שאלה כלכלית, בערך

nr250

New member
שאלה כלכלית, בערך

שלום לחברי הפורום היצירתיים,
האם מישהו יודע האם קיים בשוק בצורה כלשהי "ביטוח גירושין" שנותן אפשרות לחסוך כסף ובמצב של גירושין לקבל כל חודש סכום על מנת שתהיה תוספת הכנסה להכנסה מעבודה ולא יהיה צורך להשתעבד לעבודה או שתיים או שלוש... לא מצאנו משהו כזה.
הצורך נובע מתוך רצון להרחיב את המשפחה (ילד אחד כבר יש, רוצים עוד אחד), אך חשש שבמקרה של גירושין, העול הכלכלי יהיה גדול מדי.
גירושין לא עומדים כרגע על הפרק, אבל מי יודע מה יהיה בעתיד...
על מנת להקדים - זה אינו תירוץ... זה חשש אמיתי ומציאותי (מי שרוצה שיעשה חשבון של אדם שמשתכר שכר ממוצע וצריך לשכור דירה, לפרנס את עצמו ולשלם מזונות לשני ילדים...).
כל רעיון יצירתי או לא יתקבל בשמחה!
תודה רבה!!

נשואה91

New member
זה רעיון !

רק לא באמצעות ביטוח. למה שלא תפתחו למשל קרן השתלמות שתייעדו אותה למימון הזה ?

ולמה בכלל ביטוח כללי - אם אפשר לעשות לכל ילד חיסכון נפרד ?

ככה זה פרוייקט משותף ולא 'ביטוח הגבר מפני המזונות שהוא צריך לשלם'.

אחרי שקראתי את ההודעה, חשבתי אם יש גם 'ביטוח נישואין'. אופס, נראה לי שזה אפיק השקעה עם מרכיב סיכון גבוה מדי....

nr250

New member
קרן השתלמות...

נשואה 91,
לחסוך לילד/ים זה תמיד נכון וטוב.
הבעיה היא מאיפה יוצרים את כל החסכונות האלה.
הרי אנחנו חיים במקום שבקושי מאפשר לזוג עובד לסגור את החודש. אז, לחסוך? לא פשוט. מנסים...
בחשבון פשוט החסר הוא של כ-3000 ש"ח לחודש במקרה הטוב לאדם עובד שצריך לממן את עצמו + 2 ילדים (כשהוא לבד, גרוש). גם אם חוסכים ב"קרן השתלמות" ללא חלק המעסיק :) לאיזה סכום כבר אפשר להגיע... לא המון. ואז נוצר מצב שאדם צריך לעבוד ב-2-3 עבודות על מנת לסגור את החודש ולהרים את הראש מעל המים.
אני יודעת שמרבית האנשים לא רוצים לחשוב על זה. לנו זה לא יקרה וכאלה. אבל, כפי שכתבת - גם ביטוח נישואין אין... אנחנו לא יודעים לאן דברים יתגלגלו בחיים.
אז, עם כל הקושי שבעניין, לא מזיק לחשוב על המצב הלא טוב הזה. מקסימום נחסוך ואולי פעם יהיה לנו סכום כסף לטיול מסביב לעולם, במקום לממן גירושין... :)
תודה בכל מקרה!

מיקושה

New member
לפי מצב הגירושים בארץ..
לא נראה לי יים כזה

אבל אפשר לפתוח איזו תכנית חיסכון שאם חלילה תתגרשו תהיה לכם נקודת פתיחה..ובתקווה שתשארו יחד לשנים רבות..ואז לפתוח אותה לאיזה טיול מהמם ככה בגיל 50..

אגב המלצה שלי לכל אישה בין אם היא מאושרת ובין אם לא ..שתהיה לה תמיד איזה תכנית חיסכון סודית מוחבאת לשעת חירום..

nr250

New member
תודה, מיקושה

מיקושה שלום,
תודה רבה על התגובה שלך.
מהתגובות והרעיונות שקיבלנו כאן ובפורומים נוספים ששאלנו, נראה שהכיוון הוא ככל הנראה באמת תוכנית חיסכון וטיול בסופו... :)
לא יזיק בכל מקרה...
לגבי ההמלצה של חיסכון סודי - אני מבינה את כיוון החשיבה, אבל לא בעד הסתרות בין בני זוג. אם עושים חיסכון לשעת חירום, שיהיה אחד לכל אחד...
תודה רבה!

למעלה