שאלה "ירוקה" ......

goldsoft

New member
שאלה "ירוקה" ......

שלום לכולם אני חדש בפורום וחדש בנושא מחשבי כף-יד ויש לי כמה שאלות קניתי HP ipaq 1710 ,מעבד 200 ,זיכרון 32 ,כרטיס הרחבה 256 1. איך המכשיר ? 2. האם אני אוכל להתקין עליו את תוכנת המפות (destinator) ? 3. מאיפה ניתן להוריד תוכנות חינמיות למכשיר ? בתודה מראש

mikeoreli

New member
אני כל כך אוהב שאלות כאלה...

מצטער שאני נתפל אבל זו שאלה די לא חכמה לקנות מוצר כלשהו ואח"כ לשאול איך הוא... אני אגיד לך את האמת המרה (ואני מתנצל על ההתבטאות הישירה והלא מיופיפת ומלוקקת) - עשית טעות כשקנית את המכשיר הזה. זה מכשיר שכולם בהלם איך HP חשבה להוציא מכשיר כל כך "דפוק" עם כל כך מעט זיכרון, מעבד חלש, בלי שום קישוריות מלבד אינפרא אדום וכל זה במחיר לא ממש שווה... לגבי התקנה של דסטינטור - אני לא מבין איך מצד אחד אתה יכול לקנות מכשיר כזה לא משהו ומצד שני לקנות תוכנה שעולה 2000 ש"ח כאשר צריך להוסיף עוד מקלט GPS (שאלה טובה אם בכלל ניתן לחבר אליו מקלט...). טכנית, אני חושב שאתה יכול להתקין אך ביצועית לא כדאי לך. התוכנה עצמה בלי המפות (שנניח שאתה תתקין על כרטיס הרחבה) שוקלת כ7 מ"ב. כלומר בתכלס אתה יכול להתקין את הדסטינטור ועוד כמה תוכנות קטנות וזהו אחרת לא יישאר לך זיכרון להריץ את אותן התוכנות, אלא אם גם אותם אתה מתקין בכרטיס זיכרון שאתה חייב לקנות למכשיר, אך הבעיה היא שקריאה מכרטיס זיכרון היא הרבה יותר איטית מקריאה מזיכרון RAM או ROM מובנים, כך שזה יאט לך עוד יותר את המכשיר. לגבי אתרים עם תוכנות תוכל לראות בשו"ת יש שם גם המלצות וגם אתרים מהם ניתן להוריד תוכנות בחינם ובתשלום. עצה קטנה - אם יש לך עוד אפשרות להחזיר את המכשיר ולקחת מכשיר אחר, אפילו כזה עם מערכת הפעלה WM2003, עשה זאת.

mikeoreli

New member
אני כל כך אוהב שאלות כאלו...

מצטער שאני נתפל אבל זו שאלה די לא חכמה לקנות מוצר כלשהו ואח"כ לשאול איך הוא... אני אגיד לך את האמת המרה (ואני מתנצל על ההתבטאות הישירה והלא מיופיפת ומלוקקת) - עשית טעות כשקנית את המכשיר הזה. זה מכשיר שכולם בהלם איך HP חשבה להוציא מכשיר כל כך "דפוק" עם כל כך מעט זיכרון, מעבד חלש, בלי שום קישוריות מלבד אינפרא אדום וכל זה במחיר לא ממש שווה... לגבי התקנה של דסטינטור - אני לא מבין איך מצד אחד אתה יכול לקנות מכשיר כזה לא משהו ומצד שני לקנות תוכנה שעולה 2000 ש"ח כאשר צריך להוסיף עוד מקלט GPS (שאלה טובה אם בכלל ניתן לחבר אליו מקלט...). טכנית, אני חושב שאתה יכול להתקין אך ביצועית לא כדאי לך. התוכנה עצמה בלי המפות (שנניח שאתה תתקין על כרטיס הרחבה) שוקלת כ7 מ"ב. כלומר בתכלס אתה יכול להתקין את הדסטינטור ועוד כמה תוכנות קטנות וזהו אחרת לא יישאר לך זיכרון להריץ את אותן התוכנות, אלא אם גם אותם אתה מתקין בכרטיס זיכרון שאתה חייב לקנות למכשיר, אך הבעיה היא שקריאה מכרטיס זיכרון היא הרבה יותר איטית מקריאה מזיכרון RAM או ROM מובנים, כך שזה יאט לך עוד יותר את המכשיר. לגבי אתרים עם תוכנות תוכל לראות בשו"ת יש שם גם המלצות וגם אתרים מהם ניתן להוריד תוכנות בחינם ובתשלום. עצה קטנה - אם יש לך עוד אפשרות להחזיר את המכשיר ולקחת מכשיר אחר, אפילו כזה עם מערכת הפעלה WM2003, עשה זאת.

