שאלה טכנית

שי ז.

New member
שאלה טכנית

שלום לכולם, ברשותי טנדר איסוזו 2500 טורבו דיזל. לאחרונה המנוע שלו שבק ועליי להחליף מנוע. המנועים המגיעים מחו"ל הינם מנועים לא מוגדשים והמוסך רוצה להעביר את משאבת ההזרקה ואת הטורבו מהמנוע שלי. למיטב ידיעתי לפחות במנועי בנזין יש שוני מהותי בין מנוע מוגדש לבין הלא מוגדש בחס הדחיסה, מבנה הבוכנות וראש המנוע. המחלקה הטכנית ב UMI לא ידעו לענות. האם מישהו יודע האים ניתן להרכיב את המגדש למנוע הנ"ל מבלי להרוג אותו אחרי זמן קצר?. שי

© DrorZi

New member
שאלה טובה, אבל

בדיוק כמוך גם הידע שלי מצטמצם לבנזין שם באמת יחס הדחיסה יורד לסביבות ה 8 כדי לאפשר דחיפת יותר אוויר פנימה בלי לפוצץ ראש בדחיסה ... לא ידוע לי מה בקשר לדיזל, איך זה שאי אפשר להביא מחול כזה מנוע
הרכב עדין לא בן 7 שנים לא
מאזדה (כמו כל יבואן) מ-ח-ו-י-ב-י-ם ע"פ חוק להחזיק את החלקים שאתה צריך ב-מ-ח-ס-ן בארץ
אין כזה דבר אין לנו, זו עבירה על החוק למיטב ידיעתי.
דרור זי, הכותב אינו עו"ד והידע אינו נבדק אלה מבוסס על ידע כללי.

שי ז.

New member
הי דרור

הרכב הנ"ל הינו מודל 96 . מנוע חדש אפשר למצוא בקלות אצל היבואן אבל מחירו כ- 36,000 ש"ח. שיפוץ המנוע הקיים יעלה כ 23,000 ש"ח בעוד מנוע מיובא (משומש) יעלה כ 17,000 ש"ח (כל המחירים כוללים עבודה). ברכב כזה ששוויו כ 45,000 ש"ח אין טעם לשים מנוע חדש ואים מצב המשק בארץ היה שונה בכלל לא הייתי מתקן אותו אלא מחליפו לחדש (הרכב עם כ 500,000 ק"מ). בכל אופן תודה על נסיון העזרה, כנראה שאין מנוס אלא לברר אצל היצרן. שי

© DrorZi

New member
האאאאא

אז זה לא שאין, זה עניין עלות... חצי מליון למנוע דיזל זה סביר אם כי שמעתי על מנועים שהגיעו לכפול מזה (מוניות מיצובישי ומרצדס) תראה, אם המצב כזה קשה תיבא מנוע ושים אותו בלי לנסות להתחכם, אכן תקבל אוטו חלש יותר אץ לפחות תקבל רכב שנוסע בתקווה שהשוק יתאושש לפני שמשהו אחר יתפרק באוטו ואז נגיד לך תתחדש על טנדר קומפלט.
דרור זי.

שי ז.

New member
זו בדיוק הדילמה

אני חשבתי לוותר על הטורבו אבל המוסך טוען שלא כדאי ולרכב לא יהיה מספיק כוח (מדובר ברכב שעובד קשה ונוסע בכל הארץ עם משקלים גבוהים). עוד הוא טוען שאין בעיה להעביר את הטורבו למרות שדגם המנוע לא זהה. נראה לי שאחכה לתגובת היצרן. דרך אגב כשאחליף אותו זה כבר יהיה למשאית קלה שהיום עולה פחות מטנדר (בכל מקרה מדובר ברכב להובלות לבד). שי

itzik93

New member
דילמה נוספת...

בהנחה שתשים מנוע ללא טורבו ותצפה (אם בכלל) למכור אותו מתישהוא - השאלה היא אם מישהו יסכים לקחת את הדבר הזה ללא הטורבו ועם ק"מ כל כך גבוה... עוד כמה זמן אתה מתכנן להחליף את הרכב ? יכול להיות שההשקעה על מנוע-חדש/משופץ/מיובא לא תשתלם אם זה עומד להיות בתקופה הקרובה - כי הרבה כסף במכירה של הטנדר הזה לא תראה... איציק

שי ז.

New member
אני יודע

הדבר נעשה מתוך אילוץ כלכלי. לעבודה לא קונים יד שניה ולחדש אני לא יכול להתחייב כרגע. שי

למעלה