שאלה טכנית

barakhalla

New member
שאלה טכנית

כידוע, ישנן 2 תצורות של מערכות שימון במנועי 4 פעימות עוקה "רטובה" - השמן מאוחסן ב "קרטר"... (לרוב משאבת שמן יחידה...") ועוקה "יבשה" - השמן מאוחסן בשלדה (לרוב 2 משאבות שמן תחתית ועילית...) השאלה שלי מופנת בעיקר לכלים הספורטיביים בחבורה: האם ברכיבה ספורטיבית בכלל וברכיבת מסלול בפרט מנועי העוקה ה"רטובה" סובלים מנחיתות שימון מכלולים כתוצאה מהטיות חוזרות ונישנות?? ועוד שאלה שמתעוררת: האם רוב/כל אופנועי ה GP החדשים (מרובעי הפעימות) מצויידים במערכת שימון מסוג "עוקה יבשה" - שוב מאותה הנחה של יעילות שימון ...? תודה לכל העונים

MexMex

New member
כמה שאני יודע...

הסיבות להחלטה על עוקה יבשה / רטובה הן: 1. גובה מנוע. עוקה יבשה מבטלת את השימוש בקרטר עמוק ומנמיכה את גובה המנוע. 2. קירור שמן. השמן במנוע עוקה יבשה עובר דרך השלדה (בד"כ), מה שעוזר לקירורו. 3. משקל. מנועי עוקה יבשה סובלים ממשקל גבוה מעט יותר, עקב כמות שמן גדולה יותר ועודף צינורות. לימהה YZF, יש שלל קיטים להפיכת המנוע מיבש לרטוב (רק שצריך להחליף שמן אחרי כל מירוץ/רכיבה עם סידור שכזה, עקב מיעוט השמן). 4. בלאי. עוקה יבשה תכיל בד"כ יותר שמן, כך שאורך החיים שלו גדול יותר. אלו הסיבות שאני מכיר, וכמו שאתה רואה, אף אחת מהן לא נוגעת למצבי הטייה כאלו או אחרים. לילה

למעלה