שאלה כלכלית... בערך...

nr250

New member
שאלה כלכלית... בערך...

שלום לחברי הפורום היצירתיים,
האם מישהו יודע האם קיים בשוק בצורה כלשהי "ביטוח גירושין" שנותן אפשרות לחסוך כסף ובמצב של גירושין לקבל כל חודש סכום על מנת שתהיה תוספת הכנסה להכנסה מעבודה ולא יהיה צורך להשתעבד לעבודה או שתיים או שלוש... לא מצאנו משהו כזה.
הצורך נובע מתוך רצון להרחיב את המשפחה (ילד אחד כבר יש, רוצים עוד אחד), אך חשש שבמקרה של גירושין, העול הכלכלי יהיה גדול מדי.
גירושין לא עומדים כרגע על הפרק, אבל מי יודע מה יהיה בעתיד...
על מנת להקדים - זה אינו תירוץ... זה חשש אמיתי ומציאותי (מי שרוצה שיעשה חשבון של אדם שמשתכר שכר ממוצע וצריך לשכור דירה, לפרנס את עצמו ולשלם מזונות לשני ילדים...).
כל רעיון יצירתי או לא יתקבל בשמחה!
תודה רבה!!

nirity1

New member
לא שידוע לי

בדרך כלל חברות ביטוח לא פראיריות ומכיוון שאחוז הגרושים כל כך גבוה לא נראה לי שזה הימור טוב עבור חברת הביטוח
למה שלא תשים את הסכום שתכננת להשקיע בפרמייה בתכנית חיסכון ובמקרה של גרושים משם תמשכו את הסכום....? אולי אתם אפילו יכולים לעגן את התכנית הזאת בהסכם ?
בהנחה שאתם לא מתגרשים מחר, אתם עשויים לחסוך סכום ניכר.
אגב אם אתם חושבים על גרושים לפני שעשיתם את הילד לא כדאי לוותר מראש ?

nr250

New member
תודה

שלום,
גם תאונות דרכים יש הרבה ובכל זאת יש ביטוח... :)
כדי שנצליח לחסוך סכום משמעותי, אנחנו צריכים למצוא תוכנית חיסכון עם ריבית טובה ומשתלמת. הרעיון בביטוח הוא תשלום פרמייה חודשית, אך קבלת קרן גבוהה ממה שמצטבר בה. יכול להיות שזה יהיה הפתרון בסוף - תוכנית חיסכון כלשהי. מחפשים רעיונות נוספים.
כפי שכתבתי קודם לכן, אנחנו לא חושבים על גירושין. אנחנו מכירים במציאות שזה דבר שעלול לקרות בשלב כלשהו.
תודה!!

nr250

New member
אולי

יכול להיות. התכנון הוא לא מה שיוביל לפרידה...
אנחנו לא נפרדים. אבל, רוצים להיות מוכנים ככל האפשר למצב כזה.
גם ביטוח בריאות לא עושים מתוך כוונה להיות חולים; ביטוח רכב לא עושים מתוך כוונה לעשות תאונה וכו'... עושים למקרה ש...
תודה!

ביטוח רכב...בריאות....חיים

הם ביטוחים שמבטיחים כיסוי במקרה של תאונה/מחלה.

גרושין זאת החלטה של בני הזוג ומשכך היא בעייתית לביטוח

nr250

New member
תודה!

את הקישור הראשון ראיתי כבר בעבר. למיטב הבנתי זו חברה שלא קיימת כיום.
את השני לא מכירים. נבדוק. תודה!

nowonder

New member
לא הבנת אותי.

בואי נעזוב לרגע את הסיבות שבשלן אין חברות שמבטחות כנגד גירושין (כמו הקושי לכמת סיכון, לנבא עלות, המחסום הפסיכולוגי ועוד).

אני מבינה שאת מרגישה שמדובר כאן בשיקול הגיוני והכנה מסודרת ואחראית של העתיד. אבל מה שצריך בעיקר כדי להביא ילד זה מחוייבות רגשית בין בני הזוג. ומחוייבות רגשית שנשענת על אמצעי חיצוני (כמו ביטוח, שזה שונה באופן מהותי מהסכם ממון או הסכם למקרה פרידה), היא מחוייבות חסרה.

הדבר האחראי לעשות זה להבין מה הסיבות שבשלן את מחפשת (או נדרשת לחפש) ביטוח (לא קיים) כזה. ואז לפתור את הסיבות, ולא את הסימפטום. לא סתם שאלת את השאלה הזו בפורום זוגיות במשבר.

ביטוח גירושין נשמע קצת בעייתי...

יש זוגות שמתגרשים באופן פקטיבי כדי להנות מהטבות של משפחות חד הוריות

מעריך שהרבה אנשים יתגרשו ולו רק כדי לקבל את הכסף מהביטוח.

אין מה לעשות אתם חייבים להמשיך להיות נשואים

nr250

New member
ברור!

