שאלה יצירתית:

אפרתש

New member
שאלה יצירתית:

אנא עיזרו לי! אני מחפשת רעיונות למשהו שהוא - קל לעשות אותו מחומרים זמינים (למשל - חרוזים, צדפים, חוטים מסוגים שונים, הכדורי ספוג הצבעוניים האלה, מנקי מקטרות...) משעשע ילדים בני 4-5 לתת לכם כיוון על מה אני מדברת - חשבתי על בובה עשויה חרוזים (לא שאני יודעת איך בדיוק לעשות את זה). או ליצור איזה משחק, משהו שצריכים לעשות איתו משהו - חרוז קשור לחוט, והחוט מחובר ל?????, ואז צריך להקפיץ את החרוז ו... (לא יודעת
).

א אוהל

New member
יש ספר של יצירה עם ילדים

רוב החומרים שם הם ממוחזרים. מתאים לילדים מגיל 4 בערך - ממש נחמד. הילדה שלי עדיין קטנה מדי לפעילויות שם, אז בינתיים אני סתם מעיינת בו להנאתי. בנוסף על כך, את יכולה לפנות לפורום אמנות שימשוית כאן בתפוז (מס' 505) יש שם בקטגורית המאמרים מאמרי על יצירה עם ילדים ואני בטוחה גם שמשתתפות הפורום יוכלו לעזור לך ברעיונות והסברים.

אמברון

New member
יש לי יש לי יש לי

מכירה את הצינורות שמרשרשים ועושים קולות של גשם? אז אפשר להכין לבד. חומרים: גליל נייר כסף, סיכות (של תפירה), אורז, נייר, צבעים ודבק. אופן ההכנה: קודם כל מציירים על הנייר - ציור צבעוני, של כולם... תוקעים את הסיכות (אמא תוקעת או שהילד מסייע בזהירות) לאורך הקווים האלכסוניים (בספירלה) של הגליל (מרווח של סנטימטר +- בין סיכה לסיכה). אוטמים פתח אחד בנייר ודבק ומכניסים פנימה את האורז (כחצי כוס - תלוי בגודל הגליל). אוטמים את הצד השני ומצפים את הגליל בציור שהכנתם קודם. אחרי שזה מוכן, מנדנדים מצד לצד... נעיםםםםםםםםם אנחנו המצאנו סיפור ושיר גשם.

אפרתש

New member
מקסים!

הבנתי נכון - הסיכות נעוצות פנימה, ככה שגרגרי האורז נופלים ביניהן?

אלדורית

New member
מלאן דברים

קולב מתכת הכי פושטי, חוט דיג (שקוף מפלסטיק), חרוזים: קושרים חוטים לחלק התחתון של הקולב ומשחילים חרוזים=וילון חרוזים פרטי קטן/מובייל לחצר במסיבות לגיל 4-5: מנקי מקטרות+חרוזים מושחלים עליהם=צמידים/אצעדות שאריות בדים וכל מיני דברים קטנים מדביקים בכל מיני צורות על פיסות קרטון שנגזרו מקופסאות קרטון=קולאז'ים גביע יוגורט מחורר בתחתית, דרכו מושחל חבל קצר או שרוך (קשר בקצה שלא יצא דרך החור), ובקצה השני קשור מכסה של בקבוק חלב/שוקו= משחק מוטוריקה (צריך להחזיק את הגביע ולקלוע את המכסה לתוכו, ככל שהשרוך ארוך יותר המשימה קשה יותר). נדמה לי שזה מה שהתכוונת (לא?) בובות על חוט מגביעי אקטימל מחוברים בחוטים ומצופים בנייר קרפ (לנו יש ג'ירפה יפה כזאת) נחשים שעשויים מ(המון) מכסים של בקבוקי שוקו/חלב מחוררים ומושחלים על שרוך (לראש אפשר גביע אקטימל, ומדביקים עיניים ולשון; למתקדמים אפשר להכין כלב תחש) בתי בובות מקופסאות קרטון מצופים ניירות עטיפה צבעוניים. עוד?

אפרתש

New member
המון ... תודה

עכשו אני צריכה לבחור מה אני אהיה מסוגלת לעשות ... ואם יש לעוד מישהו עוד רעיונות - אני אשמח לשמוע עוד.

אלדורית

New member
נו, אז עוד, וגם לקטנים יותר

* לאסוף עלים שונים, לצבוע בגואש ולהטביע על נייר. * מסכות משקיות נייר (את גוזרת פתחים לעיניים, אף ופה, והם מעטרים בנייר קרפ ובצבעים). * בשביל ממש פיצים שרק נהנים להדביק מדבקות סתם: אני אוספת את כל הסטיקרים המאוסים לאוטו (זיהום סביבתי ויזואלי), גוזרת אותם (ריפוי בעיסוק בשבילי) לכל מיני צורות (או רק מלבנים אם אני לא יצירתית) ונותנת לקטנה להדביק על נייר. * לגדולים יותר, ברוח דומה: לאסוף מגנטים של פרסומות (עוד דבר מאוס) ולהשתמש בהם להכנת מגנטים יפים למקרר, כשמדביקים אותם מאחורי הדברים הבאים: ציורים קטנים (על קרטון, או, למתקדמים, על נייר שמודבק לקרטון ביצוע) או יצירות מחומרים קנויים שונים (כמו חרוזים מתגהצים, גיליונות פלסטיק שאפשר לצייר עליהם, פימו--אבל צריך להכין משהו די קל, כי אלה לא מגנטים חזקים), ואפילו תמונות של הילדים עם מסגרת קרטון שהם מכינים. * בכלל מסגרות לתמונות (מתנה טובה לסבים אם את מנדבת גם תמונה): מקרטון סתם שמדביקים עליו, ממקלות ארטיק, מקרטון עבה (של קופסאות מהסופר) עטוף בנייר כסף שחורתים בו (כדאי גם להדביק את נייר הכסף מאחורה, לא רק לעטוף). * לשמור מקלות ארטיקים (זו העונה!) בשביל כל מיני דברים, למשל, בובות תאטרון (בובה מקרטון מעשה ידי הילדה, מודבקת על המקל). גם לי יש כל מיני ספרי "יצירה", אבל רוב הדברים הכיפים באים לבד מהחומרים (או איזה משהו בין מה שהספרים מציעים לבין מה שיש בבית).

אפרתש

New member
מדבקות זה חזק אצלנו

ובאמת כבר עשינו יצירות משלל סטיקרים שחילקו לנו בתיבת הדואר. כל מיני "כן להסכם" ו"לא להתנתקות" הפכו אצלנו ליצירות פאר.

ענתש

New member
אז אצלינו הלהיט - מדבקות על דיסקים

(צרובים ש"יצאו מהמחזור" או שלא צריך יותר, שנינו בעסקי ההי טק אז יש לנו הרבה כאלו
). מדביקים כמה שרוצים ואז קושרים בחוט ויש מובייל שגם עשינו בעצמינו וגם מבריק ומסתובב.

למעלה