שאלה כללית - מכללות

royfr

New member
שאלה כללית - מכללות

ההפסד של אלבמה, אין ספק שפגע בסכוי שלהם לקחת אליפות, או יותר נכון, להגיע למשחק ה-BCS. השאלה, עד כמה זה פגע, והאם זה גם פונקציה של "קרבה" למשחק - כלומר בשלב יותר מתקדם של העונה ? כי הלא הכל זה עניין של דרוגים. כרגע ה"טייד" מדורגים 8.

ofribecker

New member
זו שאלה טובה

בדרך כלל, נראה לי שההשפעה של המשחק האחרון ואולי שניים, היא הגדולה ביותר על המדרגים. אפשר לנסח מעין כללי אצבע עבור, כמה שלבים בדירוג קבוצה תרד אחרי הפסד, כפונקציה של המחזור בו זה קורה לה, וכמובן שזה תלוי קצת גם בתוצאות של הקבוצות האחרות המדורגות קרוב אליה. לגבי אלבמה, נראה לי שהם קבלו גרייס די גדול בעצם זה שהם ירדו רק למקום 8 ולכן בקונסטלציה מסוימת הם עוד יכולים להגיע לריקוד הגדול, אך כדי שזה יקרה הם צריכים שלפחות שלוש מבין אורגון, אוהיו סטייט, נבראסקה ואובורן ירשמו הפסד. לגבי אובורן, זה תלוי באלבמה כי יש להן משחק זו מול זו (האיירון-בול כמובן). לגבי האחרות, אלבמה צריכה להתפלל. כמוכן כמובן היא צריכה לנצח הכל מעכשיו ורצוי באופן משכנע. לגבי בויזי סטייט ו TCU, נראה לי שלאלבמה אין מה לדאוג כי אם היא תנצח את כל משחקיה היא תעבור אותן שוב בשל חוזק לוח משחקים.

ofribecker

New member
תיקון קטן

אלבמה תלויה גם באוקלהומה שמדורגת מעליה, אז לא שלוש מארבע, אלא ארבע מחמש צריכות לרשום הפסד כדי שאלבמה תוכל להיות במשחק האליפות.

למעלה