שאלה טכנית בנושא STEM

• פותח הנושא mj1
  • פורסם בתאריך

mj1

New member
שאלה טכנית בנושא STEM

האם STEM מתכוונן מהסוג המתואר בתמונה המצורפת הוא יעיל?

oferbic

New member
לאיזו מטרה?

סטם מתכוונן פחות חזק וקשיח מסטם רגיל. הוא גם יפתח רעשים עם הזמן. אם אין סיבה מיוחדת לסטם מתכוונן אז עדיף שלא.

mj1

New member
תודה על התשובה והמשך

המטרה היא פשוטה , הגבהת ה HANDLE BAR, כרגע הוא מאוד נמוך ולי זה לא נוח כי התנוחה היא ממש כפופה ולמשל בירידות תלולות זה ממש מפריע.
אני מוכרח לציין שבדקתי את ה STEM המתכוונן והוא נראה לי מאוד קשיח , מה הכוונה שהוא יפתח רעשים? איזה רעשים ומאיפה?
אני אמנם רוכב בשטח אבל מאוד מתון, למעשה זה טיולי שטח (בטח לא סינגלים או FREE RIDE)

oferbic

New member
הרעשים (והחופש) מגיע מכל אחד מהצירים

בסטם מתכוונן שהיה לי היה מתפתח חופש ורעש כל כמה שבועות. אחרי סגירה של הציר זה היה נפסק לזמן מה וחוזר שוב.
בסופו של דבר זה הגיע למצב שאי אפשר היה לבטל את החופש והרעש ע"י סגירה.
אם תרכב ממש בעדינות אז אולי לא יקרה כלום. אבל מכיוון שהמטרה היא להגביה תחפש פיתרון אחר בדמות כידון עם רייז או סטם עם זוית חדה.

mj1

New member
בכל זאת עוד שאלה אחת, האם פתרון של הגבהת

ה STEM בשיטה לפי התמונה המצורפת עדיף ומה המגרעות שלו

oferbic

New member
זה נראה בהחלט עדיף

פעם ראשונה שאני רואה שיטה כזו ולא ניסיתי בעצמי כמובן, אבל מדובר בתפיסה טובה של הסטם ותפיסה טובה של הסטירר. זה הרבה יותר חזק מהמפרקים שיש בסטם מתכוונן.

mj1

New member
סיכום : תודה רבה רבה על כל האינפורמציה

וההתייחסות, עכשיו אני צריך להחליט.......

tal913

New member
ניתן להחליף סטם לכזה עם זוית

קהה יותר, לכידון עם רייז
סטם מתכוונן לא מתאים לשטח.

נקודה חשובה להבנה, כל רוכב מתחיל בטוח שבירידה

הוא צריך את הכידון בשמים, זוהי טעות יסודית.
כידון גבוה מדי מנתק אותך מהפרונט ומגביר את תחושת החוסר ביטחון.
מרכיב חשוב בתחושת הביטחון בירידות זה אורך הסטם, סטם קצר מזיז אותך אחורה ונותן יותר בטחון בירידה.
אבל, מה שכתבתי לא אומר שעכשיו צריך סטם "0" (באורך) או רייז שלילי בסטם (או כידון הפוך),
צריך למצוא את הנקודה\הזווית הנכונה אשר נותנת תחושת ביטחון אבל עדיין מאפשרת מספיק עומס על הגלגל הקדמי לשליטה וכמובן יש לזכור שבדרך כלל לפני או אחרי כל ירידה יש גם עלייה.
בקיצור לנסות ולראות.

למעלה