שאלה כללית לידע

ב מ ב ו ש

New member
שאלה כללית לידע

יש מצב שהאדם שואל על משהו אחד ומתוך הקלפים עולים דברים אחרים? או בעצם הפירוש הוא תמיד בייחס לנושא השאלה? נגיד עם אדם שואל על עסק וכו', ויוצאים לו כמה קלפים של גביעים? (היה עדיף ברמה מסויימת שיצא מטבעות לא?
...)

הולכים לחפש אתונות ומוצאים מלוכה

לא אחת קורה שבפריסה מסוימת עולה בעצם משהו אחר שלעתים ייתכן והוא גורם מפריע. למשל הרבה פעמים אצלי קורה שאני פורסת עבור רווקה השואלת על זוגיות ויוצאים הרבה מאוד קלפים שקשורים בקריירה ולימודים מה שמראה למעשה את מה שקורה לה אמנם בעבודה אבל מסביר בהחלט למה היא לא פנויה לזוגיות...

למה קשה ?

תזרמי עם הקלפים כאילו זו פריסה אינטואיטיבית בלי שום שאלה ו/או עמדה כזו או אחרת. נסי קודם לראות את המפה שהקלפים פורסים בפניך.

אורי רז

New member
הערה לגבי הדוגמא שלך

"נגיד עם אדם שואל על עסק וכו', ויוצאים לו כמה קלפים של גביעים? (היה עדיף ברמה מסויימת שיצא מטבעות לא?...)" זאת חלוקה מלאכותית ומקבעת שצריך להתעלות עליה בשלב מסויים. ברשותך אספר סיפור קצר בשביל הרקע - אדם מסויים הקים בשנות השמונים מפעל מתכת. הוא בנה את המפעל בחכמה, מה שהכניס למפעל כסף רב בשנים הטובות ומאפשר לו לשרוד יפה גם בשנים רעות אילו. הוא נפטר, והוריש את המפעל לבן שלו. הבן שלו חלה בסרטן אלים, ונפטר זמן קצר לאחר אביו. הבעלים של שתי האחיות המשיכו את ניהול המפעל, ואני מעוניין לדבר על אחד משני הבעלים. על פניו פריסה בנושא העבודה אמורה להשתקף בקלפי מטבעות חיוביים - יש עסק ותיק ומוכר שמפרנס את המשפחה ועוד כמה עובדים, אבל בפועל מספיק להסתכל עליו חצי יום בעבודה כדי להבין שהוא ממש לא מאושר. העסק הוא מבחינתו תיק שנפל עליו - לא מעניין אותו והוא רוצה לא לנהל מפעל ברזל, אבל הסיטואציה הכלכלית והמשפחתית דחפה אותו לשם. בפריסה בקלפים לאדם הזה אני חושב שקלפי מטבעות חיוביים היו מהווים תוצאה מאכזבת - ציון של המובן מאליו (המצב הכלכלי הטוב) על חשבון הבעיה האמיתית (הבעיות הרגשיות שהעבודה גורמת). החיים הם קצת יותר מסובכים מחלוקה סכימטית לארבעה תחומים בסיסיים. עבודה יכולה להיות יותר מפרנסה, פרנסה יכולה להשליך על זוגיות וערך עצמי, וכך הלאה, ולכן כל אחת מהסדרות יכולה להיות רלוונטית לכל אחד מתחומי החיים באופן ישיר או עקיף.

ב מ ב ו ש

New member
יפה אורי, וזה בדיוק משם התחילה ה

השאלה שלי
, התשובה שלך הבהירה מאדדדדדדדדד את ההשתלבות. ונכון , לא צריך להיות מקובע, אבל למשל בדוגמא שהבאתי ולה"לביש" על הדוגמא, שלך, הדבר היה צריך להדליק נורה אדומה לקורא. תודה

למעלה