תודה לכל המשיבים
שלום לכולם,
תודה רבה לכל המשיבים. תודה לכל מי שהבהיר מושגים כלכליים, ביטוחיים!!! זה עוזר.
אני מבינה שהנושא הציף קצת תהיות לגבי המוטיבציה לשאלה.
אני מודה גם לממליצה על בדיקת ריקבון עמוק (או משהו בסגנון זה). חבל שאת מפעילה כל כך הרבה אמוציות... ומגיבה במונחים עוצמתיים כל כך כשאת לא מכירה את הרקע.
העליתי את השאלה בכמה פורומים על מנת להגיע לכמה שיותר אנשים שיכולים לחשוב יצירתי ולעזור. גם בנשואים-נשואות וגם בפורום ביטוח, למשל. לא רק בפורום זוגיות במשבר...
מבלי להכיר את הרקע, קשה אמנם להתייחס, אך צריך לזכור שאנחנו חיים בחברה בה גירושין היא לא דבר מנותק מהמציאות, גם כשבתקופות מסוימות הכל טוב, אין לדעת מה יהיה בעתיד. אני בטוחה שכל אחד מכם מכיר זוגות שהיו במצב מצוין ונקלעו למשברים שהובילו לפרידה בתקופה כזו או אחרת.
כמו לכל זוג, גם לנו הקשיים שלנו, עליהם אנחנו עובדים כל הזמן ומתוך הרבה מודעות. זה לא אומר שאנחנו שוקלים גירושין. כמו המודעות על דברים אחרים, גם בנושא הכלכלי העתידי, אנחנו מפעילים מודעות. ככה זה כשאתה אדם מבוגר ושקול.
השאלה עולה מתוך חשש כלכלי אמיתי.
אנחנו מעדיפים לשקול את הרחבת המשפחה כך שנהיה מסוגלים לספק לילדים שלנו כל מה שאנחנו מאמינים שהם צריכים (חינוך טוב, אוכל, לבוש...). ולא, אנחנו מאוד לא בזבזניים, לא נוסעים לחו"ל כבר כמה שנים, על החתונה שלנו לא הוצאנו 100,000 ש"ח, אנחנו לא מאמינים במותגים וכו'.
אנחנו משכיל זוג ממעמד הביניים, שנינו עובדים ולא מבקשים דבר מהמדינה. ויש לנו כבר ילד אחד.
שוב תודה לכולם!