נכון... אין ספק שיהיו כאלה שיתגרשו באופן פקטיבי בשביל הביטוח. יש גם מי שמרמה את הביטוח בתאונות דרכים, בביטוח בריאות וכו'. למה זה שונה?
זו צריכה להיות העבודה של חברות הביטוח למצוא את המרמים...
בכל מקרה, גם אני בעד להישאר נשואים...
אבל, כדי להתקדם ולהרחיב את המשפחה, אנחנו חייבים להתגבר על המכשול הפוטנציאלי הזה...
תודה!!!

בקיצור

את רוצה עוד ילד, הוא רואה למולו רק נזק. שום ביטוח לא יעזור מול גבר שלא מעוניין בילד מבפנים

בחיים אין ביטוח לכל דבר

שכל ישר יכול להיות ערובה לחיים לא רעים.

אם אתם רוצים להגדיל את המשפחה תעשו את זה !

לא תסלחו לעצמכם אם בגלל שיקולים מוזרים של מה יקרה אם תתגרשו לא תרחיבו את המשפחה.

שיהיה במזל טוב

להבדיל מאלה שמרמים את חברות הביטוח במקרה הזה יהיה קשה מאד מאד להוכיח...זאת פירצה שקוראת לגנב.

אפילו אני שאני צדיק גדול לא הייתי עומד בפיתוי

nr250

New member
מסכימה!

אני מסכימה עם רוב מה שכתבת - שכל ישר, חוסר היכולת לסלוח לעצמנו אם נתגרש בגלל שיקולים זרים.
אבל, אני בצד שקל לשכנע במקרה הזה...

זה נכון שקשה יותר להוכיח במקרה כזה, אבל בטח יש דברים שאפשר לעשות בתנאי הפוליסה וכד'.
טוב, כנראה שלא נמציא את הגלגל...
עכשיו כנראה נשאר למצוא תוכנית חיסכון ממש טובה!
תודה רבה!!

אייבורי

New member
נו מה נראה לך

איך אפשר לעשות ביטוח לבחירות של אנשים

הרי בכל משבר קל כלכלי, יתגרשו פיקטיבית ויגבו את הביטוח

מריוס זכריה

Member
מנהל
פינת הכלכלה

ביטח חהוא פטנט שמבוסס על סטטיסטיקה, כלומר חוק המספרים הגדולים.
אם אני נפגע בתאונת דרכים, הביטוח ישלם 100,000 ש"ח, למרות שהפרמיה שאני שילמתי הייתה רק 3,000 לשנה - היא עדיין מרוויחה.

איך קורה הנס הזה? כי על כל אחד שעושה תאונה, 100 לא עושים, אבל עדיין משלמים פרמיה. לכן ההכנסה היא 300,000 (100 * 3,000), והעלות היא רק שליש מזה. רוחח נאה, והתרגיל משתלם לכולם, כי יש כיסוי למקרה נדיר של תאונה.

אותו דבר בבריאות. כולם משלמים, אבל הרוב מקבל רק אקמול - כל שמי שתריך חדר ניתוח (1 ל 1,000) יכולך לקבל את זה.

אבל כששליש עד חצי מהאנשים מתגרשים, הפרמיה שתצטרכי לשלם תהיה שווה לכסף שתקבלי (כי תזכרי שחברת הביטוח גם כן צריכה להרוויח, בכל מקרה).

בקיצור, זה כמו perpetuum mobile - הניסיון לייצר מכונה שעובד מעצמה ללא אנרגיה. זה לא הצליח...

שאלה כלכלית.. בערך...

יפה שהוספת את הבערך, כי לאורך כל התגובות שלך פה הבהרת כמה זה רק עניין כלכלי טהור ונקי ואין לו שום נגיעה למחשבות עכשוויות על פרידה מתוכננת, אלא רק בגלל איזו סטטיסטיקה רחוקה שאין בה מאום עם הקשר האישי שלכם.
פסדר...

את יודעת מה? אם הזוגיות שלכם הייתה באמת רעועה ומלאת בעיות וגירושים היה באמת משהו שנראה שעלול להגיע, הייתי אומרת שהחשיבה על "ביטוח גירושים" היא עוד איכשהו נתפסת.
אבל לחשוב על ביטוח גירושים כשהכל טוב? משהו רקוב מאוד מתרחש בבפנים שלכם, עמוק עמוק בפנים
אני גם בטוחה שהרעיון הזה לא צץ אצל שניכם בו זמנית.
אם כך, אותו אחד שהעלה את הרעיון ושכנע את השני בצדקתו חייב לעשות בדק בית רציני בקופסא שלו ולנקש שם עשבים שוטים...
אסוציאציית "ילדים- גירושים-הגנה", היא אסוציאציה לא בריאה בלשון המעטה

Ricca

New member
מאידך, הרבה חותמים על הסכם ממון..

ואני באופן אישי סירבתי להירשם כנשואה כדי לא להיות בסיכון להתגרש ברבנות.

לפעמים אנשים סתם רוצים להרגיש בטוחים בלי שיש איזה ריקבון.

למעלה