שאלה טכנית

נוגה48

New member
שאלה טכנית

לפורום התופרות\ים שלום רב לאחר שיטות קצר בפורום שלכן\ם החלטתי לנסות. מקווה שתצליחו לעזור לי, יש ברשותי מכונת ז'ינגר ישנה, ידנית, של סבתא שקבלתי במתנה. תקופה ארוכה אני תופרת דברים קטנים וכייף לי. הבעיה שכעת משהו קרה????? כשאני תופרת כעבור רגע החוט נקרע וכשאני מוציאה את הבד בחלק התחתון יש המון חוט, האם לדעתכן\ם אנ י יכולה לסדר זאת לבד? זכור לי שכך קרה בעבר, עשיתי משהו והסתדר, כעת אין לי מושג מה לעשות. אשמח לתגובה, אם ההסבר לא מספיק ברור אנסה להעלות תמונה של תוצאה התפירה. חג שמח שנת בריאות, אהבה, צמיחה ושפע ב... (לפי בחירה אישית) המשך יום נעים נוגה

puppylove104104

New member
בד"כ כשיש בלאגן בצד התחתון של הבד

הבעיה היא בחוט העליון, או במסלול העליון: תבדקי אם החוט מושחל כמו שצריך ובכל התחנות שלו. תבדקי עם המחט מוכנסת נכון למכונה. אם זה לא עובד, תבדקי את החוט עצמו - קרה לי לא מזמן (שבוע שעבר למען האמת, באמצע תפירת שמלה, כשהיה לי דד-ליין מאוד לחוץ), בחוט עצמו הייתה בעיה - היו לו מין בליטות כאלה, כמו כדורי בולטים לאורכו, שלא עברו במחט - וכל פעם שכדור כזה הגיע למחט החוט נקרע. יצאתי מדעתי עד שקלטתי מה הבעיה. בליטות אחרות בחוט, שהיו קטנות יותר ועברו בחור המחט, היו גורמות לסיבוך החוט התחתון. (רוצה לציין שהיה מדובר בחוט של DMC, ואחרי כמה נסיונות מרים עם חוטים של חברות אחרות שנמכרות בארץ, אני נשארת לבינתיים נאמנה לDMC.כמובן עד שאוכל להניח את ידי על חוטים איכותיים באמת). בקיצור - תבדקי גם את איכות החוט (שהוא חלק, אין עליו פגמים, לא נקרע בקלות ביד)

הסורג

New member
חוט מצוין אבל קצת יקר הוא חוט של גוטרמן ו

ואם יש מצב לקנות הרבה שווא כי כרגע היבואן שלהם פשט רגל

הסורג

New member
לרוב

לרוב הבעיה היא במתח חוט עליון אז לבדוק שהמתח חוט מופיע על בין 4 ל5 כמו כן לבדוק השחלה לא עזר מגיע למכונה שלח כיון כללי של תכנאי בהצלחה

למעלה