שאלה כבדה

Sphinga

New member
שאלה כבדה

האמת שאני ובעלי מתחבטים רבות בנושא וחשבתי שאשמח לשמוע את דעתכם למרות שמדובר במשהו אישי: שנינו כרגע בלימודים, ומבחינתנו תקופה טובה לבייביס כי הגבר בבית, שנינו מאוד רוצים, אבל הפחד שלי שאני לא אסתדר עם הלימודים - יש לי עוד שנתיים. כעיקרון אמא שלי תהיה פנויה לעזור רק לי, (בת יחידה) והיא מאוד רוצה. אני יודעת שזה מאוד אישי ואינדבדואלי, אבל אם יש פה בנות שתוך כדי הלימודים היו להם ילדים אשמח לשמוע על ההתמודדויות. ומי שהגיע עד לפה - תודה!

little s

New member
ילדים בלימודים...

השאלה הראשונה היא, מה את לומדת-כי זה מאד משנה. אם אלו לימודים שדורשים פרויקטים מטורפים,קבוצות עבודה וכו'-אז זה מאד קשה, איתי למדה בחורה שהיתה מגיעה עם התינוקת להגשות של פרויקטים... אבל הכל בראש האיש תמיד הצטער שלא ילדתי כשהוא עוד היה בלימודים (סיימתי שנה לפניו) בכל אופן...גם אם תתחילי לנסות עכשיו-בתכלס זה לוקח קצת זמן עד שברל'ה יוצא...
בכל אופן בהצלחה

אמאבולי

New member
לדעתי

כמו שהזכירו לפניי, זה תלוי מה את לומדת ועד כמה הלימודים דורשים ממךזמן והשקעה. חודשים ראשונים עם תינוק הם מעייפים ומתישים מאד. אני כשלמדתי, דחפתי כמה שיותר קורסים בשנה ראשונה ושניה, וכך, בשנה שלישית, כשילדתי את בתי הבכורה, נשארו לי מינימום חובות, וגם בקורסים שהייתי חייבת ללמוד- בחרתי את המרצים שלא דורשים נוכחות, לקחתי קורס אחד בהתכתבות (שלומדים לבד את החומר/ דרך האינטרנט) ובתכל'ס הגעתי כמעט רק למבחנים (ושבוע קודם לצלם חומר...
) זה באמת בתנאי שיש חברים טובים שמסכימים להגיש איתך עבודות מרחוק, ושלומדים מקצוע לא מאד רציני. באמת כדאי לנצל את שנת הלימודים של הבעל, אח"כ בתפקיד מאד קשה לו לעזור לך וגם להנות מהילד/ה החדש/ה.

Sphinga

New member
תודה על התגובות

אני לומדת ביולוגיה וממה שהבנתי שנה ראשונה ושניה הן הקשות אצלנו - ושנה ראשונה סיימתי. אמנם ביולוגיה זה לא תואר פשוט, אבל מצד שני גם המשכו - תואר שני יחסית קשה ואין לנו כוונה לחכות עוד 4 שנים. לצערי אי אפשר כ"כ לשחק אצלנו עם הקורסים ואין קורסי קיץ שאני יכולה לקחת אבל לפי מה שאחד המרצים אמר לי שנה ג' היא יחסית מרווחת ומורכבת רק מקורסי בחירה. והדבר שהכי הכי זה ששנינו כבר רוצים וכל עוד בעלי בלימודים - יותר טוב...

candybox

New member
הו.. אמרת המון.

שנה מרווחת, שניכם כבר רוצים, בעלך בלימודים ולא בצבא, אמא שלך יכולה ורוצה לעזור לך. אם כ"כ רוצים, נראה שיש מספיק אופציות לעשות זאת, אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלכם. המון בהצלחה

candybox

New member
ד"א -

אני ילדתי את בכורי שבוע לפני תחילת הלימודים השלישית והאחרונה שלי. אבל לא עשיתי תואר בביולוגיה, אלא במדעי ההתנהגות, נראה לי פחות מסובך. בכל זאת, היו המון פרוייקטים, עבודות, תרגילים, סמינר, פרקטיקום, עבודה מעשית והיציאות של החצי היו מגוחכות בעליל - אבל.. מאוד רציתי ואמא שלי עזרה לנו המון המון!!!

משוש30

New member
סיימתי את התואר השני ואני לומדת

עכשיו לדוקטורט תוך כדי ילד. אמא שלי עוזרת לי המון ולוקחת אותו פעמיים בשבוע מהמטפלת כך שיש לי יותר זמן להשלים מטלות בלימודים. זה לא פשוט, אבל מה כן?

candybox

New member
וואו! כל הכבוד!

רק אני מתעצלת להמשיך ללמוד... וואי, אייך עושים את זה? מדהים!

טיפול בתאומים תוך כדי לימודים -

תופס
קודם כל - מזל טוב ליום הולדתך (לא רוצה שיעלם בשרשור הברכות)
הלוואי שיתגשמו כל משאלות
ך (כולל משאלת הביביס אם תבחרי בה). לגבי ילדים... התאומים שלי נולדו 5 חודשים לפני שהתחלתי ללמוד. מועד הלידה היה מתוכנן, זה שיבואו שניים - לא. נהניתי מ 5 חודשי חופשת לידה מופלאה והתחלתי את התואר. תראי, לא קל ללמוד עם ילדים בבית (ויש לי עוד אחד שהיה אז בן 3), אבל מצד שני - גם בזמן עבודה - ילדים הם לא פיקניק. אני יכולה לומר, שניצלתי המון את הזכות להעדר (תבורך האוניברסיטה) - גם מטעמי מחלות וגם לשם ימי כיף, צ'ופר וזמן איכות לכל אחד מהילדים. אישית - הייתי מנצלת את זה שיש הרבה נכונות לעזור (מצד אמך) ואת העובדה שהבעל פנוי יחסית (גם פיזית וגם ריגשית). אני יכולה לומר בוודאות - אם התאומים היו נולדים ומגיעים לגיל שנתיים תוך כדי שירות - היה לי הרבה יותר קשה (פיזית ולוגיסטית). בקרב אנשי הצבא שלומדים איתי(אנחנו דיי מעט - כ 12) ל 6 נולד ילד בשנתיים האחרונות (לחלקם ראשון ולחלקם שני) וכולם מציינים את החוויה כנפלאה והזדמנות להנות ולהתקשר לילד כשברור להם שבעתיד (עם החזרה לשירות) החוויה מהתינוק החדש תהיה שונה. בשורה התחתונה - אם שניכם רוצים, שניכם מוכנים לשאת בנטל ויש סיוע של אימך - הייתי הולכת על זה. בהצלחה

candybox

New member
עוד לא הייתי שם,

אבל מהצד השני, כשהחצי לא היה כאן להריון ולילד היה גם לו מאוד קשה והוא התאכזב פעמים רבות, אז לנצל עובדה שהוא כבר בבית נשמע לי ממש מוצלח. ושוב, וואו. אתן ממש מוצלחות

למעלה