שאלה - יוצרים זרים

יוסי99

New member
שאלה - יוצרים זרים

ובעיקר אמריקאים\אנגלים אני רוצה להזמין לחברתי ספר מחו"ל (The autobiography of Malcolm X, מומלץ בחום לאנשים עם טיפה יכולת לקריאה ביקורתית), ועל הדרך אני בטח אזמין לעצמי עוד כמה ספרים - תהיתי אם יש למישהו כאן המלצות על ספר מעניין\טוב במיוחד ששווה לקרוא, בהתחשב בזה - שאני לא מחפש את "החדש של פול אוסטר" או משהו בסגנון - שרומנים של מאות עמודים אני לא קורא מגיל 12 בערך (ועד גיל 12 הספקתי הרבה..) - שיש לי חיבה מסוימת לביטניקים, מתוך הספרות האמריקאית (אבל את הרוב קראתי כמובן) - שאני פתוח גם לספרים שהם לא פרוזה (עיון, שירה.. anything goes) המון המון תודה מראש לכולם..

TangoTango

New member
היי יוסי

אז ככה, אם אתה אוהב את הביטניקים אני בטוחה שאין צורך להזכיר את וויליאם ס. בורוז (naked lunch) וג´ק קרואק (on the road). הייתי רוצה להמליץ לך על ספר די מטורף שקראתי לאחרונה בשם "אדון החצר" (lord of the barnyard) מאת טריסטן אגולף. הספר מספר על ילד שגדל בעיירה קטנה ורדומה בארה"ב המאכלסת את כל סוגי ה"ווייט טראש" האפשרי, אנשים בורים ומתחסדים. אחרי הסבל האיום שנגרם לו בימי ילדותו הוא חוזר לעיירה על מנת לנקום...הסיפור הוא בדיוני לגמרי, סוחף ומופרע. עוד המלצה: ספר שהוא פחות פרוזה, אך נקרא בתחושה של ספר מתח. זהו ספר בשם "המשפט האחרון של פרמה" מאת סיימון סינג´ (Simon Singh) המספר על החידה המתמטית בת ה-385 שנה שפוצחה לפני שנים ספורות. אני מבטיחה לך שהרבה מתמטיקה לא תמצא שם, אך תוכל לקרוא על האנשים שניסו לפצח את החידה (תככים, התאבדויות)וגם הרבה מסביב. נכתב בלשון קולחת ופשוט מרתק. הממ... מה עוד? על קורט וונגוט (Kurt Vonnegut) שמעת?

ביאנה

New member
אם אפשר

אני אל מכירה אף ספר מהספרים שציינה טנגו וגם מהספרים שלך אבל אני יודעת שאם האנגלית שלי הייתה מספיק טובה הייתי קוראת את ספריו של סטיפן קינג באנגלית- פשוט מדהים- אם לא קראת "דברים שצריך" (NEEDFUL THINGS) ונדודי שינה )unsomnia( . שני ספרים מעולים- ארוכים ומעולים וגם the stand של קינג מעולה (כך לפחות סיפרו לי) בהצלחה! ביאנה

יוסי99

New member
לצערי\לשמחתי 3 מתוך 4

קראתי. כמובן שהשניים הראשונים, למרות שאת נייקד לאנצ´ אהבתי פחות. לגבי המשפט של פרמה, יש גרסה מקוצרת באינטרנט, בלי התככים, זה הספיק לי מבחינת העניין.. תודה על ההמלצות, השם קורט וונגוט מוכר לי (הוא כותב סיפורים קצרים, לא?) , אבל רק השם.. אפשר יותר פרטים (פרטים על הסופר אני כבר אמצא, יותר בכיוון של המלצה על ספר ספציפי) נ.ב. אם אהבת את בורוז וקרואק, אני ממליץ לך לקרוא את בוקובסקי - הוא קצת יותר מחובר לקרקע, אבל סופר-מחונן בכתיבה ואם יודעים למצוא גם קצת מעבר לזה בין השורות אז בכלל.. או ספרי שירה שלו, או "Notes of a dirty old man" כאשר זו המלצה עם אזהרה בצידה - לא לבעלי קיבה עדינה.. ועוד המלצה בנושא הביט - Bound for glory, של הפולק-סינגר האמריקאי Woody Gutrhie, שנחשב ע"י רבים לאבי מהפכת הביט, גם של הביטניקים, גם של בוב דילן וכו. הוא כתב ספר אוטוביוגרפי שהוא גם מסע לתוך אמריקה, רק שזה מסע לתוך אמריקה של לפני הביט, אמריקה התשושה שהולידה אותם, שבה הוא מטייל עם גיטרה ומחפש עתיד שונה (זה בערך מה שאני זוכר)-

TangoTango

New member
קורט וונגוט

קורט וונגוט הוא סופר אמריקני שכותב בצורה סוריאליסטית והזויה, לכן דרוש זמן כדי להתחבר אליו ואל הדרך בה הוא מספר את הסיפור. בין ספריו הבולטים תוכל למצוא את: Cat´s Cradle Mother Night Slaughter House Five אני מציעה שתכנס לאמזון, ותקרא כמה פרקים לדוגמה. (אם הם מוצעים שם) נ.ב האם שמעת על Margaret Atwood וספרה המצוין The Handmaid´s Tale? (בסגנון 1984)

יוסי99

New member
אני מתחי לחוש בורות מסוימת..

