם (חוץ מהארי פוטר, נדמה לי
) יש שם משמעות, לכל SPELL גם יש איזו משמעות שלא מתוארת כמו שצריך בתרגומים. אבל אם האנגלית שלך לא משהו, כדאי לך לקרוא בעברית. אני התחלתי בעברית, ומספר 4 הלכתי על אנגלית. את השלישי אף פעם לא קראתי באנגלית... כל השאר כן.

sashkashurik

New member
אני בת 32. ../images/Emo3.gif

ואני מכורה להארי פוטר! אומנם, התחלתי לקרוא את זה כשהייתי בת 25, ונהנתי מכל מילה! אחרי שקראתי את כל הספרים פעם אחת, שניה, שלישית, לבעלי נמאס מזה, והוא הלך לספריה ולקח גם הוא את הספר הראשון... כעבור חודשיים גם הוא מכור והוא גמר כבר את כל השישה. עכשיו שנינו יושבים בבית, מעלים תאוריות ומחכים בקוצר רוח גם לסרט וגם לספר. בני הקטן בן 3 יודע להגיד "הארי פוטר", מסתובב עם "שרביט" ביד (זה יכול להיות עפרון או מקל שהוא מוצא על האדמה כשמטיילים בחוץ). והוא גם יודע שעליו לזרוק את ה"שרביט" שלו כשאני אומרת לו EXPELLIARMUS!

Jemma7

New member
איזה חמודיק../images/Emo9.gif

אבל כל הקטעים עם וולדמורט ואוכלי המוות לא מפחידים אותו?

sashkashurik

New member
אני לא באמת מקריאה לו

את הארי פוטר! הוא עוד קטן מדי, וחוץ מזה שזה באמת יכול להיות מפחיד, זה פשוט לא יעניין אותו עדיין. אבל כיוון שאנחנו כל הזמן מדברים על הארי פוטר בבית, הוא כבר למד את המילה הזאת "הארי פוטר", לא חושבת שהוא יודע מה זה אומר. ופעם ראינו את הסרט (4) והוא ראה חלק איתנו, וראה אנשים מסתובבים עם שרביטים, אז הוא אימץ את זה.
לאט לאט, כשהוא יגדל קצת וילמד לקרוא לבד, אני אתן לו לקרוא את הספרים האלה. אבל עכשיו עוד מוקדם.

סטטיסטיקה

הספר הארי פוטר וחדר הסודות הוא הספר הכי שנוא בסידרה ו80% קוראים (עולמית) לא סיימו אותו . הארי פוטר ואבן החכמים נחשב לקלאסיקה, אך מי שקורא את כל הספרים ובשלב מאוחר יותר חוזר אליו שם לב כמה הוא היה מיועד לילדים קטנים. אני מציע לך לקרוא קודם את ספר 4 או 5 ואז לחזור לראשון. אני התחלתי לקרוא מההתחלה והמשכתי לפי הסדר והתחלתי בגיל 19 אז תעשה את החישוב לבד. יש כאלה שצריכים קודם את ההרפתקה ואת התחושת התמכרות כדי לרצות להיכנס לעולם, ואת זה עושים אם קוראים קודם את הספרים המשובחים יותר.

The T Shirt

New member
../images/Emo45.gif

השני היה יחסית נפילה. הראשון היה פשוט קלאסיקה והוא היה מעולה. השני זה ניסיון לא הכי מוצלח לחקות את ההרפתקאה מהראשון עם כמה שינויים בעלילה. הוא בהחלט היה הספר הכי פחות טוב בסדרה. השלישי היה נחמד, אבל גם לא הכי טוב שבעולם. עדיין פחות טוב מהראשון, לדעתי. היו לרולינג שם רעיונות טובים מאוד, אבל היא העבירה אותם פחות טוב מהספרים הבאים. הספר הרביעי הוא הספר עם העלילה שבנויה בצורה הכי מסודרת. ספר פנטזיה אמיתי מכל הבחינות. מבחינת עלילה, הוא יקבל את הציון הכי טוב, והוא בהחלט הספר שהכי כיף לקרוא כשרוצים להתחבר לסדרה מחדש. החמישי הוא הספר הכי עמוק בסדרה, אנחנו זוכים לראות את הארי סובל דרך הכתיבה המעולה של רולינג - מבחינה ספרותית, זה הספר הטוב ביותר שהיא הוציאה (וגם הארוך ביותר.) השישי הוא לא רע, אבל הוא חוזר על הטעויות שהיו בספר השני ובספר השלישי, לדעתי - הרוב זה פשוט סתם בשביל למרוח את השנה ואין באמת עלילה מעניינת. יש בו כמה פרקים ממש ממש מעולים (הורקרקסים, קינת עוף החול..) אבל גם הרבה פרקים ממש מפגרים (למשל, Will and Won't ו-Silver and Opal - הפרק השלישי, עם קריצ'ר והפרק שבו קייטי בל מותקפת.) אני מקווה שהספר השביעי יהיה יותר כמו הספר החמישי.

