שאלה - כבל קלאץ´

GalSont

New member
שאלה - כבל קלאץ´ ../images/Emo46.gif

טוב אז ככה - נסעתי לי שליו וטוב לב לעבודה הבוקר וברמזור לפני העבודה נקרע הנ"ל ללא עוררין... אין אפשרות להחזירו למקומו - כי קוצר הבחור ללא חזור! כבל קלאץ´ ל-DR350 עולה 140 מרשרשים עבודה לחברו עולה 200 מצלצלים לערך. ועכשיו השאלה - איך אפשר לסדר זאת לבד (אם בכלל),ובמה זה כרוך? כל עזרה
בחובה.

STIVENZ 426

New member
אני חושב שאני יכול לעזור, רק בלי

החיבוק בבקשה... אם הכבל הוא כבל דק כמו הכבלים של האופניים- קנה כזה.. והשחל אותו בבית הכבל קלאץ´ ה"ישן" (עם מעט גריז) אם הכבל יותר עבה, ויש לך קצת ידע במכונאות, קנה את הכבל והרכב לבד. (חסכת 200 ש"ח!) בחיים לא נגעתי בקבל קלאץ´ של DR350... אז יותר מזה אני לא יכול לעזור.. וגם זה פה בעירבון מוגבל (התרגלתי לפורום השני מאז שניהיה פה שקט כל כך.. אז אני כבר מתנצל לפני התגובות
) בשמחות. (ובסימון מסלול?!?)

איתן כ.

New member
אין לי רקע במכונאות אבל החלפתי כבר

הרבה כבלי קלאץ´. צריך להסתכל פשוט איך מנותב המקורי ולהעביר אותו באותו מקום. אגב, בדרך כלל אני בעד חלקים תחליפיים, אבל במקרה של קלאץ´ - אסור להתפשר על כבל פנימי בלבד כי הוא ייקרע מהר מאוד. צריך לקנות את המקורי, אלא אם כן אתה מוצא כבל קומפלט (פנימי+שרוול) תחליפי. תברר אצת בייקר ובשטח של רז.

XDR

New member
כבל קלאץ´

המחיר שנתנו לך מתייחס לשני חלקי הכבל , החוט השזור + הציפוי שלו. ניתן לקנות את החוט השזור (שזה החלק שרץ בתוך הציפוי הפלסטי) בנפרד ב 20 ש"ח בערך ולהשחיל אותו אחרי שגירזת אותו קלות (גם ווזלין יהיה טוב פה) לטובת פעולה חלקה. בצורה הזו אתה חוסך כסף וגם לא צריך להתעסק עם החיווט של כבל הקלאץ´ כי (אני מקווה ) טרם פירקת את הציפוי הפלסטי. אישית הייתי מחליף את כל הכבל ולא רק את הציפוי לטובת אמינות משופרת בעתיד אבל אם אתה ממש לחוץ בכסף תחליף רק את החוט השזור הפנימי. אם ממש אין לך מושג מה לעשות, סע לבייקר ותקנה את החלק שם. הם בסדר ויעזרו לך כל זמן שלא לבוא ממש בשעות הלחץ (כלומר יום שישי וכל יום אחה"צ). XDR

XDR

New member
וחוץ מזה....

יש סיכוי שתגיד לנו מי השוחט שרצה ממך 200 ש"ח על עבודה עבור החלפת קבל קלאץ´ ??? זו עבודה של 15 דקות למוסכניק מיומן או 30 דקות לשוליה שלו. לך זה ייקח קצת יותר....

ish996

New member
ועוד דבר חשוב../images/Emo11.gif

את הקבל קלץ´ הנוכחי תדאג לשמן עם wd40 כל חודש (תלוי בכמות הרכיבות כמובן).