Tazz

Active member
אל תקשיב לו הוא מגזים...

טוב לא לגמרי אל תקשיב לו אבל יש כמה אי דיוקים במה שהוא אמר: קודם כל להגיד לך שעשית טעות הוא לא יכול להגיד, כי הוא לא יודע כמה שילמת על המכשיר ומה הדרישות שלך ממנו! (יש הרבה אנשים שלא צריכים בלוטופ' וכדומה...) בנוגע למה שהוא אמר על המכשיר נטו, גם יש לי כמה השגות כאשר הראשונה שבהן היא סוגיית המחיר- ביקור קצר בzap ילמד אותך ש1710 הוא המכשיר פוקט פיסי הכי זול שיש שפועל תחת המערכת הפעלה החדשה wm2003(אפילו לא בהכרח se), נקודה! וככזה צריך להתייחס אליו בהתאם ולקהל היעד שלו ואי אפשר גם להגיד שהוא לא שווה את המחיר שלו כי פשוט אין אף מכשיר יותר זול... בנוגע לביצועים שלו קבל ציטוט מcnet שערכו עליו ביקורת: "In CNET Labs' tests, the rz1710 exceeded our expectations. Equipped with Samsung's 203MHz S3C2410 processor, its overall performance was actually superior to that of the Asus MyPal A730, which has Intel's 520MHz PXA270 XScale processor, and its graphics performance was on a par with that of other Pocket PCs. " בנוסף אל תשכח שהוא אחד המכשירים הקטנים ביותר והקלים ביותר שיש, הסוללה שלו מחזיקה להמון זמן, המסך שלו מעולה ויש לו עוד כמה יתרונות על פני מכשירים אחרים... בסוף היום הכל שאלה של איך המכשיר עונה על הדרישות שלך כדי לברר האם עשית טעות

mikeoreli

New member
המממ...

אני מגזים?!?!?!?!?
אז ככה. המכשיר הזה אכן מתאים לאנשים מסויימים. עבור אותם אלו שצריכים מכשיר פשוט ביותר לניהול יומן ואולי עוד כמה דברים. אך עבור מי שרוצה להתקין עליו דסטינטור ומחפש עוד תוכנות חינמיות אני חושש שזה לא המכשיר המתאים. לגבי המחיר, אתה צודק מאוד. בארץ הוא הכי זול שיש, אך בארה"ב לא. הרבה מאוד ישראלים (לא הרוב אבל עדיין כמות לא קטנה) קונה את המכשירים בארה"ב. במחיר שקונים אותו שם, אפשר לקנות DELL אלחוטי עם מעבד של אינטל יותר חזק ויותר מהיר. אם בארץ היו מתמחרים את הדל באותה צורה כמו שמתמחרים את ה1710 פה בארץ, אני משער שכמות הקונים של ה1710 הייתה שואפת לאפס... לגבי הביצועים, אני מציע שתסתכל לא רק במה שאנשים כותבים אולי באופן לא אובייקטיבי אלא גם מה מכשירים כותבים, לדוגמא במבחני ביצועים. אני אתן לך לדוגמא את הכתבה של PDAGOLD שעם כל הכבוד לCNET, זה אחד מהאתרים החדשותיים והביקורתיים הטובים ביותר ובהחלט יותר מCNET. אני מציע שתתמקד בתוצאות המבחנים המצויים בכתבה ובסיכום שלה. אני לא מבין איך בCNET הגיעו לכך שהRZ1710 יותר טוב מהAsus A730 למרות שהוא ידוע כמכשיר VGA איטי ודפוק.... למעשה, בBRIGHTHAND הייתה הודעה כי HP למעשה הולכת לתכנן מחדש ולשדרג את ה1710 וה6315 בגלל שהם קבלו כל כך הרבה ביקורות רעות מלקוחות ומבקרי מכשירים. כלומר...יש סיבה להגזמה לא?

