עורכי דין תמיד משקרים, ואילו שופטים דוברי אמת תמיד. שופט ועו"ד נפגשו בביה"מ, ואחד מהם אמר לשני: "אם היו שואלים אותך אם אני עו"ד, היית עונה שלא." מי היה יכול להגיד את המשפט? 1. שניהם יכולים להגיד את המשפט 2. רק השופט 3. רק עורך הדין 4. אף אחד מהם
זה יכול להיות רק העו"ד. אפשר לבדוק - נקרא לדובר שאותו מצטטים דובר א' ולדובר השני דובר ב'. בהנחה שא' הוא העו"ד - הוא משקר ולכן אומר שהשופט היה אומר :"לא" (היה הופך את תשובת השופט). בהנחה שא' הוא השופט - הוא היה דובר אמת (לא הופך את תשובת עו"ד) שהייתה - כן. ולכן רק העו"ד יכל להגיד זאת..
3. רק העו"ד בוא נניח שהשופט אומר לעו"ד. מכאן שמה שיקרה עכשיו הוא נכון - שאלו את העו"ד, והעו"ד אמר "לא". אבל זה לא יתכן שהעו"ד יגיד את זה, ומכאן שהשופט לא יכול להגיד את זה. (מכאן שתשובות 1 ו-2 נפסלות) בוא נניח שהעו"ד אומר לשופט, ומכאן שמה שיקרה עכשיו הוא שקרי - שאלו את השופט, והשופט אמר לא. אבל זה נכון, כי במציאות השופט היה אומר כן.. להסביר שאלות אמת ושקר זה מסובך...
האמת שהיו לי איזה 4-5 טעויות כאלו היום, אבל להגנתי הן התחילו כשהתחלתי לפתור ליד המחשב, והתגברו מאוחר בלילה. בבוקר, כשאני לא ליד הצחשב, טעויות כאלו נעשות נדירות למדי, למזלי.
עורך הדין. שאלה מעניינת: אדם מגי לשערי שמיים. יש שתי דלתות שמובילות אחת לגן עדן ואחת לגיהינום. יש שני מלאכים- אחד רע ואחד טוב. האדם צריך לשאול את שניהם את אותה השאלה על מנת לדעת ב ד י ו ק איפה הדלת לגן עדן. מהי השאלה?
שאלו אותי את זה פעם כשהייתי בכיתה ו' בערך, ומאז אני זוכר את זה.. שואלים "אם אני אשאל את הבחור השני, איפה הוא יגיד לי שהדלת לגן עדן נמצאת?" ואחרי ששאלנו, הולכים לדלת השניה..
השאלה תהיה- אם אני אשל את חברך אם התשובה שאתה תתן לי תהיה נכונה ותוביל אותי לגן עדן ? מי שיגיד שהחבר שלו יגיד על תשובתו שהיא שקר- הוא הרע. אההההההה.... תגיד שזה לא נכון