שאלה טריקית למדי

johngalt2

New member
שאלה טריקית למדי

עורכי דין תמיד משקרים, ואילו שופטים דוברי אמת תמיד. שופט ועו"ד נפגשו בביה"מ, ואחד מהם אמר לשני: "אם היו שואלים אותך אם אני עו"ד, היית עונה שלא." מי היה יכול להגיד את המשפט? 1. שניהם יכולים להגיד את המשפט 2. רק השופט 3. רק עורך הדין 4. אף אחד מהם

benda2109

New member
לדעתי

זה יכול להיות רק העו"ד. אפשר לבדוק - נקרא לדובר שאותו מצטטים דובר א' ולדובר השני דובר ב'. בהנחה שא' הוא העו"ד - הוא משקר ולכן אומר שהשופט היה אומר :"לא" (היה הופך את תשובת השופט). בהנחה שא' הוא השופט - הוא היה דובר אמת (לא הופך את תשובת עו"ד) שהייתה - כן. ולכן רק העו"ד יכל להגיד זאת..

ליטן א

New member
התשובה היא

3. רק העו"ד בוא נניח שהשופט אומר לעו"ד. מכאן שמה שיקרה עכשיו הוא נכון - שאלו את העו"ד, והעו"ד אמר "לא". אבל זה לא יתכן שהעו"ד יגיד את זה, ומכאן שהשופט לא יכול להגיד את זה. (מכאן שתשובות 1 ו-2 נפסלות) בוא נניח שהעו"ד אומר לשופט, ומכאן שמה שיקרה עכשיו הוא שקרי - שאלו את השופט, והשופט אמר לא. אבל זה נכון, כי במציאות השופט היה אומר כן.. להסביר שאלות אמת ושקר זה מסובך...
מקווה שהבנת

johngalt2

New member
אהה!!

בקשר למה ששאלתי - למה שופט לא יכול לומר זאת לשופט - נו, פשוט לא שמתי לב שכתוב "שופט ועו"ד" נפגשו. 11 בלילה, מה לעשות...

ליטן א

New member
זה לא תירוץ!!!

ומה תגיד בעוד שבוע?? חבר'ה, רק התעוררתי עכשיו, מה לעשות.. חביבי, על דברים כאלה לא צוחקים!!!! עם דיבורים כאלה תוציא 500 גג!!!

johngalt2

New member
צודק, צודק...

האמת שהיו לי איזה 4-5 טעויות כאלו היום, אבל להגנתי הן התחילו כשהתחלתי לפתור ליד המחשב, והתגברו מאוחר בלילה. בבוקר, כשאני לא ליד הצחשב, טעויות כאלו נעשות נדירות למדי, למזלי.

Ice1213

New member
תשובה

עורך הדין. שאלה מעניינת: אדם מגי לשערי שמיים. יש שתי דלתות שמובילות אחת לגן עדן ואחת לגיהינום. יש שני מלאכים- אחד רע ואחד טוב. האדם צריך לשאול את שניהם את אותה השאלה על מנת לדעת ב ד י ו ק איפה הדלת לגן עדן. מהי השאלה?

nomad21

New member
אם אני אשאל את השני מה הדרך

מה הוא יענה.. וללכת הפוך

ליטן א

New member
הממממ...

שאלו אותי את זה פעם כשהייתי בכיתה ו' בערך, ומאז אני זוכר את זה.. שואלים "אם אני אשאל את הבחור השני, איפה הוא יגיד לי שהדלת לגן עדן נמצאת?" ואחרי ששאלנו, הולכים לדלת השניה..

nomad21

New member
מכות ומהר...

סתם אני מקלל אותך.. מי יתן שתקבל 200 בפסיכומטרי..

benda2109

New member
אולי

"אם אני אשאל את חברך איזה דלת אתה תגיד לי שתוביל לגן-עדן - מה הוא יגיד" על אותו משקל של - אם אני אשל את חברך אם אתה דובר אמת מה הוא יגיד...

benda2109

New member
עכשיו עליתי על זה

השאלה תהיה- אם אני אשל את חברך אם התשובה שאתה תתן לי תהיה נכונה ותוביל אותי לגן עדן ? מי שיגיד שהחבר שלו יגיד על תשובתו שהיא שקר- הוא הרע. אההההההה.... תגיד שזה לא נכון

Ice1213

New member
דווקא הוא דובר האמת

וככה בעצם אתה תדע מי דובר האמת ומי השקרן אבל לא תדע איפה גן עדן...:p

למעלה