שאלה כלכלית

טייסטי

New member
הערה (לאחר קריאה נוספת)

אם התכוונת באותו המשפט שציטטתי אותך להציע פתרון חלופי (כלומר לגבות עוד מס הכנסה רק מהעשירים) - אז תתעלם מהשאלה שלי.

כמה % מס לדעתך צריך לקחת מאותם אנשים עשירים? (שגם ככה אחראים לרוב תשלומי מס ההכנסה שהמדינה גובה)
60%?
70%?
80%?
נראה לך שבאחוזי מס כאלה הם ימשיכו להיות אזרחי מדינת ישראל?

mri10

New member
העלאה חד פעמית

כדי להתמודד עם תוצאות צוק איתן,תתקבל בהבנה.

טייסטי

New member
מה זה אומר העלאה חד פעמית?

ובכלל מי מבטיח לנו שעוד כמה ימים לא יתחדש הירי מעזה? ומה אז, נארגן עוד "העלאה חד פעמית"?

ועדיין לא ענית לי - כמה מס אתה חושב שצריך לשלם מי שמרוויח הרבה כסף?
ובכלל, מדוע שאותו אדם שמררויח הרבה וצריך לשלם (כביכול) הרבה מס לא יפתח חברה בע"מ ויעביר אליה את כל הרווחים (שזה בתכלס מרוקן מתוכן את כל ההצעה שלך
).

mri10

New member
אתה מתאר לעצמך

שאני לא יכול לתת לך תוכנית מעשית מפורטת.העלאות מיסים חד פעמיות הן דבר שבשגרה,צריך לקוות שהחד פעמי לא יעבור לרב פעמי.אתה צודק,זה תלוי באיראן ובחיזבאללה,בדאע"ש ובחמאס.

liron50

New member
שורה תחתונה כמו שרשמת- האזרח יצטרך לשלם

היו כמה שבועות של לחימה שלא היו חלק בתקציב המקורי, ואמורים להבין שאין חינם - מישהו (האזרח) משלם.
&nbsp
קיצוץ במשרדים השונים זה תמיד יכול להועיל- מניח שיש שם לא מעט חוסר יעילות, אבל קרוב לוודאי שפה ייכנסו למאבקים פוליטיים ולא בטוח שזה יתגלגל לכיוון החיובי.
בד"כ רק בשעת משבר כלכלי עושים מהלכים קיצוניים ובאמת מקצצים - בצורה רצינית ובמקומות הנכונים, עד אז הרוב זה רק מהלכים
פוליטיים
&nbsp

shershku

New member
למה לעלות קודם את המיסים

ואח"כ לגבות אותם עד הסוף? למה לא להפוך את הסדר הזה? בגלל קשרי ההון-שלטון?

בנושא המיסים

כאשר יש בישראל ציבור גדול שמנותק מהמציאות ובוחר באדם שיעמוד בראש מפלגה בישראל והם בוחרים באדם שהוא בעצמו חסר השכלה בסיסית בכלל
וחסר השכלה כלכלית בפרט אז כל מה שהוא יעשה זה יהיה נגד הזרם.
מבחינת שר האוצר ולטענתו אם הכלכלנים הגדולים הביאו אותנו לאן שהגענו אז הדבר הנכון מבחינתו לעשות זה לעשות בדיוק הפוך מהכלכלנים.
זה בערך להגיד שאם במשך שנים הרפואה הביאה אותנו לאן שהגענו, אז מעכשיו הדרך לטפל במחלות היא בדיוק הפוך ממה שרופאים עשו עד היום.
ולעצם העניין, שר האוצר וכפי שרשמתי אדם חסר ידע כלכלי בהנחה והוא לא מעלה מיסים ומגדיל את הגרעון, אז במצב כזה הוא מכניס את המיסים בדלת האחורית
והפעם גבוהים יותר וקשים יותר. בפועל הוא חושב להרוויח את דעת הקהל שהוא נגד מיסים, אבל הציבור התומך בו הוא עד כדי כך מטומטם שלא מבין שדופקים
אותם בדלת האחורית ופי 2 ממה שהיה אפשר לעשות.
שר האוצר הוא הכשלון שבכשלון בכל שרי אוצר בישראל מאז הקמת המדינה.

דידי 9

New member
אני קצת שיניתי את דעתי בקטע של לפיד...

הוא בכל זאת נלחם על משהו-שלנו שטפו את הראש שהוא טאבו.
יאיר לפיד לא פועל לבד, יש לו יועצים. בתכלס-אני לא בעדו בכלל אבל מה שהוא עושה כרגע זה סוג של
רעידת אדמה קטנה שם למעלה......
הוא מזעזע את המערכת, והיות ואני לא בקיאה בכל מה שקורה שם- אני רוצה לראות איך זה יסתיים.........

בעניין השינוי דעת

כל אדם שהוא חסר השכלה כלכלית בסיסית כלשהי.. יזעזע כל דבר שייגע בו. אין לו יכולת חשיבה לעומק, אין לו יכולת חשיבה לעתיד. כל הכלכלנים הבכירים במשרדו יוצאים נגדו, הכלכלנים הגדולים במשק יוצאים נגדו והוא ממשיך בשלו, עם הרגל על הדוושה בפול גז מבלי לראות שהדרך אוטוטו נגמרת לו.
האיש שצעק איפה הכסף קיבל את המשרד שאליו הוא הפנה את כל שאלותיו ערב הבחירות. עכשיו הוא יודע איפה הכסף או כמה כסף יש בקופה וזה רק מוכיח לכולם שהוא ילד שמנת שלא ידע לא מימינו ולא משמאלו.

דידי 9

New member
נסחפת קצת, חמוצי..שניה

א-צא מנקודת הנחה שאני יותר מאוכזבת ממנו מאשר בעדו. אבל לגמרי!
אני פשוט מסתכלת על המעשה עצמו שהוא עושה.....הוא קורא תיגר על המובן מאליו של המנהיגים האלו שלא עוצרים לרגע לחשוב
עוד קצת. הוא מציב מול עיניהם את מה שהם מסתתרם ממנו כל השנים. את הציבור.
כך שגם אם לא יצא מזה כלום-אז שיתמודדו עם האנשים שחיים כאן, ולא בכל שנה יתנו לנו את הסיסמאות הקבועות.
המעשה החריג הזה-מעניין.

ב-יאיר לפיד בעצמו מודה שהוא לא ממש הבין בזה, ויש לו הרבה יועצים.

ג-כל אלו שתוקפים אותו, לא תמיד אני מאמינה להם למרות שהם רוב.

ד- בעיני צריכה לקום פה סוג של מהפכה. כל מהפכה שתשנה משהו גם אם בהתחלה יהיה קשה.

ה-הקופה שאתה מדבר עליה-מתרוקנת מתחת לשולחן.....בצורת גזל ושחיתות בלתי נסבלים. כך
שמזמן כבר אני לא מסתכלת "כמה יש בקופה". לא מאמינה.

ו- היו שרי אוצר מיומנים וכלכליסטים מדופלמים ברמות אחרות כאן. כל מה שיצא מזה-זה שיט ועוד שיט.
כך שלא תמיד הדיפלומה עושה את הדבר הנכון.

ז- זהו.

למעלה