שאלה- כאבי ראש

שאלה- כאבי ראש

הי בנות, שאלה קטנה- שמתי לב שלאחרונה אני סובלת מאוד גם מכאבי ראש בזמן המחזור... לפעמים גם לא בזמן מחזור, אבל בעיקר בתקופה הזו... מעולם לא סבלתי מכאבי ראש (לפעמים רק בזמן מחלה, אבל נדיר מאוד), ועכשיו פתאום תוקפים אותי כאבים שלא עוברים גם עם משככים... ראיתי שיש הרבה בנות שסובלות ממגרנות, יש מצב שזה קשור לאנדו? יש מצב שפיתחתי את זה, גם עם לא סבלתי אף פעם בעבר? כמובן שהשאלות האילו יופנו לשיינמן כשאפגוש אותו, אבל מנסיונכן? וגם מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים? תודההה

במבי999

New member
גם אצלי

כאבי ראש ממש מיגרנה איומה יום לפני קבלת המחזור. מעולם לא חשבתי שזה קשור....

זואילי

New member
גם אצלי

בתאריך של ווסת או ביוץ, בין אם אני על דיכוי או לא, יומיים לפני ותוך כדי - כאבי ראש. ככה אני יודעת איזה יום למחזור זה בחודש
שאלה על מיגרנות היתה חלק מהתישאול שעברתי כשאובחנתי. מה אני עושה להקל? כמובן, משככים. והקטע הוא, שכאבי מחזור או אנדו כבר אין לי כ"כ
, רק כאבי ראש.. תנסי לרשום את התאריכים בהם תוקף כאב הראש. אפשר לגלות דברים מעניינים על הטיימינג.

זהבה240

New member
תשימי לב מתי זה קורה

תרשמי לך. לפעמים זה קורה בזמן המחזור, לפעמים בזמן הביוץ , ובכל מיני תאריכים שקשורים לשינויים ההורמונאליים שהגוף עובר. האסטרוגן זו הצרה הגדולה ביותר שמובילה לכך, אבל לפעמים גם הפרוגסטרון, ולפעמים רק השינויים באיזון בין השניים. לכן, חשוב לדעת האם את על גלולות, האם שינית את הגלולות, מה יש בגלולות הללו. למשל, יכול להיות שאם את על גלולות, יעבירו אותך לגלולות שיש בהן פחות אסטרוגן. וזו תשובה גם לזואילי שעדיין יש לה מיגרנות. אז יכול להיות זואילי שזה בגלל מה שיש בגלולות שאת לוקחת. גם פרוגסטרון בלבד יכול לעשות את זה. שוב, חשוב המינון. תנסי לראות אם אפשר להעביר אותך לגלולות אחרות. מה שעוזר אלו משכחי כאבים, בעיקר אלה שבין כה עוזרים לאנדו' מהסוג של נקסין , וולטרן, נורופן וכו', או אם זו מיגרנה אז תרופות המיועדות לטיפול במיגרנה. את זה כדאי לקבל ממומחה למיגרנה ולא סתם רופא. ולפעמים עוזר גם דיקור סיני, או שינויים בתזונה בלבד. בדיקה האם זו מיגרנה או כאב ראש מסוג אחר אפשר בצורה קלה מאוד לעשות: משיגים כדור המיועד רק למיגרנות [כמו רילרט, ריזלט]. אפשר לבקש מרופא המשפחה. ולוקחים כשיש כאב ראש כזה. אם זה עוזר, סימן שזו מיגרנה. אם זה לא עוזר, אז או שזו מיגרנה מאוד חזקה, וצריך כדור אחר מאותה המשפחה, או שזו לא מיגרנה. בכל מקרה, אם זה עוזר אז זו מיגרנה בוודאות. שכן הכדורים הללו יכולים לעזור רק למיגרנות, ולא לשום כאב אחר. הבדיקה הזו היא לא המצאה שלי, אלא של הנוירולוגים המטפלים במיגרנות. זהבה

זואילי

New member
הי זהבה

זה קרה לי על מינולט ועכשיו על יסמין. לגבי שיכוך כאבים, ברגע שמתחיל לי ניצנוץ כאב, אני מיד לוקחת משהו, לא מהחזקים... ואז זה עובר או נחלש. אם עדיין מטריד, אז הכדורים שדולברג נתנה לי עושים את העבודה. היא אכן נתנה לי פעם משהו ספציפית למיגרנה, טרם יצא לי להגיע לזה לשמחתי. המיגרנות שלי או כאבי הראש הם לא ברמה שבנות כאן מספרות, על התקפים מזעזעים.

kikona126

New member
התקפים מזעזעים???

מה פתאום... מגרנה זה כיף! (רק תזכירי לי שאני אמרתי את זה בפעם הבאה שתהיה לי אחת) המעקב של המגרנות צריך להעשות על ידי 3 גורמים - רופא משפחה, ניורולוג וגניקולוג. לי אין אישור לקבל גלולות משולבות בגלל הניורולוגית. הגניקולוג שלי מצא פתרון קטן וזמני... הרופאת משפחה דואגת להשלים לי את החסר בין השניים ולהסביר לי איך לנהל אותם... לפי מה שאני הבנתי גם מסוריאנו גם מזולטי וגם מהרופאת משפחה המגרנה זה תוצר של האנדו. הניורולוגית שלי לא כל כך מסכימה עם זה והיא נגד גלולות...

זהבה240

New member
תוצר עקיף

המיגרנות הן תוצר של האנדו' לא בגלל שהן קשורות לרירית של הרחם, אלא בגלל השינויים ההורמונאליים. יש גם נשים עם תסמונת קדם וסתית בלי אנדו' שסובלות מאוד ממיגרנות. לכן שניהם במידה מסוימת צודקים. למי שיש מיגרנות עם אאורה אסור לחלוטין גלולות, כי בסוג הזה של המיגרנות נמצאה שכיחות גבוה יותר של אירועים מוחיים, וכנ"ל עם הגלולות. אבל במיגרנות 'רגילות' אין סכנת יתר. זהבה

בהחלט יש מצב שזה קשור לא

לאנדו אבל כן לשינוים ההורמונליים שעוברים עלינו ב"זכות" האנדו והגלולות שאנחנו לוקחות..... וכן יש מצב שפיתחת את זה גם עם לא סבלת מזה בעבר. להקלה על המיגרנות רצוי להגיע לנוירולוג שיתן לך את המשכחים הנכונים שיתאימו למצבך. תרגישי טוב

למעלה