Tazz

Active member
נגעת בנקודת המפתח לפי דעתי

כשדיברת על המחיר בחו"ל נגעת בנקודת המפתח- המחיר בחו"ל של המכשיר כשהוא יצא היה 280 דולר (זהה לזה של הדל אקס30 עם הwi fi והבלוטופ') וככזה אני מסכים בהחלט שהוא היה אחד העסקאות הגרועות ביותר והוא באמת קיבל ביקורות צוננות (בלשון המעטה) אבל תסתכל שניה על המצב בארץ - האי פאק 1710 נמכר ב1200 ש"ח והאקס 30 נמכר ב1850 ש"ח, תוספת של מעל 50 אחוז!! והסתכלתי גם ב2 האתרים שנתת- אמרת להסתכל בבחינות ביצועים ש-pdagold עשו והסתכלתי- בטבלה האחרונה של ביצועים כוללים הם רשמו: Surprisingly, the overall performance is better than one would expect ואמרת לי להסתכל בסיכום של pdagold אז אני אומר תסתכל בסיכום של האתר השני שנתת, של brighthand: The rz1715 has gotten a bad reputation in the handheld industry for being unattractive, slow, and lacking sufficient storage capacity. After having used this handheld, I have to disagree with the people who are giving it a bad rap. It is quite fast enough for its target market, and the addition of an inexpensive SD card bumps its storage capacity up considerably. Beauty is in the eye of the beholder, but this device, at the very least, is dull looking rather than ugly. First-time handheld buyers should really consider the rz1715 for its decent feature set at a good price. וזה לאחר שhp הורידו את המחיר מ280 דולר ל250 דולר (שדרך אגב זה עוד קטע מוזר שהמחיר בארץ יותר זול מהמחיר בחו"ל?
250 דולר+מע"מ> 1199 ש"ח כולל משלוח) אז אתה מבין למה אני בכל זאת חושב שאתה מגזים?

mikeoreli

New member
אני מציע שתקרא בין השורות....

המחבר ציין כי המכשיר מספיק מהיר עבור קהל היעד שלו. כמו שציינתי כבר, מי שרוצה להתקין על המכשיר הזה דסטינטור ועוד כמה תוכנות, הוא לא קהל היעד של המכשיר. המכשיר אכן יטפל בכל התוכנות, רק שבתוכנות הקצת יותר כבדות (מעניין באמת איך הדסטינטור עובד על זה...) מצויין שהוא די איטי. אציין דבר אחד, לי הייתקה קסיופיאה E200 עם מעבד 200 מה"ץ ולא הרגשתי שהוא איטי עד שהתחלתי לנסות עליו כל מני תוכנות שדורשות קצת יותר ואז איטיותו מול מכשירים אחרים התגלתה. אתה חייב גם להבין דבר אחד שמשום מה שוכחים לציין - נכון שאפשר להגדיל את כמות הזיכרון לשמירת תוכנות ע"י כרטיס. הבעיה היא שבהנחה שהכרטיס מהיר, מהירות הקריאה ממנו היא יותר איטית מROM והרבה יותר מRAM. אז שוב, כמו שציינתי וחשוב שתבין - מי שרוצה יומן משוכלל עם התקנה של עוד כמה תוכנות קטנות - המכשיר סביר, ואם הוא לא יכול לקנות בארה"ב, שייקנה את ה1710 בארץ. מי שרוצה יותר מזה... וידאו מלא, משחקים כבדים, דסטינטור, תוכנות כבדות אחרות, התעסקות עם קבצים גדולים - זה לא המכשיר בשבילו.

Tazz

Active member
סבבה אני מסכים איתך לגמרי

מסכים עם כל מילה שרשמת בהודעה הזאת! ועכשיו סתם בשביל הקטע תקרא את ההודעה הראשונה שרשמת לבחור שהרגע קנה את המכשיר ותראה את ההבדל...

mikeoreli

New member
אשמח אם תסביר לי מה ההבדל?