gradar

New member
טוב, בו נעשה סדר........./images/Emo150.gif

יש כבל פנימי - מתכת שזורה שעובר בתוך "צינור" אשר מוביל את התנועה. בתוך ה"צינור" קיים שרוול אוקולון וזו בעיתנו. כאשר האוקולון נקרע/נשחק/נשבר כתוצאה מפינה חדה בכבל (אוקולון פחות גמיש מהצינור החיצוני) או פגיעה חוצונית כלשהי , נוצרים שוליים חדים בתוך הצינור החיצוני. כתוצעה מכך הכבל הפנימי יוצר חיכוך בגלל תנועתו ופשוט נקרע. יש לציין כי הקריעה אינה במקום בו יש בעיה עם האוקולון אלא בדר"כ בנק´ החלשה ביותר , נק´ החיבור לידית שם מופעל הלחץ הגדול ביותר ושם קימת ה"שבירה" הגדולה ביותר (בגלל זוית הידית מול הכבל). מסקנה: 1. ניתן להחליף רק פנימי אבל לא רצוי (יעיל רק למצבי חרום, בשטח וכד´) 2. רצוי להחליף פנימי וחיצוני. בגלל שיש שחיקה גם בפנימי!!! 3. אסור !!! לשמן ב WD40 או כל חומר תוקף אחר (זה לא תרסיס שימון אלא שיחרור ברגים שתוקף אוקולון/גומי!) ניתן לשמן בתרסיס על בסיס סיליקון בלבד !! נ.ב. עצה מס´ שלוש נכונה גם לשרשרת/צירים/מיסבים וכד´.... לגבי החלפה: פנימי בלבד - להשחיל ישן החוצה. לשחרר את כל המותחנים. להשחיל חדש פנימה לבדוק מידה להשחיל סופית, לחתוך לחבר סופית (לרוב בורג עם ראש 6 מחזקים עד שנשבר, לבדוק שוב את המידה קודם) ולסוע לשלום. פנימי + חיצוני - לפרק מיכל/פסטיקים ולהשחיל מלמעלה (כידון) למטה (מנוע) רצוי במקביל למשוך את הישן ולהכניס את החדש וזאת ע"מ שתוכלו לעקוב אחרי הנטיב המדוייק. בסיום ההרכבה לא לשכוח לכוון. רצוי להחזיק יותר מפנימי אחד + סופיות במקרה וטעינו במידה וצריך להשחיל מחדש. תם הדיון ה-רדר

MexMex

New member
אוקולון? ../images/Emo5.gif

קטנוני כתמיד...מה לעשות... ידידי המלומד, באם תצליח להכניס אוקולון כשרוול פנימי לכבל, ארגז טקילה מחכה לך...לא בקבוק, לא שניים, ארגז! מדובר על שרוול ניילון (!) עם ציפוי טפלון (!) לא אוקולון (שהינו פלסטיק הנדסי, קשיח לחלוטין, הניתן לשיבוב ובעל תכונות שימון עצמיות), לא דובים ולא זבובים... אדיוס (וסליחה על הקטנוניות...)

gradar

New member
צודק סליחה../images/Emo122.gifאופס.. טפלון כמובן!

נ.ב. אולי אני אפתיע את המקס בביקור .......

MexMex

New member
../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

להפתיע? עדיף שלא...מי יודע איפה אני אהייה... לתאם ולבוא, לעומת זאת...לכבוד הוא לי, רק אל תשכח לבוא עם ציוד רכיבה
אדיוס

STIVENZ 426

New member
איזה יופי.. הפורום הזה הוא כמו אחי

הקטן... הולך לישון ב-8וחצי, מתעורר ב10-11 ...
עייפים אתם הא? או שאולי (ז-ק-נ-י-ם)?!

GalSont

New member
היער חי וקיים!

תודה רבה על התגובות והעצות.
בסוף קניתי כבל פנימי ,גירזתי אותו והשחלתי ,בינתיים זה עובד... אם זה יקרע עוד פעם בקרוב - אני אחליף את הכל. שוב תודה.

למעלה