כמה דברים:

1. אני לא השתתפתי בסטטיסטיקה הזו
2. זה ממש שטויות, אם מתחילים מה-4 קודם כל לא מבינים שומדבר, אבל פשוט כלום! זה סתם הורס, וזה יותר משעמם אם מתחילים מהראשון, ודבר שני, בסופו של דבר אתה תרצה לקרוא לפי הסדר את כולם כדי שתהייה לך בראש עלילה רצופה. זה סתם הורס שבאמצע העלילה שנוצרה לך בראש אתה יודע מה קורה.. קיצור זה סתם מסבך. תקראו מההתחלה עד הסוף, וזהו

קרנולה

New member
אני חייבת להעיר משהו

נכון, הספר השני הוא הגרוע ביותר (גרוע זו מילה קיצונית, הכי פחות טוב) ומודה באשמה, לא סיימתי (לא בעברית ולא באנגלית, והתקדמתי יותר באנגלית לקראת הסוף, זה איתגר קצת, הוסיף הנאה לספר הבינוני יחסית לסדרה) במיוחד כי ראיתי את הסרטים הראשון והשני מיליוני אלפי פעמים, ואת השני עוד (לדעתי הסרט נפלא, הוא עושה חסד עם הספר. חוץ מBIG YELLOW EYES - נסחפנו, או שהבמאי סתם התעצל ושם עיניים אחושרמוטה קטנות. אממ, בערך) ואז החלטתי לחזור לקריאה, קראתי את הראשון וקפצתי לשלישי, ואת השני קראתי רק אחרי שסיימתי את החמישי. אבל לא חייבים לקרוא קודם את הרביעי והחמישי ואז לעבור להתחלה. השלישי גם נפלא (אני עדיין מחזיקה בעמדתי שהוא הטוב מבין כולם, עד עכשיו. למרות שאחרי מה שהיא עשתה לדמבלדור וסיריוס לא מעניין אותי כמה הספרים היו טובים או כמה מוצלח יהיה האחרון, אני אשמע ילדותית ומטופשת, אבל זה היה לי ממש קשה.. ולעזאזל, אני ילדה! מותר לי) ובכלל, יהיה קצת קשה להבין חלק מהדברים (אם לא הרב) אוף כמו שעשו בסרט השלישי ולא הזכירו את הקונדסאים. חבורה של חובבנים (איך לעזאזל רמוס ידע להשתמש במפה? הא, הארי? לא תהית?! - ז"א, רדקליף)

עמוד 60..

אבן החכמים משעמם בהתחלה. כי אתה מתחיל להכיר את העולם. ככה זה. גם אני בהתחלה השתעממתי ממש אבל לקראת האמצע סוף ממש נכנסתי לזה. ואני חושבת שהסדרה הזאת מתאימה לציבור הרחב. גם לאנשים בני 25. דוגמא: אחי בן 28 והוא מאוד מאוד אוהב את הספרים האלה, הוא נהנה כל פעם שהוא קורא אותם. אבן החכמים הוא כלום לעומת הספרים האחרים. אז פשוט תקרא עד הסוף ותראה אם אהבת או לא, אבל אל תתייאש באמצע. ואל תתחיל מאמצע הסדרה או משהו, תקרא ספר ספר לפי הסדר!

למעלה