בעיקרון - המכשיר על הפנים עבור 90% או יותר מהאנשים שרוכשים PPC. רוב האנשים הללו לא רוצים ארגונית משוכללת ויפה אלא מחשב כף יד. ברגע שהבחור רשם דסטינטור ו-1710 הבנתי שהמכשיר לא בשבילו, ולכן זו הייתה טעות בשבילו לקנות את המכשיר. HP כנראה יצרה את המכשיר הזה בגלל שרצתה לקחת לקוחות של פאלם שיש להם למשל את הVX ורוצים לקנות PPC של HP, משהו כמו שMITEC עשתה (ואין לי שמץ אם הצליחה או לא...). אם ההערכה הזו נכונה אז צריך לדעתי להעיף את מי שחשב כך... אפילו פאלם התעוררה לבסוף מהאשליה שמסך 160X160 ומשחקים ותוכנות בעיצוב מעאפן מספיקים (מעניין מתי הם יתעוררו ויבינו שמכשיר בלי WIFI מובנה גם לא מספיק?...).

castroman

New member
מייק ../images/Emo3.gif

אם הדסטינטור עובד על iPaq 3660 כמו שצריך אני מניח שגם ב1710 הוא יעבוד, אומנם לא כמו על ה4700, אבל הוא יעבוד...

Tazz

Active member
אוקיי בשמחה

דבר ראשון הבחור שאל אם הוא יוכל להתקין דסטיניטור, זאת אומרת שהוא לא קנה את המכשיר בשביל להתקין בו דסטיניטור ואז ראה שהוא לא יכול ואז הוא הבין שהוא עשה טעות, הוא ידע מראש שאולי הוא לא יוכל... (ודרך אגב אני עדין לגמרי לא בטוח שהוא באמת לא יכול) הוא גם רשם שהוא חדש בתחום ולא זה ה-קהל יעד של המכשיר? בתור מכשיר ראשון לנסות ולראות מה באמת הדרישות שלך ומה אתה צריך ואז אחרי שהוא יבין מה הוא צריך הוא ידע יותר טוב מה לקנות בתור מכשיר שני (אם בכלל... יכול מאוד להיות שהוא פשוט יחליט שזה לא בשבילו ומזל שהוא לא קנה את המכשיר הכי טוב בשוק ובזבז סתם 3000 שקל) נקודה אחרונה- ה1710 הוא כן מחשב כף יד למרות המעבד היחסית חלש, חוסר הזיכרון וחוסר בקישוריות ואני בטוח שהוא יריץ בהצלחה לפחות 95% מהתכונות בשוק אז אני פשוט אומר, אל תחליט בשבילו אם הוא עשה טעות... למה סתם לדכא בנאדם שהרגע קנה מכשיר חדש (אפילו אם הוא עשה טעות) ובלי קשר גם חבר חדש בפורום. אפשר להסביר לו מה החסרונות של המכשיר שלו ומה היתרונות ולראות אם זה מה שהוא חיפש ואם אין מכשיר אחר שהיה עונה על הדרישות שלו יותר טוב אבל מה אתה אמרת לו? עשית טעות, תחליף אותו. לעומת ההודעה האחרונה שהסכמתי איתה שהיתה עניינית מאוד ובה באמת פירטת את העובדות איך שהן בלי להחליט על דעתך

mikeoreli

New member
תראה...

