שאלה כלכלית... בערך...

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן אבל

אם לבן זוגך יש רכוש X והכנסה Y, והם לא ממש גדולים (וזה המקרה עליו מדובר), ההסכם ממון לא ממש מבטיח הרבה... הוא לא יכול לייצר כסף איפה שאין.

Ricca

New member
לא הבנתי על מה אתה עונה לי..

צפרדעית טוענת שמי שנערך למקרה של גירושים, כנראה משהו לא תקין בקשר שלו.. לפחות ככה הבנתי אותה.
אני רק אמרתי שהמון זוגות נערכים לזה, וזה לא בהכרח אומר משהו על טיב הקשר.
בלי קשר לאם יש כסף או אין כסף.. :)

Ricca

New member
אה.. כן.. אנחנו לא חתמנו הסכם ממון גם..

בדיוק מהסיבה הזאת
.

nowonder

New member
זה לא אותו דבר

להערך למקרה של גירושין באמצעים שונים ומשונים, לעומת להחליט לא להיות ביחד בגלל שעלולים להתגרש.

או כמו במקרה הזה, להערך איך לתמוך בילד אחרי גירושין, לעומת לא להביא ילד שני בכלל (אני מסתמכת על הציטוט הזה באחת התשובות כאן "כדי להתקדם ולהרחיב את המשפחה, אנחנו חייבים להתגבר על המכשול הפוטנציאלי הזה.").

Ricca

New member
מודה שלא קראתי הכל פה..

בכל מקרה התגובה של צפרדעית מרגישה לי קצת קיצונית.

מסייגת את דבריי למקרה הספציפי בשאלה המקורית

מה שמאוד חרה לי בשאלה ולכן גם כתבתי את תגובתי האולי קיצונית זה- הם כבר נשואים, לפי דבריה לא חתמו על הסכם ממון בתחילת הנישואים, יש כבר ילד אחד. ועכשיו, רגע לפני הבאת הילד השני- הם החליטו שבלי תוכנית ביטוחית כלשהי במקרה של גירושין הם לא יביאו עוד ילדים לעולם.
נראה שזה בא ממקום של חוסר ודאות כלפיי הקשר או התפכחות כלשהי, עובדה שלא עלו מחשבות או נחתמו חתימות עד כה. אז מה קרה? ולמה דווקא הבאת ילד שני לעולם מעוררת את הצורך הזה?

בעוד מקרה של חתימה על הסכם ממון בתחילת הקשר זה הסכם שבא להגן על כל מה שצברתי עד לנישואים, דבר לגיטימי.

nr250

New member
תודה לכל המשיבים

שלום לכולם,
תודה רבה לכל המשיבים. תודה לכל מי שהבהיר מושגים כלכליים, ביטוחיים!!! זה עוזר.
אני מבינה שהנושא הציף קצת תהיות לגבי המוטיבציה לשאלה.
אני מודה גם לממליצה על בדיקת ריקבון עמוק (או משהו בסגנון זה). חבל שאת מפעילה כל כך הרבה אמוציות... ומגיבה במונחים עוצמתיים כל כך כשאת לא מכירה את הרקע.
העליתי את השאלה בכמה פורומים על מנת להגיע לכמה שיותר אנשים שיכולים לחשוב יצירתי ולעזור. גם בנשואים-נשואות וגם בפורום ביטוח, למשל. לא רק בפורום זוגיות במשבר...
מבלי להכיר את הרקע, קשה אמנם להתייחס, אך צריך לזכור שאנחנו חיים בחברה בה גירושין היא לא דבר מנותק מהמציאות, גם כשבתקופות מסוימות הכל טוב, אין לדעת מה יהיה בעתיד. אני בטוחה שכל אחד מכם מכיר זוגות שהיו במצב מצוין ונקלעו למשברים שהובילו לפרידה בתקופה כזו או אחרת.
כמו לכל זוג, גם לנו הקשיים שלנו, עליהם אנחנו עובדים כל הזמן ומתוך הרבה מודעות. זה לא אומר שאנחנו שוקלים גירושין. כמו המודעות על דברים אחרים, גם בנושא הכלכלי העתידי, אנחנו מפעילים מודעות. ככה זה כשאתה אדם מבוגר ושקול.
השאלה עולה מתוך חשש כלכלי אמיתי.
אנחנו מעדיפים לשקול את הרחבת המשפחה כך שנהיה מסוגלים לספק לילדים שלנו כל מה שאנחנו מאמינים שהם צריכים (חינוך טוב, אוכל, לבוש...). ולא, אנחנו מאוד לא בזבזניים, לא נוסעים לחו"ל כבר כמה שנים, על החתונה שלנו לא הוצאנו 100,000 ש"ח, אנחנו לא מאמינים במותגים וכו'.
אנחנו משכיל זוג ממעמד הביניים, שנינו עובדים ולא מבקשים דבר מהמדינה. ויש לנו כבר ילד אחד.
שוב תודה לכולם!

seeyou

New member
יש לי רעיון יותר טוב

תשתדלי שלא את הסיבה לגרושים

תבררי עם חברות הגביה(גביית צ'קים שוק אפור ) אם מטפלים בגביה של הכתובה

בהצלחה

יוסי

למעלה