שאלה - ירק...

Natiie

New member
שאלה - ירק...

מישהו יודע כיצד נקרא הירק הזה (Rutabaga) בעברית? והיכן ניתן לקנות? אני יודעת שזה הכלאה של לפת וכרוב ובטעם עדין יותר מלפת וצהבהב יותר. רוצה לקנות אבל לא נראה לי שראיתי ירק כזה בשווקים או סופרים. תודה מראש לכל העונה, נטי

ניריתי 1

New member
הי את !

לאן נעלמת ?

Natiie

New member
צודקת ../images/Emo9.gif

ואין לי שום תירוץ מוצדק להגנתי...
שתהא שבת שלום! נטי

נירהמ1

New member
נתי - Rutabaga הוא צמח ממשפחת הסלקיים

הוא לא הכלאה עם כרוב משום שכרוב ממשפחת הכרוביים. הוא יותר דומה ללפת וסלק. לא רואים אותו בשווקים. אולי יש גידולים אורגנים שלו. שווה לשאול בחנויות אורגניות.

Natiie

New member
גם זה...

ממשפחת הכרוביים
"is a root vegetable that originated as a cross between the cabbage and the turnip..." מקור אחר אומר: "The rutabaga (Brassica napobrassica), or swede, is believed to have originated from a hybrid between the turnip (Brassica rapa) and wild cabbage (Brassica oleracea)" אבל גם לפת שייכת למשפחת הכרוביים. טוב, שאלתי בינתיים את סבא מה זה ואיך אוכלים אותו, והוא אמר: "בעבר האכילו עם זה אנשים במחנות ריכוז...". אני פוגשת לא מעט מתכונים עם "רוטאבגה" ברוסית ובאנגלית, אבל מה זה בעברית אני לא יודעת ולכן לא יודעת היכן לחפש את הירק הזה. זה מסקרן אותי. בסך הכל עוד ירק שורש עם ערך תזונתי רב והייתי שמחה להכיר מה זה. שבת שלום, נטי

raya

Well-known member
רוטבגה - חיפוש בגוגל.... מניב כמה תוצאות. בעברית הוא נקרא "כרוב נפוס". קצת הסבר בקישור. רעיה

Natiie

New member
באמת...

הרוסים מכירים את זה, כמו שכתוב בפוסט. אבל אני אישית לא מכירה, לצערי. בשביל זה נאלצתי לשאול את סבא
קראתי תיאורים על הירק ברוסית ובאנגלית, ואכן יש הרבה מידע, אבל בעברית... האמת, גם לא ידעתי מה לחפש בעברית כי אין לי מושג מה השם של זה. תודה על המידע! סופ"ש נעים, נטי

למעלה