שאלה - כוחות

kobyp2

New member
שאלה - כוחות

שני הבולים שבציור (המצורף) מחליקים במורד המישור המשופע. מקדם חיכוך ההחלקה שבין הבול הקטן והמישור הוא 0.25, וזה שבין הבול הגדול והמישור - 0.5 א. מהי תאוצת כל בול ? ב. מהי המתיחות בחוט ? לא הצלחתי את סעיף אחד, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי שאלה נוספת האם המתיחות של A = למתיחות של B ? אם כן , למה ? שהרי הגופים בתאוצה. רב תודות.

אם שנהם מחליקים באותה מהירות

(כיוון שהקטן מושך את הגדול) התאוצה של שנהם תהיה a נסמן את מסת הקטן כm ואת מקדם החיכוך שלו כ-u נסמן את מסת הקטן כM ואת מקדם החיכוך שלו כ-U המתיחות בחוט היא f ma=mgcos-umsin-f Ma=MGcos-UMsin + f יש לך שתי משואות בשני נעלמים f,a

kobyp2

New member
למה המתיחות בחוט היא אותה המתיחות

ומתי אני יודע אם מדובר באותה המתיחות או שמדובר במתיחויות שונות ? זאת נקודה שאני תמיד מסתבך איתה בבואי לפתור שאלות, תוכל לתת טיפים בבקשה ? תודה

kobyp2

New member
כוונתי ב"אותה המתיחות" היא

למה על כל גוף אין מתיחות שונה כתוצאה מהפעלת הכוח שלה החוט. אשמח לקבל נימוק פיסיקאי לכך ולא בהסתמך על העובדה שבשאלה ב' שאלו "מהי המתיחות בחוט" תודה

תחשוב על החוט כעל מוט (חסר משקל)

כאשר אתה מושך במוט זה "ברור" שהכוח בשני הצדדים שוה ומנוגד בכיוונו (לפי חוק III של ניוטון). חוט הוא אקוילנטי למוט חסר משקל.

anonme

New member
דרך נוספת לחשוב על כך היא

במידה ותעשה שרטוט כוחות על החוט ולא על כול אחד מן המסות אז תגלה שאם המתח לא שווה בשתי צדי החוט אז החוט עצמו יקבל תאוצה "ויתנתק" מן הגופים

למעלה