../images/Emo3.gif לשלוח לך אותו כשאגמור לנצל אותו ?
אתה יודע, הזכרת לי איזה קטע מן העבר הרחוק על הודים ויעילות. פעם, לפני מיליון שנים בערך, כשהייתי , חסר דאגות, דק, שזוף, עם שיער חום צהבהב המשתפל מתחת לכתפי. הייתי מסטול מן התחת בהודו. כשמלאו ימי ויזת התייר שלי לפקוע, והתחלתי לחשוב מה הלאה, התפללתי בקפידה לאל הצ'ילומים יצאתי חסר דאגה את חופה של גואה, והטלטלתי שעות בחרטאבוס לק''ק מומבאי. במומבאי העיר, [בומביי בשפת חזירים קולוניאליסטים נצלנים שכמונו] שכרתי דוושן דק כזרתי הקטנה ופקדתי עליו להביאני אל אחד מאיזורי הסחר בעיר. אלו היו עדיין שלהי המשטר הסוציאליסטי, נחשולי 'מי רוצה להיות מיליונר' טרם שטפו את העיר, ושיעור ההודים הנמרצים באוכלוסייה הכללית היה שווה או פחות מן הסיכוי לפסוע עשרה מטרים לאורך פסי הרכבת מבלי לשקוע בעיסת מעיים חמימה. אותי, זה לא עניין, דבר ראשון על הבוקר נכנסתי למשרדי אייר פראנס, רכשתי מקום בטיסת המטען שיועדה לצאת לטוקיו בשעות אחה''צ. מיד עם קבלת אישור התשלום פקדתי על דוושני לשנס מותניו ולהביאני 'חת שתיים לאחד מחנויות השעונים הסמוכות. שם רכשתי שעון מעורר בעל אוזני פעמון סטייל שנות הארבעים. ביקור זריז אצל אחד החלפנים ותיק הגב שלי מלא בחפיסות רופי מהודקות גומי. מצוייד כראוי נכנסתי לבית מסחר בצמידי זכוכית, בינדי'ס, אותם צמידי זכוכית המעטרים כבר אלפי שנים את ידי ההודיות. רשמתי את צבעי הקולקציה אותה רציתי וקראתי לבעל הבית. בעודנו מסבים סביב לשולחן קטן והוא מתחיל, כדרכם של ההודים בזמן זה, לחרקש לי במוח עם שאלות שאינן עניינו, ולבזבז את זמני. כתגובה הוצאתי את ערימת הרופיות ולצידה הצבתי השעון והודעתי לו שכאשר יורה השעון על שחלפו ארבע שעות אקום ואלך, בין אם אקח עמי את הסחורה במלואה ובין אשיארה אצלו ואלך עם כספי, הברירה הודעתי לו, שלו. הכל התרחש כסרט מצחיק, בשעה הראשונה הוא ועובדיו עדיין טופפו בעצליים על רצפת ההחדר, משחלפה וכמות הסחורה הארוזה כבר לא תפחה, חזרתי על הההודעה. לאט, לאט אפשר היה לחוש במפלס הלחץ של כולם שם עולה. כשחלפו ארבע השעות המוקצבות, קמתי מכיסאי, הודיתי לכולם, ארזתי הכסף והשעון ויצאתי החנות... האמן לי זה היה מחזה מבדח, בעל בית המסחר, אביו, אחיו, העובדים כולם רצו אחרי לרחוב מתחננים לחצי שעה נוספת... הם עמדו בה. בארבע וחצי שעות אותם הודים ארזו לי 200 אלף צמידי זכוכית. הסחורה, אגב, טסה בשעה הנקובה ונחתה בטוקיו ללא בעיות. יעילים, לא?