אבל לא, גם אותה אני לא מכיר.. 1984 הוא לא מהספרים החביבים עליי - יותר מדי השקעה ברעיון מוגבל משהו לדעתי (למרות שהספר כידוע מצויין). את חוות החיות אהבתי הרבה יותר. אני אכן אבדוק את שני הסופרים באמזון, תודה. בכל מקרה, עם קצת מחשבה וחיפוש הגעתי לרשימה ארוכה שאותה אצטרך לצמצם, אלא אם כן אני מתכנן להפסיק ללמוד ולהתחיל לעבוד במשרה מלאה כדי לממן לעצמי ספרים, וגם למצוא זמן וכוח לקרוא אותם.. תודה רבה על העזרה, ואם את מחפשת משהו מעניין לקרוא את יודעת איפה להשיג אותי, אולי אוכל להחזיר לך טובה..

father2B

New member
עוד מספריו של קורט וונגוט...

עריסת החתול, אמא לילה, ארוחת בוקר של אלופים, בית מטבחיים חמש, הסירנות של טיטאן, יברך אותך אלוהים, אדון רוזווטר, ציפור כלא, דיק הצלף... אגב לא פרוזה אלא שירה יותר...קראת מסיפרי שיריו של צ´ארלס בוקובסקי?

moben

New member
ספר מדהים ומפתיע

הוא ספרו של מוחמד מרבט MOHAMED MRABET A LOVE WITH A FEW HAIRS הספר נכתב בעצם עם פול באוליס, ומרבט הוא מספר מרוקאי מלא הומור וחן, זה סיפור אהבה מודרני שנקרא כמו אגדה למבוגרים. הסוף מאוד מפתיע. יצא לאור בהוצאת סיטי לייטס. על אף שמרסט הוא מרוקאי לי הוא הזכיר את בראוטיגן בסגנון הסיפור שלו, הרבה יותר מאשר את בן ג´לון.

יוסי99

New member
בן-ג´לון

מוכשר, אבל נושא מטען היסטורי\תרבותי כבד מדי בכתיבתו לטעמי. את "גזענות כפי שהסברתי לבתי" אהבתי, אבל "הסגר" כבר היה די בלתי נסבל..

moben

New member
בן ג´לון "מוחא החכם מוחא השוטה"

לא אהבתי בכלל את "הגזענות", לדעתי זה ספר פשטני וגם יומרני. אני ממליץ לך על "מוחא החכם, מוחא השוטה" שיצא בהוצאת כרמל (ותוכל למצוא אותו ב 20 שח ברשת צומת ספרים, ראיתי אותו שם לפני כמה ימים), או את "בן החולות" או את "העיניים המורדות". מצד שני הוא כתב הרבה מאוד ספרים, ומפרסם רומן כל חצי שנה או שנה, לפעמים הוא חוזר על עצמו יותר מדיי, ובכל זאת יש תמיד משהו מעניין בספריו.

יוסי99

New member
הגזענות

עד כמה שאני זוכר זה בעקרון ספר שבאמת נועד לילדים, לא סוג של מטאפורה. יחסית לזה, הוא מצויין. ברור שיש לו את המגבלות שלו (אידיאולוגיות + רמת ההפשטה גובה קרבנות כמובן).

Erez-S

New member
ריצ´רד בראוטיגן

בראוטיגן הוא ביטניק לשעבר שהתאבד ב- 84´ וסיפרו האחרון שהוצא לאור ב- 82´ אשר נקרא "כדי שהרוח לא תישא זאת לכל עבר" (So the Wind Won´t Blow it All Away) הוא ספר קצר למדי ומדהים מבחינתי. עמוק מאוד וכתוב נפלא. אפשר ממש להרגיש את כל מה שקורה שם. בראוטיגן התרועע עם קרואק, גינסברג ובורוז בזמנם והוציא כמה ספרים, ולאחר מכן עזב את זרם הביטניקים. אם אהבת את הביטניקים הנ"ל יכול להיות שתאהב גם אותו. הוא באמת מצויין. יצא לא מזמן התרגום של "כדי שהרוח..." בהוצאת גוונים בשחור. תרגום משובח.

למעלה