שאלה כללית

nhmhphmh

New member
שאלה כללית

לכמה מכן יש שילוב של אנדומטריוזיס ושחלות פוליציסטיות? אני עדיין מסרבת להאמין ששתי הרעות האלה תקפו אותי. אני כבר מחכה יותר מחודש למחזור המסרב להגיע (היו לי דימומים קטנים שחשבתי שהם מחזור אבל לא..) ואני קצת חוששת. שאלה נוספת איך בדיוק מתבצעת הבדיקה של אולטרהסאונד פריאנאלי? תודה.

מיכל235

New member
היי

גם לי יש שחלות פוליציסטיות, אובחנתי לפני כ- 14 שנה. אבל עם הזמן המחזור פחות או יותר הסתדר ואני מקבלת כל 30-35 יום. אצלי השחלות הפוליציסטיות גורמות בעיקר לבעיות הורמונליות.

nhmhphmh

New member
היי מיכל

אלו בעיות הורמונליות זה גרם לך (אם אפשר לשאול..) והאם זה גרם לך גם לבעיות פוריות?

מיכל235

New member
היי

לגבי ההורמונים, בעבר כשרק אובחן אצלי ה- PCO המחזור שלי כלל לא היה סדיר, היה מגיע מתי שבא לו, דווקא לא הפריע לי כי כך פחות סבלתי מכאבים
, והיו לי גם רמות גבוהות של טסטוסטרון, כמובן התופעות היו אקנה, שיעור יתר, השמנה. במהלך בערך 10 שנים קיבלתי גלולות שהסדירו לי את המחזור וגם הקלו על כאבי המחזור. אח"כ הרופאה שלי אמרה לי להפסיק את הגלולות ולראות אם המחזור הסתדר, ואכן התחלתי לקבל מחזור פחות או יותר סדיר כל 30-35 יום, והייתי כמעט 4 שנים ללא גלולות.בבדיקות ההורמונליות האחרונות שביצעתי נמצא כי האנדוסטרדיון גבוה אצלי (גם הורמון שקשור לטסטוסטרון). ואז לפני חצי שנה התגלתה הציסטה הגדולה והאנדומיטריוזיס והיום אני בטיפול של דקאפפטיל (אתמול קיבלתי את הזריקה השנייה
). למזלי נאמר לי שהדקפפטיל שאני מקבלת עתה יוריד גם את הרמות של הורמון זה. לגבי בעיות פוריות,אין לי מושג
כי עדיין לא מצאתי את הנסיך שלי, כך שעוד אין לי עם מי להתחיל לנסות
.

למעלה