שאלה טפשית

JD Wannabe

New member
שאלה טפשית

האם כשמזמינים וויסקי/וודקה/וכו' אפשר לשתות את זה לאט לאט או ש"חייבים" לגמור בבת אחת?

siete

New member
היות ואתה משלם... תשתה איך שבא לך!

אלא אם כן אתה ממהר לאנשהו או המשקה שלך מגעיל (עיין ערך הקפצת טקילות) אני לא רואה שום יתרון בלשתות משהו מהר - להפך.

JD Wannabe

New member
היות ואני משלם...

אני יכול לבקש וויסקי עם קולה. אני סתם חסר מושג בכל מה שקשור לתרבות השתייה, אז אני שואל.

סניפטר

New member
אצלי זה תלוי במשקה

וויסקי ג'ק דניאלס - אני אוהב לשתות בכוס שוט של 40CC וויסקי סקוטי/אירי- שותה בלוובול לאט לאט נהנה ומנסה להבין . וודקה וודקה בשוט קפוא אבל וודקה איכותית אבל הכוונה לסופר איכותיות בכוס לוובול עם או בלי קרח. ובנדיקטין - בסניפטר לאט לאט לאט לאט לאט עד שניגמר הבקבוק .

siete

New member
מלח, לימון, הקפאה, שוטים, והקפצות..

יש כל מני דרכים להקהות את חוש הטעם - לימון בתוך בקבוק הקורונה, הקפאה של ייגרמייסטר, הקפצת טקילה עם לימון ומלח... או פשוט לשתות מהר.

JD Wannabe

New member
../images/Emo51.gif

לא כ"כ הבנתי את התשובה, בכל זאת

MEIMIS

New member
שוט קפוא זה בד"כ אתה שם במקפיא

דברים שמעל 40% אלכוהול ואז מוזג לכוס שוט ומוריד במכה

siete

New member
ולענות לשאלה

הבקבוק מוחזק במקפיא - בגלל אחוז האלכוהול הגבוה הוא לא יקפא. א"כ אתה מוזג לכוס שוט. והרי לך שוט קפוא! כמובן שזה עובד רק עם משקאות עם אחוז אלכוהול מספיק גבוה - כגון וודקה - בירות למשל, יקפאו, והבקבוקים ישברו.

JD Wannabe

New member
עכשיו הבנתי...

ואיך מבקשים את זה מהברמן? (אני גר בארה"ב)

Sonata Of Tears

New member
תקשיב

לרוב שואלים אותך אם אתה רוצה את זה קפוא או לא (ככה לפחות בפעמים שאני הזמנתי,אבל אני לא מבין ,למה ווודקה? ככאלו..תנסה ללמוד ולהכיר קוקטלים קלים שכולם מכירים וברוב הבארים ידעו להכין לך אותם למשן אני לא מזמן הכרתי את המשקה הטעים ביותר ששתיתי "אמרטו סוואר" שזה כזה ליקר שקדים אם עוד משהו וזה טעיייייייייייים רצח וודקה זה רק כדי לתפוס ראש או להשתכר

siete

New member
../images/Emo13.gif

יש משקה שכל הברמנים בארה"ב מכירים: Cosmopolitan (ואם אתה רוצה להראות קול תאמר Cosmo ). בכל מקרה לענות על שאלתך, אני מניחה שלא יתנו לך וודקה בטמפ' חדר - אז מספיק לבקש Shot of Vodka. אבל אולי אני טועה. תשוחח קצת עם הברמן הוא בטח ישמח לומר לך איך אומרים דברים באנגלית.

siete

New member
טעיתי - תודה אלון!

ובהצלחה עם הדרך לווסקי DJ Wannabe.

לפי מה שאני רואה כאן בארה"ב

גם ככה לא מגישים יותר מדי דברים לא קופאים/מקוררים. מקרה שקרה באמת -- הזמנתי שוט של קוארבו 1800 אנייחו. מה הברמן עושה? (בלי לשאול אותי!) שם בשייקר, שם קרח מרוסק (!!!) בפנים, מנער עד כלות הנשמה, ושופך לי לכוס. אלון: What the hell is that? ברמן: Your 1800 אלון: ?That's my 1800? what happened to it ברמן: I chilled it, it wasn't frozen אלון -- מרים גבות, ?chilled it? frozen? why freeze such a good Tequila ברמן: Cause then it's more drinkable אלון, מונולוג פנימי -- לזכור -- להסביר להם לאט-לאט מה עושים עם כל משקה
ברמן מבין שהוא יצא דביל, מביא לאלון שוט נקי כמו של בני אדם.

JD Wannabe

New member
הממממ...

הייתה פעם אחת שהזמנתי וודקה. הברמן שאל: On the rocks or straight it up? וכשראה שלא הבנתי, הוא הסביר שזה עם קרח או בלי (לפחות זה מה שהבנתי). לא הזכיר שום דבר על שוט קפוא עד כמה שזכור לי. Anyway, הזמנתי בלי קרח וגמרתי בבת אחת ועד כמה שיצא לי להרגיש בזמן הקצר הזה, הוודקה לא הייתה קרה בכלל. ל-siete: עכשיו אני בקטע של לנסות אם אני מסוגל להנות מוויסקי וכאלה. פעם אחרונה הזמנתי ראסטי נייל ולאחר הגועל הראשוני די נהניתי מזה להפתעתי. כ"כ התלהבתי שהזמנתי עוד אחד. אז עכשיו אני רוצה לבדוק אם אני יכול להתקדם, או שוויסקי זה עדיין יותר מדי בשבילי. אבל מתישהו בעתיד כנראה אני אנסה גם קוסמופוליטן.

וויסקי....

כמה דרכים להתחיל: 1. סאוטרן קומפורט עם קרח. זה *לא* וויסקי, אבל זה דרך ללכת בכיוון מבחינת החוזק והטעם (בערך). 2. אתה בארה"ב? תשתה וויסקי אמריקאי
ג'ק דניאלס און-דה-רוקס (יען עם קרח
). זה בורבון ויש בו יותר מתקתקות מוויסקי סקוטי או אירי. כמו כן ג'ק-אנד-קוק (יען ג'ק עם קולה) הולך לא רע -- שים יותר ג'ק מקולה. 3. ג'יימיסון -- וויסקי אירי קליל ונחמד. באופן כללי וויסקים איריים יותר קלים לשתייה מאחיהם הסקוטים. 4. רוצה וויס'י סקוטי? -- אפשר שיבס או דימפל במעורבבים, או ללכת על סינגל מאלט שקל לשתות -- למשל מק'אלן 12 או אובן 14. עוד רעיון -- וויסקי סוור (Whisky Sour). כל ברמן יישמח להכין לך את זה וזה יופי של דרינק. Cheers.

JD Wannabe

New member
וואו, איזו תשובה!

לא כ"כ יודע על מה אני אלך, כנראה על ג'ק דניאלס. ד"א לא היה פה שרשור שאומר שג'ק דניאלס זה בכלל וויסקי טנסי?

למעלה