שאלה כלכלית

דידי 9

New member
סבבה....הבנתי....

חשבתי שאולי חשבת על זה ונתתי לך איזה חבל לרדת מהמקום שהלכת אליו.
ביקשתי שתענה לי בכן או לא-מכיוון שזה היה ממצה את מה שחשבתי שאולי תכתוב *בדיוק מה שכתבת*
ואז כן או לא-היו חוסכים את מה שאני כבר יודעת.
קיוויתי-שתרד מהעץ הזה....יותר בשבילך, אבל גם בשביל העולם שאתה חי בו.

הסרטון שצירפת הוא אמנות נטו! אמנות יפיפיה.....זה ריקוד שיש בו המון השקעה. הילדה הזו השקיעה.
אם יש מי שרואה אותה באופן מיני-הוא הסוטה והוא המבחיל.
יש לי תחושה שניסית בעצם בסרטון הזה להבהיר לי ש"ככה זה בעולם". סוג של "עובדה".....
הרעיון מזעזע מזעזע!
אני דיברתי על הסירטון שהיה בכתבה עם גועל רצון שבו הוא דורש מילדה קטנה *הבת שלו* לרקוד בלבוש ובאופן מסוים..
מראה עיניים. אתה מתעלם מזה כמו מכל העוולות ההוכחות העדויות שהיו במשפט הזה-ודבק בו.

דבר אחד יש לי להגיד לך סוק-תבקש עבור הנפש שלך....
אם אני אקרא שכתבת משהו שמצדד במישהו שניצל ילדות/ילדים אני אכנס בך במלוא הכח ובמלוא האמצעים שיהיו לרשותי.

חג שמח לך..

דידי 9

New member
שולי....היא עדיין לא נראית לי אחת שיודעת

מה בדיוק קורה איתה....
חיפשתי "הנשים של גואל רצון". אז תראה את זה-כאן יש כמה נשים, כמה גברים שכנים
שמעידים על מה שהיה שם.
כמה נשים שלו, אמהות, שטוענות בעדות שהוא אכן היה גם עם הבנות שלו.
חשיבה סלקטיבית וחיפוש כמו זה שלך-זה כבר חשבון הנפש שלך, סוק.
ויש משפט אתה יודע-המציל נפש כאילו הציל...
אז הנה נתתי לך כמה נפשות כמה עדויות של הנשים של העריץ המטורף הזה......הנצלן החלאה.
אתה בוחר לנגח את אברי גלעד......כטיעון, גם אם אתה צודק- זה שולי השוליים במקרה הזה.....

https://www.youtube.com/watch?v=D9-RPcoOPgw

דידי 9

New member
התחלת להרהר ב"תפיסת מציאות"? זה טוב:)

בהצלחה.....

אני די שלמה עם התפיסה שלי סוק......

צלשלספק

New member
אני לא מתחרט.

שמתי בנט בקלפי ולא מרגיש מרומה.

מביבי ולפיד התאכזבתי חזק.

הידעת שבנט בכלל לא דתי

אוכל שרצים והכל
והכיפה היא רק ליופי והעומק שאתם אוהבים לחפש באלילים שלכם

צלשלספק

New member
חחח, שמעתי את האגדות האורבניות האלו :)

אז זהו שלא ממש מעניין אותי אם יש לו כיפה אמיתית או ״מסחרית״ על הראש, ומה הוא עושה בחייו הפרטיים, עכשיו אם כבר העלת את הנושא של בנט, אתה יודע מה הדבר שקיבע את ההחלטה שלי להצביע לו?כשהוא "נפל״ לפח של משעל התחמן (לא חאלד, אלא ההוא עם הכיפה) בראיון ההוא. זה מה שהביא לו עוד מנדטים, הוא הלך עם האמת שלו, כי אני במאה אחוז מסכים איתו.הנה אני שואל אותך שאלה סוקי ואין כאן קשר לחילוני דתי מסורתי או מתחזק. היית מגרש יהודים כדי שיגורו במקומם ערבים?הוא היחידי שענה על השאלה נכון "אידידיאולוגית״ מבחינתי, כולם יודעים שבסיטואציה כזו הוא ת'כלס היה מסרב פקודה, ולא מפנה יהודים...

דידי 9

New member
האמת שלו קשה מידי....

