שאלה טכנית מוזרה:

kitt

New member
שאלה טכנית מוזרה:

רכב עם מנוע 2200 הזרקת דלק רב נקודתית עם מחשב ניהול מנוע, כשנוסעים עם מסגן (בעיקר בפקקים) והאוטו נכבה הוא לא נדלק אלא לאחר 20 דקות מרגע נסיון התנעה אחרון. מנתק דלק נוטרל, אימובילייזר זה לא כי יש סטרטר. משאבת דלק לא בתוך מיכל הדלק. מה עלולה להיות הבעיה? kitt שלא מבין למה האוטו מתעלל בו

© DrorZi

New member
מוזר מאוד מאוד

יש תופעה ברכבי קרבורטורים שבמצב חם קשה מאוד להדליק אותם אבל זה קורה רק בקרבורטורים ולא בכולם. אני לא מעלה כרגע רעיונות לבעיה שלך, נראה כאילו משהו (חישן כלשהוא) צריך להתקרר
אם אתה פותח מכסה מנוע הוא נדלק מהר יותר
דרור זי, מצטער לשמוע

kitt

New member
לא יודע על מכסה מנוע לא ניסיתי

הבעיה היא שזה לא מגיע בהזמנה אז אין לי אפשרות לעשות בדיקות מתוכננות, ובאמצע הדרך לעשות נסויים ולהיתקע לעוד 20 דקות לא נראה לי לעניין
ד"א מה אתה רוצה שיהיה במאמר על מכוניות לא מכירות?

itzik93

New member
אז אם כך...

אתה אומר שזה רכב עם הזרקה, אז איפה המשאבת דלק נמצאת בדיוק ? באיזה רכב מדובר (אמריקאי ?) ? זה קורה רק עם מזגן ? איציק

kitt

New member
משאבת הדלק נמצאת מתחת לרכב

כ35 ס"מ לפני המיכל הרכב הוא רנו אספאס

umop apisdn

New member
אני לא מכונאי מדופלם,

אבל אני אנסה לעזור- ייצכן שיש בעיה במצתים או בשבב שמנהל אותם. אני מכיר בעייה דומה ממקור ראשון, אולי בדיקה של אלו תסייע.

itzik93

New member
אז ככה:

במידה וזה קורה לך שוב (ואתה עם עוד אדם ברכב) תנסה לטפוח מעט על המשאבה בזמן שהשני מניע - קיים חשש שאולי היא "נתפסת" כתוצאה מחום/בלאי (דבר שלא אמור לקרות) - ב GMC זה פותר את הבעיה (נפוצה מאוד ב GMC). עוד אפשרות לתקלה יכולה להיות המודול הצתה - שברגע שהוא מתחמם המנוע מתכבה - ורק אחרי 10-20 דקות הרכב מניע. כמובן שיכולות להיות עוד כל מיני סיבות מסתוריות ומסובכות (מחשב מנוע לדוגמא) אבל כרגע עדיף להתמקד בדברים הפשוטים יותר והנפוצים יותר - וכמו שאומרים: במכוניות כמו בחיים, הכל יכול לקרות
איציק

kitt

New member
ננסה לגרום לתקלה "בתנאי מעבדה"

ולחזור עם תשובות

be_roo

New member
ועכשיו כשתרצה, זה לא יקרה

בהצלחה ב
SI
שיר, חושבת שאת מרפי היו צריכים להרוג כשהיה קטן.

אילן די

New member
יתכן שזו בעיית חשמל ולא מכונאות ?

מה הרלוונטיות של מנוע 2.2 והזרקה רב נקודתית ? אני פשוט יורה באוויר, אולי הבעיה היא במצתים כמו שניחשת ושל עומס על המצבר ? ניסית לכבות צרכנים ואז להניע ?

kitt

New member
מצתים זה לא, זה קורה גם אחרי טיפול

שכולל החלפת מצתים. אני תמיד מתניע בלי שום צרכן פועל .

itzik93

New member
אז תסביר לנו שנדע....

מה הקשר בין חיישן ההצתה לזה שהאוטו נכבה עם מזגן ? הרי אם היתה בעיה בחיישן ההצתה (מה שנקרא בחלק מהמכוניות KNOCK SENSOR) הוא לא היה מניע טוב גם בבוקר (ובשאר המקרים) - אבל כאן יש בעיה של (ככל הנראה) חלק שמתחמם (ולא תקין) שגורם לבעיה של כיבוי המנוע וחוסר יכולת התנעה עד למצב של התקררות. איציק

moonshine

New member
הסבר

הבעיה היא למעשה בתקע של החיישן, שכתוצאה מהתחממות חלל התקע מתחמם מעט והפינים שבתוכו הופכים להיות "משוחרים" יותר וכך המוליכות הופכת להיות לא יציבה. עם התקררות המנוע החומר חוזר למצב כמעט רגיל והמוליכים שוב ננעלים במקומם.

itzik93

New member
אז למעשה זה בחיבור ולא בחיישן עצמו

מה שאולי אפשרי לסדר מבלי להחליף את כל החיישן וחוץ מזה, איך זה מתקשר לכיבוי המנוע עם המזגן ? איציק

kitt

New member
אז אקשה ואשאל, למה בנסיעה ללא

מזגן החלק לא מתחמם? הבעיה היא רק נסיעה עם מזגן.

moonshine

New member
יש לך טעות

שללתה את האפשרות שיש לך בעיה שאימובילייזר בטעות,מפני שברנו המשבת מנתק את משאבת הדלק ולא את הסטרטר. שים לך אם המנורה האדומה של האימובלייזר ממשיכה לדלוק בזמן ההתנעה , אם כן יש לך בעיה בשלט מפתח או במפענח. לפי מה שאתה מתאר שהמנוע נכבה ברמזור ויש בעיה להניע אותו עד שהמנוע מתקרר הבעייה היא בודאות בחיישן הצתה fly weel signal sensor . החלפה של חיישן זה עולה בסביבות 500 ש"ח. תתקשר לקרסו.

למעלה