כבר בהתחלה כתבתי כי אני מתנצל על השפה הישירה והלא מלוקקת של "תתחדש, קנית מכשיר אחלה" וכו... וזה שוב בגלל שלפי איך שהוא כתב, נראה כי מה שהוא צריך או רוצה צורך מכשיר יותר חזק ועם יותר אפשרויות. בדרך כלל מי שמתקין דסטינטור, שדרך אגב זו תוכנה שעולה כמעט כפליים מהמכשיר הזה וזצריך להוסיף עוד מקלט GPS בהנחה שאפשר לחבר אליו מקלט, לא מסתפק במכשיר כזה (מה גם שמעלה את הספק שהוא אכן הולך לקנות את התוכנה...) המכשיר הזה יכול להריץ את הדסטינטור בהנחה שהוא שומר את המפות בכרטיס הרחבה אחרת באמת תיהיה לו בעיה כי למכשיר יש סה"כ 32 מ"ב זיכרון שמתוכם הוא יכול להשתמש רק ב25 מ"ב. הדסטינטור עצמו עם המפות שוקל כ15 מ"ב, נניח יש לו עוד פגישות, תוכנת העברית ועוד כמה תוכנות ומשחקים - זה כבר משהו כמו 5 מ"ב. אל תשכח שצריך עוד זיכרון להרצת התוכנות - כך שבשביל זה נשאר לו כ5 מ"ב. אני לא יודע איך הדסטינטור מסתדר עם כמות כזו של זיכרון פנוי...(כל זה בהנחה שהוא לא מפעיל כמה תוכנות בו-זמנית כי אחרת בכלל חבל על הזמן) לעומת זאת, אם הוא קונה כרטיס זיכרון שהוא הולך להשתמש בו כזיכרון לשמירת התוכנות אז הוא פתר בעיה אחת (הזיכרון) אך יצר בעיה אחרת - זלילת משאבי הסוללה שכן כרטיס זיכרון צורך יותר אנרגיה וכן כמו שציינתי מהירות הקריאה מכרטיס זיכרון היא יותר איטית מקריאה מזיכרון ROM ו RAM מה שגורם למכשיר להיות יותר איטי. בגלל שכיום לרוב המכשירים יש יותר זיכרון ומעבד יותר חזק, מפתחים משחקים ותוכנות יותר כבדים שצורכים יותר זיכרון ויותר משאבי מעבד. לכן המכשיר הזה לא מתאים לו ולרוב המוחץ של משתמשי הפוקט פיסי ולכן HP שולחת את המכשיר לתכנון מחדש.

Tazz

Active member
הזכרת לי שאלה בלי קשר

הסיבה שיש רק 25 מ"ב זיכרון למשתמש לא אומרת שה6-7 מגה הנותרים הם בשביל המערכת להריץ תוכניות ואפשר בלב שקט למלא את ה25 מ"ב לשימושך? אני זוכר פשוט מהקסיופיה הישן שלי (e-11) שהיה בו 8 מגה ושהיה לך אופציה לשנות כמה זיכרון ישמש את המערכת להרצת תוכניות וכמה בשביל המשתמש לשמור בו דברים

mikeoreli

New member
לא

אם אני זוכר נכון, בזכרונות RAM מסוג NAND שהם יותר זולים חלק מהזיכרון לא ניתן לשימוש. זה כמו שאתה רואה בביקורות מסויימות את המשפט "64 מ"ב RAM (רק 56 מ"ב זמינים למשתמש)", אז במכשיר הזה זה אותו הדבר רק עם פחות זיכרון...

Tazz

Active member
לא נשמע הגיוני

סתם ככה לא זמינים? לא יכול להיות שהסיבה שהם לא זמינים זה בגלל שהמערכת משתמשת בהם? וnand אם אני לא טועה זה זיכרון פלאש ככה שזה לא המקרה (מה שמזכיר לי שב1710 יש משהו כמו עוד 10 מ"ב זיכרון פלאש לשימוש המשתמש)

mikeoreli

New member
זאת הטכנולוגיה...

זכרונות NAND במכשירי הפוקט פיסי הם זיכרונות RAM. אתה צודק, יש עוד 10 מ"ב של זיכרון FLASHROM ששכחתי מהם. השאלה שחוזרת על עצמה כל פעם בדיון הזה - "האם זה מספיק למשתמש הממוצע בפוקט פיסי?" לדעתי ולדעת רבים - לא. למשתמשים קלים או לכאלה שלא סגורים בתמחור של המכשיר בארץ הוא מתאים, אך כאלה קיימים בודדים. כל האשר מוכנים להשקיע עוד כמה מאות כדי לקבל משהו שאפשר לעבוד איתו בצורה פחות מוגבלת.

Tazz

Active member
כן, הסתכלתי גם בpdagold בנתיים

וראיתי שבאמת הזיכרון הכללי הוא 27.26 מ"ב (כולל זיכרון למערכת כאילו) ולא רק זיכרון למשתמש לשמור דברים... בקשר אבל לnand אני עדין חושב שזה זיכרונות פלאש (non-voltage) וזה לא המקרה שעליו אנחנו מדברים ב1710

למעלה