ומתחשבת רק בו מבלי להתחשב במה שקורה מסביב, בעולם.
וזה-חשוב מאוד. כי יש מי שחושב שם כבר שכדי שיהיה שקט פה צריך לכפות עלינו מדינה פלסטינאית.
וכשתקום אחת כזו בכפיה-היא תהיה הרבה יותר למורת רוחנו ממה שזה היה קורה בלי ההתלהמות הזו ועם קצת ראיה
על מה שיש מסביב...
חכם או צודק? מה צריך במקרה הזה.......לא לעולם חוסן, אתה יודע..דברים משתנים פה.

אני בכלל לא בתמונה הזו

לי ברור שהוא יודע איש עסקים
אחרת הוא לא היה שם
אם אתה רוצה לדמיין שהעסקים שלו זה הרווחה שלך.... תפאדל
&nbsp
אני בטוח שהוא בסך הכל נציג של אג'נדות פרטיות
כמו כל אחד מהמשתתפים בהצגה
שחקן
&nbsp

טייסטי

New member
הסבר + פתרונות חלופיים

מיסים פוגעים מיידית בכיס של האזרח.
קיצוץ לא פוגע מיידית בכיס של האזרח, אלא בעיקר ב"טיב השירות" שאותו משרד מעניק (כביכול) לאזרח.
הגדלת הגרעון לא פוגעת מיידית בכיס של האזרח (מדובר בהלוואה לטווח בינוני/ארוך, יתכן מאוד שאכן תהיה פגיעה בכיס של האזרח אבל לא עכשיו, אלא בעתיד)

בניגוד לקיצוץ במשרדי הממשלה, העלאת מיסים פוגעת באופן מיידי ביכולת הצריכה של האזרחים (ולכן מן הסתם גם פוגעת ביכולת הצמיחה של כלכלת אותה מדינה).

האם אתה בכלל מקבל שירות ממשרדי הממשלה?
נניח שהתשובה שלך היא חיובית (כלומר אתה מקבל שירות ממשרד ממשלתי כלשהו), כמה כבר ייפגע השירות של אותו המשרד? (הרי גם ככה השירות של המשרדים הממשלתיים נוראי, למעט במקרים שיש לך קומבינות\קשרים).

לגבי הגדלת הגרעון - בעקרון זה לא חיובי (הלוואות עולות כסף), אבל השאלה היא מה הנסיבות, האלטרנטיבות וכמובן הפרופורציות (בכמה מגדילים את הגרעון? האם ההגדלה היא חד פעמית או לאורך שנים? האם היו נסיבות מיוחדות כגון מיתון עולמי\מלחמה? וכו').

ביננו, הכי קל זה להעלות מיסים, אבל בסופו של יום מהלך כזה בדר"כ פוגע בצמיחה של אותה מדינה.

רוצה פתרון חלופי לגביית כספים שלא ע"י העלאת מיסים\קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה\הגדלת הגרעון?
מה רע בביטול פטורים ממס? (ויש הרבה פטורים כאלה שעוזרים בעיקר לאנשים מאוד עשירים ומקושרים)
מדוע לא למסות את רווחי ההון (מה שמכונה הכנסה פאסיבית) ואת הרווחים מעבודת כפיים באותה נשימה\מערכת מס? (כיום יש פיצול של 2 מערכות המס הללו בצורה שמטיבה מאוד עם מי שיש לו הרבה כסף ונכסים)?

טייסטי

New member
חחחחח

יאיר לא קובע כלום (כמו גם קודמו בתפקיד מר שטייניץ).
מי שקובע את המדיניות הכלכלית של מדינת ישראל משנת 2009 הם בני הזוג נתניהו.

טייסטי

New member
שאלה

האם אתה בטוח "שהעלאת מיסים יכולה לחול רק על אנשים המשתכרים שכר הגבוה באופן משמעותי מהשכר הממוצע במשק"?
(ההדגשה כמובן שלי ולא מופיעה במקור).

מה קורה אם מעלים את המע"מ\מס קניה\מכס\בלו?
האם זה יחול רק על אנשים המשתכרים שכר הגבוה באופן משמעותי מהשכר הממוצע במשק?

טייסטי

New member
אני לא מוסמך

אבל את יכולה לבקש מדורי

למעלה