שאלה טכנית

שאלה טכנית ../images/Emo132.gif

איך יודעים סוג של רהיט מעץ, אם הוא סנדוויץ/מלמין או חומר אחר??? איך אפשר לבדוק את זה??

להסתכל מתחת לרהיט...

ולראות את הפרופיל של העץ. אם הוא שכבות שכבות זה סנדביץ אם זה נראה כמו קרטון עבה זה MDF אם זה נראה כמו שבבים מודבקים זה סיבית והכי טוב ? לשאול את המוכר

מתחת לרהיט???../images/Emo10.gif ../images/Emo178.gif

אבל זה ארון בגדים
והמוכר כבר מזמן כבר לא מוכר

אז לפתוח את הדלתות..

להציץ פנימה ולנסות לחפש חלק חשוף של העץ. אבל הכי טוב ? להביא איזה ג'יגסו אימתני ולנסר אותו באמצע... ככה בטוח תדעי

אוקיי, הצלחתי ../images/Emo66.gif

סיבית. עכשיו שאלה מס' 2. סיבית זה טוב ליהודים????

סיבית

זה לא הכי רע ליהודים... תלוי איזה ארון זה ובן כמה הוא. ארון בגדים אפשר סיבית. ארון אמבטיה או מטבח עדיף להמנע. אם זה ארון חדש, אין בעיה עם זה. אם זה ארון משומש, לא הייתי ממליץ להעביר אותו.

סיבית

נוטה להתרחב בנקודות החיבור שלו (ברגים זוויות) ולעיתים צריך לעמול קשה על מנת להרכיב אותו חזרה. אם זה מאיכות טובה ונראה שהדלתות עדיין נסגרות היטב ואין חופש על הצירים אז ניתן בזהירות לפרק ולהרכיב מחדשץ

ayb1

Well-known member
אין דבר רע בארון מסיבית-לארון בגדים

זה אפילו עדיף על סנדויץ. במקום בו יש רטיבות כמו מיטבח עדיץ הסנדויץ. ביחס לשאלה טוב או רע ליהודים יש לקחת בחשבון הכולללללל גם את עלות החומר -סנדויץ יקר יותר ונחוץ במקומות בהם יש רטיבות כמו מיטבח או אמבטיה אחרת בשימוש עם פלטות סיבית, או אםדיאפ נוצרים נפחיות ועיוותים בעץ. -M.D.F. -נהוג להישתמש בדלתות הארונות מחירו זול מהסנדויץ והוא טוב למישטחים עומדים כמו דלתות כי הוא שוקל פחות מהסנדויץ . -סיבית שהוא הזול יותר ממלט היטב את הנידרש ממנו בארונות ןמחזיק מעמד שנים רבות בלי כל חשש.

ואני חששתי לרגע שדוקא הסיבית

הוא החומר הגרוע או הלא טוב לארונות בגדים יודעת שסיבית נוטה להתנפח במגע עם מים (מנסיון של ארונות אחרים) אבל אם סיבית מועדפת לארונות שלא נמצאים ברמת רטיבות גבוהה (כמו במטבח או מקלחת) אז אחלה. תודה

ayb1

Well-known member
למיטבח בו יש רטיבות הסיבית לא מתאימ

מתאימה. במיטבח יש אדים מהבישול .ומיים מהכיור (ולעתים גם מהביוב)לכן הסיבית לא מתאימה מיטבח לעניות דעתי הבלתי קובעת.

ערסlight

New member
תיקון טעות

MDF הוא אבק עץ דחוס ומעורבב בדבק והוא ה-כ-ב-ד מכל האפשרויות. הוא גם לא זול. יתרונו הוא דווקא ביכולתו לקבל ליטוש וחריטה מושלמים אם רוצים גמר צבע. ובהזדמנות זו... ההבדל בין החומרים במחיר בפועל ליצרן הוא משהו כמו 10% לכל חומר יש יתרונות וחסרונות בהתאם לשימוש. זה שהצרכן משלם לעיתים פי שניים על המוצר בשל ההבדל בחומר גלם שייך לאופרה אחרת. חסרונה של הסיבית הוא בזה שהיא מתפוררת תוך הברגה. עדיף להשקיע בחומר גלם אחר אם יש כוונה עתידית להעביר את הארון.

Rinattt

New member
סיבית

אם זה ארון ומפרקים אותו ומחברים שוב ושוב כבר מאבד את הטיב שלו אני עשיתי בחדרים סיבית אבל זה כי הבית שלי הוא שלי ואין לי כוונה לעבור דירה, אבל אם הייתי אמורה לעבור דירה כל תקופה לא הייתי בוחרת בסיבית.

עץ מלא ניראה כמו עץ מלא

אין שכבות אין סיבית ניראה מלא מלא..לפעמים אפילו רואים את העין של העץ ברהיט.. וכשרואים עץ מלא..לא צריך לשאול.

ערסlight

New member
הנה...

קודם כל יש הבדל בין הפלטה והציפוי שלה. הפלטה ישויה בד"כ מסיבית [האלטרנטיבות הן סנדוויץ ולוח נגרים] אפשר לראות בעין אם יש מקום לא מצופה. [בד"כ אפשר לראות בעובי של קירות הארון שפונה לקיר.] סיבית היא עיסה של סיבי עץ שדחוסים לפלטות. סנדוויץ זה שכבות של 1 מ"מ מודבקות בשכבות השתי וערב. [דיקט הוא סנדוויץ דק]. שניהם מוצרים תעשיתיים ולא עץ במובן הפשוט. ההבדל בין מלמין לפורמאייקה [לבדיקה] הוא בעובי. להסתכל בגב. הפורמאייקה היא כמעט 1 מ"מ עובי ומלמין הוא יריעה מודבקת בעובי של נייר בריסטול. [מלמין מדביקים רק על סיבית] יש עוד... אבל נראה לי שמספיק.

הוצאתי מדף אחד

ובאמת הדפנות שלו לא מצופות ורואים את הבפנוכו, אכן סיבית תודה על העזרה

איזה קניתי??

מה קניתי???? אני תימניה אני, נראה לך מוציאה סתם כסף???
סתם רציתי לדעת ממה עשוי ארון הבגדים החתיך שלי

למעלה