שאלה טקטית

patetta

New member
שאלה טקטית

בואו נגיד שאתם הולכים עם חבר שלכם ופוגשים שניים שמעונינים לריב .לכם כמובן אים שום ענין לריב וקרוב לוודאי שגם לא ראיתם בחיים את שני החברה האלה. אתם מנסים לפתור את הענין בדיבורים ואז אחד מהם תוקף את חברכם.וכאן השאלה. אם תנסו לעזור לחבר שלכם את תהיו חשופים להתקפה של הבחור השני ולכן אני שואל האם לדעתכם צריך בתגובה להכות את הבחור השני לפני שעושים משהו כדי להשיג את הייתרון של ההתקפה הראשונה עליו ,אף על פי שהוא עדין לא עשה כלום. יש לנו חשד סביר להאמין שהוא יתקוף אותנו ואולי אם התגובה הראשונית תהיה להכות אותו הסיכויים שלנו ישתפרו.מה דעתכם?

תשובה מסוייגת

תראה הכל כאן בהנחה שאנחנו נמצאים בתנאי מעבדה והכל יפה לפי הסרטוטים שנתת לנו. קודם כל אני מאמין שכל אחד מאיתנו היה עוזר לחבר שלנו בצורה זו או אחרת. 1. הפרדת כוחות מיידית בין שני הניצים. 2. במיקרה של סכנת חיים לחבר אזי תגובה אלימה יותר כנגד התוקף. 3. שמירת קשר עין עם הבחור השני לא משנה באיזו דרך בחרת כדי לעזור לחברך. 4. אחרי שהפרדת, שני היריבים מגיבים ואז זו קטטה מאובת משתתפים וכאן זה כבר עולם אחר לגמרי שהדף לא יוכל להכיל את התשובות הרבות לעניין זה. בכל מיקרה אני לא הייתי תוקף את הבחור השני כי אולי לא הייתה לו כוונה להתערב כלל אז למה אני תוקף אותו?

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif בנוסף

שים
כי כאשר אתה מפריד את המסתער, יחס הכוחות כנגדו הוא 2 על 1 ... אם אתה כבר נקלע לתגרה של רבים מול רבים, לא תמיד כדאי לבחור בטקטיקה הטריוויאלית של match-up לפעמים עדיך למקד את הכוחות כל פעם על יריב אחר. אמיר

לסעיף מספר 1 כדאי להוסיף צעקות רמות בסגנון:

"תפסיקו, השתגעתם? מה אתם רבים? יאללה תרגעו" על מנת להבהיר את הכוונות שלך, על מנת שהחבר השני והבחור שכבר מעורב בקטטה, לא יחשבו בטעות שאתה מתערב על מנת להרביץ לבחור הראשון. זה יאפשר לבחור הראשון "לרדת מהעץ", וימנע מהבחור השני לקפוץ לתוך הקטטה מתוך מחשבה מוטעה שהחבר שלו מותקף כעת ע"י שני בחורים, ולא ע"י אחד.

Dirge

New member
אתה יכול למקם את עצמך

ככה שהתוקף נמצא בינך לבחור השני, ואז תפעל עניינים. אם השני תוקף גם, קיבלת את התשובה שלך, וכנראה שלא היה בכוונם לתת לך ללכת בשלום

למעלה