שאלה כללית

refael22

Member
שאלה כללית ../images/Emo53.gif

נכון לעכשיו אינני מתכוון להגר אבל רציתי להעזר בניסיונכם: אם אני נוסע לאירופה ויש לי דרכון איטלקי האם במקרה של מחלה או פציעה חס וחלילה יעזור לי הדרכון בצורה כלשהי?

refael22

Member
מצחיק בקושי ועכשיו יש למישהו תשובה רצינית?

לדוגמא:האם במקרה של שימוש בשרותי הרפואה המקומיים במקרה חרום אחוייב כתייר או כאזרח ארופאי?

egozi13

New member
השאלה לא היתה רצינית במיוחד

ככל הנראה לא דין אנגינה כדין קטיעת אונה. עד כמה שאני יודע בכל מדינה יש חוקים משלה לעניין זה, משום שאין מערכת בריאות "אירופאית". ידידי המנוסים פה בפורום יוכלו להרחיב יותר אולי, אבל אם השאלות שלך יהיו ממוקדות יותר יהיה קל יותר לענות בכל מקרה

Nobilis

New member
תיקון הטעות

אזרח אירופי זכאי לקבל שירותי בריאות בכלל מדינות האיחוד האירופי בתנאים של תושב, בהנחה וטרח להוציא תעודת ביטוח בריאות כלל אירופי באחת המדינות (בחינם). במקרים קלים, הרבה פעמים יטפלו על סמך הדרכון בלבד. במקרים חמורים יותר ירצו לראות את התעודה, ויתכן שתצטרך לבקש החזר על ההוצאה במדינה בה הוצאת את הכרטיס. במילים אחרות - האזרחות האירופית בהחלט תורמת, אבל לתייר מישראל עדיף להוציא ביטוח נסיעות, ולא להסתבך.

bulllli

New member
אתה יכול לתת קישור למידע על התעודה הזאת?

לא שמעתי על זה. בברלין היה לי ביטוח בריאות בקופת החולים ובדבלין אני בעצם מבוטח מעצם היותי שכיר. למרות זאת רבים משלמים גם לביטוח פרטי, משהו שאני רואה כחסר טעם.

bulllli

New member
תודה

זה הכרטיס שהיה לי בגרמניה ובעיקרון אני עדיין מבוטח שם כי יש לי ביטוח משפחתי. אבל שאלתי את הרופאה באירלנד והיא קצת התבלבלה ואמרה לי שלא כל הרופאים יקבלו מבוטח עם הכרטיס הזה ובלה בלה בלה. בכלל, העובדה שאני לא חייב לשלם לקופת חולים (כי כנראה אין כאן כאלה, אלה רק רופאים פרטיים) כי אני מבוטח מעצם היותי כשכיר גם מוזרה. אנסה לברר לעומק.

Nobilis

New member
הערת אגב

רופאים (ועובדי ציבור בכלל) לא תמיד מודעים לזכויות שנובעות מן האזרחות האירופית. לפעמים צריך להתעקש, או לפנות לדרגים בכירים יותר. במקרים קיצוניים, יש גופים שאמורים לסייע בפתרון הבעיה. לדוגמא: http://ec.europa.eu/solvit/site/index_en.htm

bulllli

New member
תודה שוב

בקישור הקודם שנתת לויקי, יש הפניה גם למוסדות הבריאות האירים. אולי מחר/היום כבר לא אהיה מבושם מהוודקה משלשום ומהבירה מאתמול והיום ואוכל באמת להתרכז בקריאה. יש לנו כאן חופש בנק ביום שני אז יש זמן לטרוח ולקרוא באנגלית.

gatissima

New member
תשובה כללית

בשביל שירותי הבריאות אתה צריך כרטיס של ביטוח לאומי, מין כרטיס קופת חולים. ואז כן אתה זכאי לשירות חירום רפואי בין מדינה למדינה. תאר לך בישראל, אם מישהו לא משלם קופת חולים וביטוח לאומי ובא לבית חולים עם דרכון...יחייבו גם יחייבו. אם אתה נוסע לטייל עשה לעצמך טובה ורכוש ביטוח רפואי, אם אתה מתכוון להגר זה כבר משהו אחר, תוכל להרשם כתושב ולהרשם לשירותי הבריאות ולביטוח לאומי ורק אז תהיה מבוטח.

AlpineGroove

New member
שאלת המשך

האם בכדי להרשם לשירותי הבריאות ולביטוח לאומי צריך קודם למצוא תעסוקה? האם בתור אזרח גרמני אני יכול להגיע לגרמניה או מדינה אחרת באיחוד ופשוט להרשם? האם קיימות זכויות סוציאליות נוספות? תודה

egozi13

New member
לגבי אנגליה עד כמה שאני יודע

כל מי שגר באופן חוקי במדינה, זכאי לשירותי בריאות. כאזרח גרמני, אם אתה באנגליה, אז אתה גר באופן חוקי, ולכן יכול להירשם ל GP האזורי שלך.

eyals05

New member
ביטוח בריאות בגרמניה

אתה יכול למצוא יותר מידע על סוגי הביטוחים בגרמניה: ביטוח פרטי וביטוח ממשלתי בלינק הבא: http://de.wikipedia.org/wiki/Krankenversicherung אם אתה לא מבין גרמנית תשתמש בGOOGLE TRANSLATE לתרגום.

gatissima

New member
תשובה חלקית

בגדול השירות ניתן חינם אבל כל מדינה והתנאים שלה, בספרד למשל אפשר להיות מבוטחים גם אם לא עובדים אבל רק עד שנה אני לא יודעת מה קורה אחר כך אם צריך לשלם או שמפסיקים את הזכאות אני באמת לא יודעת. בכל מקרה צריך להביא אישור מיוחד שלא עובדים.

עוד תשובה חלקית

בהולנד אתה צריך שתהיה לך כתובת במדינה (עם הוכחות שאתה אכן גר שם - חוזה שכירות, הוכחת בעלות, או אנשים שמצהירים שאתה גר אצלם). אחרי הכתובת צריך להוציא SOFI NUMMER שזה לצורך העניין מקביל למספר זהות. אחרי שעשית את כל זה אתה יכול להרשם בחברת ביטוח. אני לא יודעת מה המצב במדינות אחרות אבל בהולנד הביטוח הרפואי אינו בחינם. כולם נדרשים לשלם לפחות על הביטוח הבסיסי (בערך 80-90 יורו בחודש). בקיצור, הליך יקר ומיותר אם אין לך כוונה להשתקע כאן.

Nobilis

New member
מחדד משהו לכל התשובות החלקיות

זה התהליך בשביל מי שרוצה להירשם למערכת הבריאות המקומית בדרך קבע. אבל, אזרח אירופי שמגיע לביקור במדינה, וגר באחת המדינות האחרות, זכאי לטיפול בתנאי תושב באמצעות כרטיס הבריאות האירופי. למי שלא גר באירופה, אזרח אירופי או לא, הייתי ממליץ להוציא ביטוח נסיעות, כמובן.

למעלה